Video/Film Expres - Releases September 2009

Video/Film Expres - releases September 2009

Video/Film Express:
Releaselijst September 2009

 

 

 

Towelhead 
(Release 29 September 2009)

Wanneer de vriend van haar moeder een ongezonde interesse in haar begint te vertonen wordt Jasira, een dertienjarig Amerikaans-Arabisch meisje, door haar moeder naar Texas gestuurd om bij haar Libanese vader te gaan wonen. Haar strenge vader is echter niet in staat zijn puberdochter de aandacht en liefde te geven die ze nodig heeft, noch kan hij omgaan met Jasira’s tegenstrijdige gevoelens over haar snel veranderende lichaam en haar ontluikende seksualiteit. Towelhead geeft een gedurfde, donkere maar ook geestige kijk op de verwarrende zoektocht van de Amerikaanse jeugd in de buitenwijken.

- Gebaseerd op het boek ‘Niets blijft onder ons’ (Nothing is Private) van Alicia Erian.

- Regisseur Alan Ball werd bekend als scenarioschrijver van American Beauty en bedenker van Six Feet Under.

- Met o.a. Aaron Eckhart (The Dark Knight) en Toni Collette (The Sixth Sense).

 

 

 


 

Kan Door Huid Heen
(Release 29 September 2009)

Marieke is een vrolijke, zorgeloze vrouw van begin dertig, die een snel leven leidt in Amsterdam. Een geweldsdelict verandert haar leven. Ze besluit de stad te ontvluchten en koopt een afgelegen, vervallen huisje op het Zeeuwse platteland. Door opnieuw te beginnen hoopt ze de ervaringen van zich af te kunnen schudden, maar de eenzaamheid en de kou versterken haar angst en wraakgevoelens. Als de zomer komt en ze een nieuwe vriend krijgt, lijkt Marieke weer sterker te worden. Maar langzaam verliest ze de greep op haar leven.

- Kan Door Huid Heen is het speelfilmdebuut van Esther Rots, die vele prijzen won voor haar korte films Dialoogoefening, Ik ontspruit en Speel met me.

- De Nederlandse critici waren bij de bioscooprelease van Kan Door Huid Heen uiterst lovend: \\\'IJzersterk speelfilmdebuut\\\'  (Filmkrant), \\\'Een prachtfilm\\\' (Het Parool), \\\'Groot Nederlands talent dient zich aan\\\' (Algemeen Dagblad).

- Kan Door Huid Heen werd geselecteerd voor het prestigieuze Forum-programma op het filmfestival van Berlijn.

 

 

 


 

Jerusalema
(Release 29 September 2009)

Lucky Kunene is een ongeschoolde tankstationbediende uit de sloppenwijken van Soweto, Zuid-Afrika. De apartheid is net afgeschaft en de jongen ziet een nieuwe wereld opengaan. Maar Lucky wil niet voor de rest van zijn leven benzine pompen. Samen met zijn beste vriend Zakes begint hij auto’s te stelen, een lucratief zaakje dat hem voldoende cash oplevert om een ijskast en een mooi kostuum te kopen. Maar door hun extravagante levensstijl beginnen de twee dieven al snel op te vallen. Bovendien komen ze in het vaarwater terecht van de Nigeriaanse drugskoning Tony Ngu…

- Jerusalema is een krachtig misdaaddrama in de stijl van Scarface en City of God.

- De Zuid-Afrikaanse inzending voor de Oscars in 2009.

- Score 8.4 op toonaangevende website IMDb!

 

 

 


 

Saving God
(Release 29 September 2009)

Na 15 jaar in de gevangenis keert Armstrong Cane terug naar zijn oude buurt, waar hij zijn overleden vader zal vervangen als predikant. In tegenstelling tot de rijke evangelist Danny Christopher die zijn kerk wil kopen, gaat Cane de straat op om zijn werk te doen. Maar wanneer hij tijdens een bendegevecht tegenover de kerk het leven redt van de jonge drugsdealer Norris, voelt Cane zich al snel afglijden naar zijn oude wereld van geweld en vergelding...

- Met een hoofdrol voor Ving Rhames, bekend van Pulp Fiction en Mission Impossible.

 

 

 

 

 

 


 

LA Ink - seizoen 1 (4 DVD)
(Release 29 September 2009)

Na het succes van Miami Ink, gaat er een langgekoesterde droom voor de ster van de serie in vervulling: Kat vond D opent haar eigen tatoeagestudio in Hollywood. Kat Von D bewijst in LA Ink dat vrouwen niet onder doen voor mannen in de tatoeagewereld. Kat en haar team blijken een echte celebrity magnet: LA Ink is al snel afgeladen met beroemdheden, rocksterren en excentriekelingen. Al deze klanten willen hun verhalen laten vereeuwigen door het team van LA Ink.
Kat Von D wordt bijgestaan door de beroemde tatoeëerders Kim Saigh, Hannah Aitchison en haar mentor Corey Miller. Kat’s beste vriendin Pixie probeert de boel bij elkaar te houden als bedrijfsleidster in de meest chaotische tatoeagestudio van LA. Alle tatoeëerders volgen namelijk het voorbeeld van hun baas: doen waar ze zin in hebben. Ze leiden een gehaast en rebels leven... maar of dit een positieve weerslag heeft op de zaken?

- Eén van de meest populaire programma\\\'s van Discovery Channel.

- Alle 13 afleveringen uit het eerste seizoen in deze 4-disc box.

- De 4e dvd bevat vele extra\\\'s waaronder een Kat von D. special en interviews.

 


 

Rawhide - Seizoen 1 (6 DVD)
(Release 29 September 2009)

Gil Favor is de leider van een groep cowboys die met een kudde vee door het land trekt. Hij wordt geassisteerd door oudgedienden Quince en Nolan, de kok Wishbone, de jongeling Mushy en zijn opvliegende rechterhand Rowdy Yates (Clint Eastwood). Op hun trektocht komen ze allerlei vreemde figuren tegen, en raken ze betrokken bij de meest uiteenlopende situaties en avonturen.
Rawhide is een klassieke tv-serie die een grote internationale hit werd in de jaren vijftig en zestig. Ook in Nederland was de western een tv-succes. Voor Clint Eastwood was het zijn eerste grote rol, en de start van een lange carrière. De titelsong van Frankie Laine werd legendarisch: ‘Rollin’, Rollin’, Rollin’…’

- Bevat het volledige eerste seizoen (22 afleveringen) op 6 discs. 

- Eerste grote rol voor legende Clint Eastwood.

- Genomineerd voor Golden Globe voor Beste Tv-Serie.

 

 

 


 

Gunsmoke - Box 1 (5 DVD)
(Release 29 September 2009)

Het leven in het ruwe stadje Dodge City in het wilde westen is nooit eenvoudig. Marshal Matt Dillon moet met hulp van zijn secondant Chester Goode de orde zien te handhaven. Ze worden bijgestaan door Doc Adams en saloonhoudster Kitty. Samen nemen ze het op tegen de ruige en ongure figuren die constant door het stadje reizen.
Gunsmoke was een revolutionaire serie, het wordt nog steeds gezien als hét beginpunt van de ‘volwassen’ western.

- Tot op de dag van vandaag is Gunsmoke met 20 seizoenen de langstlopende serie (met gelijkblijvende cast) uit de tv-geschiedenis.

- Deze 5-dvd box bevat 18 afleveringen.

- Genomineerd voor 14 Emmy Awards en 4 Golden Globes.

 

 

 

 


 

Saddle Club - Seizoen 1 deel 2 (2DVD)
(release 29 September 2009)

Leef mee met de avonturen van Lisa, Carole en Stevie: The Saddle Club. Op deze dubbel-dvd staan de laatste 13 superspannende afleveringen van het eerste seizoen van deze topserie.

- Dé successerie van Nickelodeon. Gemiddeld 130 - 140 duizend kijkers per aflevering.

- De serie werd al een grote hit in Australië, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

 

 

 

 

 

 


 

End of the Line
(release 29 September 2009
)

In deze angstaanjagende en claustrofobische horrorfilm neemt Karen, een jonge zuster werkzaam op een psychiatrische afdeling, de laatste metro richting haar huis. Plotseling stopt de metro midden in de tunnel en begint een helse nachtmerrie… Is dit het einde der tijden? Samen met een aantal medepassagiers bindt Karen de strijd aan tegen bovennatuurlijke machten, moordlustige sekteleden, hun eigen angsten en een wereldwijde Apocalyps. De strijd om te overleven begint… End of the Line maakt op geraffineerde wijze gebruik van onze eigen natuurlijke en altijd aanwezige angst voor het donker, onwetendheid en verlaten ondergrondse metrostations. Deze, met prijzen overladen en door publiek en critici bejubelde, film is dé apocalyptische horrorsensatie van de afgelopen jaren!

- Dvd bevat vele extra\\\'s: audiocommentaar, making-of, interviews en meer.

 

 

 

 

 


 

Vincet Bijlo: Mijn Laatste Sigaret
(release 29 September 2009)

Rookverbod? Wat nou rookverbod? Want waar rook is, is vuur. En vuur, dat is nou precies waar Vincent Bijlo naar op zoek is. Vuur in discussies. Vuur in de politiek. Vuur in het dagelijks leven. Weg met de grijze pakken! We hebben licht nodig! Weg met de lage luchten! We willen de ruimte! Nederland kan wel weer wat opstekers gebruiken. In Mijn laatste sigaret houdt cabaretier Vincent Bijlo een pleidooi voor een leuker Nederland. Een swingend, vrolijk Nederland, waarin mensen zichzelf minder serieus gaan nemen. Weg met dat eeuwige zware poldergedoe. Met zijn vrolijke cynisme kan Bijlo alles aan. Licht, lucht, ruimte, dat hebben we nodig! Laten we toch waken voor de oprukkende spruitjes, ze komen terug, hele legers zijn onder aanvoering van de Christenleiders onderweg. Weg met de truttigheid. Niks rookverbod, althans, voor Bijlo niet. Hij paft er gewoon keihard doorheen. \\"Mijn laatste sigaret, die rook ik pas tijdens mijn eigen crematie, maar ik zal het niet zijn, die daarna de asbak leegt.\\" De voorstelling wordt een ode aan de vrijheid.

- \\\'Mijn Laatste Sigaret\\\' van Vincent Bijlo kreeg zeer positieve reacties in de Nederlandse pers: \\\'Misschien wel zijn beste voorstelling\\\' - AD. \\\'Toonbeeld van spitsvondig cabaret\\\' - NRC. \\\'Een zeer sterk programma\\\' - Telegraaf.

 

 

 


 

IKO: King of Kaseko (2 DVD)
(release 29 September 2009)
 

Disc 1: IKO King of Kaseko – het concert. Het Kaseko Crossover Concert werd op 10 april 2008 éénmalig uitgevoerd in het concertgebouw van Amsterdam. Het concert bestaat uit vertolkingen van opnieuw gearrangeerde kaseko-liederen van de legendarische muzikant Lieve Hugo door Nederlandse en Surinaamse pop-iconen. Lieve Hugo is, mede door zijn grote invloed op de ontwikkeling van de Kaseko, de ongekroonde koning van deze typische, uitbundige Surinaamse muziekstijl. Met deze registratie kunt u genieten van 14 prachtige nummers, met onder andere De Dijk, Angela Groothuizen, Boris, Berget Lewis, Jörgen Raymann, Edgar Burgos, Robby Harman en Izaline Calister.

Disc 2: IKO King of Kaseko – de documentaire. De documentaire IKO - King of Kaseko vertelt het levensverhaal van de legendarische Lieve Hugo (Uiterloo), de ongekend populaire Surinaamse volkszanger die vanuit de Bijlmermeer een mythische popstatus bereikt. In enkele van zijn liederen voorspelt hij zijn onverwachte dood, tien dagen voor de lang verwachte onafhankelijkheid van Suriname in november 1975. De documentaire vertelt het levensverhaal van Lieve Hugo aan de hand van anekdotes en ervaringen van naaste familie, vrienden en collega’s, en is tevens een indrukwekkend naslagwerk over de ontwikkeling van de kasekomuziek.

- Luxe dubbeldisc uitgave, met informatief boekje in de verpakking.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Roeland  |  01-09-2009

Benieuwd naar de beeldkwaliteit van Rawhide. Ik geloof dat de US-versie (van Paramount) heel behoorlijk is.
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  31-08-2009

Towelhead en Kan Door Huid Heen wil ik nog wel zien en Rawhide komt er vast ook nog wel in.
Lees meer >

Sneaker  |  27-08-2009

End of the Line klinkt leuk.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  27-08-2009

Toch ook interessante informatie bij box 1 van Gunsmoke: De afleveringen in deze box werden oorspronkelijk als zevende seizoen uitgezonden op de Amerikaanse t...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina