Video Film Express: DVD-releases in augustus

Video Film Express


Video Film Express releases in augustus.

 

Return to Eden (3 DVD)

coverStephanie Harper heeft het allemaal – ze is bloedmooi, schatrijk en heeft een liefdevolle man. Althans, dat dacht ze. Wanneer haar man verliefd wordt op haar beste vriendin, bedenkt hij een plan om van haar af te komen. Tijdens een boottocht duwt hij Stephanie overboord, in de kaken van een krokodil. Wat haar man niet weet, is dat Stephanie de aanval overleefd. Ze besteed maanden op de operatietafel, om haar verminkte gezicht te restaureren. Daarna keert ze, onder een andere naam, terug naar de stad. Terwijl haar man rustig de periode afwacht tot hij haar geld kan opstrijken, en met haar beste vriendin kan trouwen, zet Stephanie haar wraakplan in werking.

- Return to Eden is een legendarische mini-serie, die in de jaren 80 miljoenen mensen over de hele wereld aan de tv gekluisterd hield...

Regiseur: Karen Arthur & Kevin James Dobson
Cast: Rebecca Gilling, Wendy Hughes, James Reyne
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 31 augustus 2010

De Vliegenierster van Kazbek (BD & DVD)

covercoverNaar een scenario van Arthur Japin! Marie is een meisje met een levendige fantasie. Op het vlakke eiland Texel droomt ze over bergen en verzamelt er zelfs plaatjes van. De streng gelovige eilandgemeenschap met haar bekrompen levenswijze benauwen haar. ’s Avonds danst ze stiekem op het gekraak van twee loszittende planken in haar kamer. Ze zou liever iets anders met haar leven doen dan te trouwen met Paul, de zoon van de strandjutter. Als enig meisje in een groot en arm gezin in oorlogstijd lijkt ze niet veel keus te hebben. Vanaf het moment dat er een regiment Georgiërs op het eiland worden gestationeerd, verandert haar leven en bloeit ze helemaal op. Met hun fi lm, muziek maar vooral met hun inventieve en ongebruikelijke overlevingsstrategieën en hun radicaal andere levensvisie, opent deze geïsoleerde groep buitenstaanders de weg voor Marie. De DVD en Blu-ray Disc bevat tevens een making of van de film, en een getuigenverhaal van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Regiseur: Ineke Smits
Cast: Madelief Blanken, Zurab Jgenti, Anamaria Marinca, Jack Wouterse

DVD
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 1.78:1

Blu-ray Disc
Audio formaten: DTS HD Master 5.1
Video formaten: 1080P HD 1.78:1

Releasedatum: 31 augustus 2010

Washington Square (DVD)

coverNew York, 19e eeuw. Catherine Sloper valt als een blok voor de charmes van Morris Townsend. Haar vader is echter fel tegen de relatie, omdat hij vermoed dat Morris alleen op het geld van de familie uit is. Toch is Catherine vastbesloten haar hart te volgen, ook als dit betekent dat ze haar erfenis kwijtraakt. Als ze na een rondreis door Europa met haar vader terugkeert, wil ze direct haar relatie weer oppakken. Maar pas dan worden langzaam de ware intenties van Morris duidelijk.

- Van de Oscargenomineerde regisseuse Agnieszka Holland (Bittere Ernte, Copying Beethoven).

- Een prachtig kostuumdrama met een absolute topcast: Jennifer Jason Leigh, Albert Finney, Ben Chaplin, Maggie Smith.

- Naar de roman van Henry James.

Regiseur: Agnieszka Holland
Cast: Jennifer Jason Leigh, Ben Chaplin, Albert Finney, Maggie Smith
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.85:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

The 39 Steps(DVD)

coverAls tijdens een theatervoorstelling in Londen een pistoolschot klinkt, botst Richard Hannay in alle consternatie op de doodsbange Annabella Smith. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, maar nog dezelfde nacht wordt ze vermoord. Met haar laatste woorden vertelt ze Hannay over een spionagecomplot. Nu de politie hem verdenkt van de moord, slaat Hannay op de vlucht naar Schotland, in een ultieme poging de werkelijke daders te ontmaskeren. Alfred Hitchcock wordt gezien als één van de beste en belangrijkste filmregisseurs die ooit heeft geleefd. ‘The Master of Suspense’ werd geboren in Engeland, en zette al tijdens de periode van de stomme film in de jaren 20 zijn eerste stappen als filmregisseur. In 1940 vertrok hij naar de VS, waar hij zijn meest beroemde films maakte, zoals Psycho en Rear Window. The 39 Steps wordt samen met The Lady Vanishes gezien als Hithcocks beste werk uit zijn Britse periode. Het is zijn eerste echte meesterwerk. In The 39 Steps zijn al veel van de elementen terug te vinden, die het latere werk van Hitchcock zo kenmerkten. Een onschuldige man die moet vluchten, de MacGuffin (een element dat de plot in gang zet, maar uiteindelijk van geen belang is voor het verhaal) en een memorabele climax. Ook zien we de regisseur zelf in een cameo (na ongeveer 7 minuten), net als in bijna al zijn latere films. In een verkiezing van het British Film Institute voor de Beste Britse film van de 20e Eeuw eindigde The 39 Steps als vierde.

Regiseur: Alfred Hitchcock
Cast: Robert Donat, Madeleine Carroll
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

MacBeth (DVD)

coverDe 11e eeuwse Schotse edelman Macbeth krijgt van drie heksen de voorspelling dat hij ooit de koning van Schotland zal worden. Dit wekt oncontroleerbare ambities bij hem op, en aangespoord door zijn meedogenloze vrouw vermoordt hij de regerende koning Duncan. Het is de start van een gewelddadige heerschappij. Steeds opnieuw moet Macbeth moorden om zijn macht te beschermen. Maar de begane misdaden leiden uiteindelijk tot de onvermijdelijke ondergang van Macbeth en zijn vrouw.
Bij de eerste vertoningen van Macbeth in 1948 waren de reacties in de VS (in tegenstelling tot Europa) zeer negatief. Regisseur Orson Welles had verschillende aanpassingen aan de tragedie van Shakespeare doorgevoerd. Dit was ‘not done’ volgens de critici in die tijd. Ook waren er veel klachten over het gebruik van Schots dialect. Producent Republic Pictures dwong Welles vanwege commerciële belangen de film bijna 20 minuten in te korten, en de dialogen opnieuw op te nemen, zonder accenten.
Het was niet de eerste keer dat de regisseur te maken kreeg met ongewenste bemoeienis van de studio’s. Ook The Magnificent Ambersons en The Lady from Shanghai waren in opdracht van de producenten aangepast. Welles ‘vluchtte’ na de productie van Macbeth naar Europa, op zoek naar meer vrijheid in zijn werk. Bijna tien jaar later keerde hij pas terug, voor de productie van Touch of Evil.
Toch blijft Macbeth een curiosum in de filmgeschiedenis. Welles maakte er een zeer gestileerde en surrealistische film van. Gecombineerd met de soms bizarre decors en kostuums, maar ook een sterke atmosfeer en weergaloze acteerprestatie van Welles zelf, wordt Macbeth nu alom erkend als een uniek meesterwerk. Deze dvd bevat de originele lange versie van de film, zoals bedoeld door de regisseur.

Regiseur: Orson Welles
Cast: Orson Welles, Jeanette Nolan, Roddy McDowall
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

Hearts and Minds(DVD)

coverHearts and Minds is de uiterst controversiële film van Peter Davis over de Vietnamoorlog, die in 1975 werd bekroond met de Oscar voor Beste Documentaire. Davis schetst in de film met behulp van archiefbeelden en nieuwe interviews een onthutsend beeld van de zinloosheid van de oorlog. De film was ook de eerste die liet zien wat de impact van de oorlog op de Vietnamese bevolking was. De reacties op de film, die verscheen toen de oorlog nog niet was afgelopen, waren zeer uiteenlopend. Sommige critici zagen de film als een meesterwerk in het genre van de politieke documentaire, tegenstanders noemden het een ongegeneerde propagandaproductie voor de anti-Vietnamoorlog beweging. De beroemde documentairemaker Michael Moore (Fahrenheit 9/11, Bowling for Columbine) zei over de film: ‘Hearts and Minds is niet alleen de beste documentaire die ik ooit heb gezien, het is misschien zelfs de beste film ooit.’ De films die Moore later zelf regisseerde, maakten veel gebruik van de technieken van Davis. Peter Davis begon zijn carriere bij televisiestation ABC. Later werkte hij ook met veel succes als schrijver en als journalist voor onder andere The New York Times en CBS. De regisseur heeft zelf nooit beweerd een genuanceerd, tweezijdig beeld te geven in de film. Hij zag Hearts and Minds echter niet als anti-Vietnamoorlog, maar als een anti-oorlog film. De film bevat ook bewegende beelden van Phan Ti Kim Phuc, het 9-jarige meisje dat naakt en huilend wegrent na een napalm-aanval, met haar rug vol brandwonden. De wereldberoemde foto die Nick Ut van dit moment maakte, werd in 1973 beloond met de Pulitzer Prize.

Regiseur: Peter Davis
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

Body & Soul (DVD)

coverCharlie Davis wil het maken als professioneel bokser, zeer tegen de zin van zijn moeder, die hem liever een goede opleiding ziet volgen. Wanneer Charlie steeds succesvoller wordt, komt hij in aanraking met duistere figuren uit het wereldje. Met name de louche promotor Roberts toont veel interesse in hem. Charlie zelf wordt steeds arroganter, en laat zich leiden door het grote geld. Zijn vriendin Peg en zijn vrienden proberen hem ervoor te behoeden, maar Charlie zakt steeds dieper weg in een wereld van bedrog, verraad en moord.
Body and Soul was de eerste grote boksfilm, en wordt door sommigen nog steeds gezien als de beste film uit dit (sub)genre. Vooral de boksscènes waren revolutionair. Cameraman James Wong Howe liet zich op rolschaatsen door de ring duwen, met de camera in de hand. Dit zorgde voor extreem realistische vechtscènes, die later een grote invloed waren op Martin Scorsese’s meesterwerk Raging Bull.
In de jaren 50 kwamen de drie belangrijkste figuren uit Body and Soul in opspraak tijdens de HCUA onderzoeken. Deze commissie was belast met het opsporen van ‘on-Amerikaanse activiteiten'  (communisten). Hoofdrolspeler John Garfield en scenarioschrijver Abraham Polonsky weigerden te getuigen voor de commissie en kwamen op een zwarte lijst te staan. Polonsky kreeg jaren lang geen voet meer aan de grond in Hollywood, Garfield stierf korte tijd later op 39-jarige leeftijd aan hartproblemen. Regisseur Robert Rossen kwam van de lijst af door onder druk namen te noemen van andere ‘communisten’. Enkele jaren later regisseerde Rossen zijn meest bekende film: The Hustler, waarvoor hij 3 Oscarnominaties ontving. Voor Body and Soul werden Polonsky en Garfield genomineerd voor een Oscar (Beste Scenario en Beste Acteur). De film won de Oscar voor Beste Montage.

Regiseur: Robert Rossen
Cast: John Garfield, Lilli Palmer
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 17 augustus 2010


The Man With the Golden Arm (DVD)

coverFrankie, een getalenteerd jazz-drummer, komt uit de gevangenis waar hij is afgekickt van zijn heroïneverslaving. Terug in zijn eigen Chicago probeert hij een baantje te krijgen als muzikant. Frankie doet er alles aan om op het rechte pad te blijven, maar de omstandigheden dwingen hem terug naar de figuren uit zijn verleden. Ondanks zijn goede bedoelingen wordt de verleiding van de drugs steeds groter.
De release van The Man With the Golden Arm zorgde in 1955 voor nogal wat beroering. Regisseur Otto Preminger had zich niet ingehouden bij het tonen van de verschrikkelijke effecten die drugs kunnen hebben. Nog nooit was een drugsverslaving op zo’n realistische wijze in beeld gebracht. De Amerikaanse keuringscommissie MPAA weigerde de film te keuren, en hij werd zonder goedkeuring uitgebracht. Het werd één van de grootste kassuccessen van het jaar. Korte tijd later werd de Amerikaanse filmkeuring aangepast, en was het ook toegestaan onderwerpen als prostitutie, drugs en abortus te tonen in films.
Ook op andere punten zorgde de film voor een doorbraak. De titelsequentie van Saul Bass is één van de meest invloedrijke uit de filmgeschiedenis. Voor het eerst verschenen niet alleen teksten en namen in beeld, maar werd de opening ook gebruikt om bij te dragen aan de sfeer van de film. Bass deed dit later ook voor films als Vertigo en Psycho van Alfred Hitchcock. The Man With the Golden Arm werd genomineerd voor 3 Oscars: Beste Acteur (Frank Sinatra), Beste Muziek (voor de memorabele jazz-score van Elmer Bernstein) en Beste Art-Direction. Bij de Bafta’s werden nominaties binnengehaald voor Beste Film en Beste Acteur. Deze uitgave van The Man With the Golden Arm is volledig digitaal gerestaureerd, wat zorgt voor perfecte beeld- en geluidskwaliteit.

- Extra's: audiocommentaar door filmhistoricus Ken Barnes / Interview met Elmer Bernstein / Archief-interview met Frank Sinatra.

Regiseur: Otto Preminger
Cast: Frank Sinatra, Kim Novak, Lilli Palmer
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 25 augustus 2010

Omniversum: Grand Canyon Adventure (Blu-ray Disc 3D)

coverGrand Canyon Adventure, River at Risk is het boeiende en fascinerende verhaal over het meest dringende milieu probleem van deze tijd: de wereldwijde watercrisis. Een team met onder andere vooraanstaand antropoloog Wade Davis, Robert Kennedy jr. en hun dochters vaart de Colorado rivier af, dwars door de Grand Canyon. De rivier is in deze film de metafoor voor de waterproblematiek in de wereld. Niet alleen is het waterpeil in de Colorado rivier ernstig gezakt, ook China, Afrika en Europa kampen met opdrogende meren en terugtrekkende gletsjers. Daarnaast is meer dan de helft van de rivieren op aarde vervuild, waardoor miljarden mensen geen schoon drinkwater tot hun beschikking hebben. Je hart slaat over op dit raftavontuur langs kolkende stroomversnellingen en de adembenemende Grand Canyon. De imposante Colorado rivier en de grootsheid van de Grand Canyon komen dankzij de verbluffende opnames vanuit de lucht perfect tot hun recht.

OM DEZE 3D BLU-RAY DISC TE KUNNEN BEKIJKEN, HEEFT U EEN 3D BEELDSCHERM, EEN 3D BLU-RAY SPELER EN BIJPASSENDE BRIL NODIG. DEZE BLU-RAY DISC KAN OOK IN 2D WORDEN BEKEKEN MET EEN REGULIERE TV EN BLU-RAY SPELER.

Audio formaten: DTS HD Master Audio 5.1
Video formaten: 1080P HD 1.78:1

Releasedatum: 31 augustus 2010

White Coats (DVD)

coverThe St. Albert's Teaching Hospital wordt gezien als één van de slechtste ziekenhuizen in het volksgezondheidssysteem en het wordt beheerd door de corrupte Dr. Cyrill Kipp. Het ziekenhuis ontvangt een nieuwe groep assistenten, waaronder: de onhandige Mike Bonnert, die door zijn ouders gedwongen is medicijnen te studeren; Dale Dodd, die enkel mooie vrouwen wil ontmoeten, en Mitzi Cole, die als stipper werkt om haar opleiding te betalen. Onder leiding van Sarah Calder, leert de groep een goede arts te worden in een zeer verwarrende omgeving.

Een absurde comedy in de stijl van American Pie en Road Trip!

- Met o.a. Dan Aykroyd (Blues Brothers, Ghost Busters) en de Canadese comedian Dave Thomas.

Regiseur: Dave Thomas
Cast: Dan Aykroyd, Dave Thomas, Christine Chatelain
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

Tales of the Unexpected - seizoen 6 (DVD)

coverTales Of The Unexpected is één van de meest succesvolle TV series van de Nederlandse Televisie. Er zijn tal van beroemheden te zien in de verhalen zoals Sir John Mills, Sir John Gielgud, Derek Jacobi, Janet Leigh, Joan Collins, Peter Cushing, Christopher Lee en Ian Holm. Fans van het legendarische Tales of the Unexpected kunnen hun hart ophalen aan deze verzameling bizarre, enge en macabere verhalen van Roald Dahl. Verhalen over moord, bedrog en raadsels, vol zwarte humor en altijd met het venijn in de staart. Deze box van seizoen 6 bevat 12 nieuwe afleveringen.

Regiseur: Div.
Cast: Ian Holm
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 31 augustus 2010

Warriors of Chaos (DVD)

coverWarriors of Chaos is snel, hard en onvoorspelbaar, zoals punk kan zijn. Deze van oorsprong Duitse film vertelt een verhaal, zoals die overal en altijd weer kan plaatsvinden. De juiste mix van bier, zon, muziek, een Zwitsers zakmes en een Hanenkam zorgen voor een explosieve mix. In Warrioirs of Chaos komen getuigen aan het woord, Punk grootheden, die de smaak van het asfalt van dichtbij hebben ervaren en deze geschiedenis met eigen ogen gezien hebben.

- Een spetterende punkfilm. Half fictie, half documentaire, geeft het een realistisch beeld van de tijd dat rellen aan de orde van de dag waren.

Regiseur: Tarek Ehlail
Cast: Christian Beuter, Stipe Erceg
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 17 augustus 2010

Krummel - Deel 1, 2 en 3 (3 DVD)

coverEen verzamelbox met 3 avonturen van Krummel en zijn vriendjes.

DEEL 1: Krummel, een heel gewone rups. “Waarom heeft U mij zo gewoon gemaakt?” vroeg hij. “Andere rupsen hebben strepen of stippen. Maar ik… ik heb niks. Ik ben gewoon…. Krummel.” Krummel de rups voelt zich zo verschrikkelijk gewoon. Hij is niet zo sterk als de mier. Hij heeft geen grappig huisje op zijn rug, zoals de slak. Hij heeft zelfs niet van die mooie stippen die het lieveheersbeestje heeft. Hij is gewoon. Misschien vind jij jezelf ook wel te gewoon, net als Krummel. Zou je liever groter zijn? Of knapper? Wil je liever blond haar of juist bruin haar? Dan gebeurt er iets heel bijzonders met Krummel… Een onvergetelijk verhaal over bijzonder zijn.
DEEL 2: Billy de Bengelbij. Billy de bij houdt zich nooit aan de Tien Goede Regels. ‘Regels zijn voor stumpers,’ zegt hij altijd. ‘Ik ben koning Bill en ik doe lekker wat ik wil.’ De andere dieren hebben last van hem, maar Billy luistert naar niemand. Op een dag komt Billy erachter dat het helemaal niet cool is om regels te negeren. Als hij weer eens een regel breekt, brengt hij alle dieren in gevaar... Dit vrolijke herkenbare verhaal helpt kinderen begrijpen dat regels er zijn om hen te beschermen.
DEEL 3: Webster de bange spin. Webster is niet een enge spin, maar een bange spin. Hij is bang voor water, donkere grotten, hagedissen - en zelfs voor bladeren en takken. Maar de dieren bij Krummel in de tuin zijn juist bang voor Webster en willen dat hij weggaat. Dan komen de lieveheersbeestjes Fanny en Hanny vast te zitten op een blad in de rivier, en drijven recht op een waterval af. Webster is de enige die hen kan redden. Maar hij is bang. Zal hij zijn angst kunnen overwinnen? Webster de bange spin is een prachtig verhaal over moed.

Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 31 augustus 2010

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina