VideoFilm Express: DVD releases in augustus 2008

RELEASE OVERZICHT AUGUSTUS 2008
 

Jungle Book
(release 28 augustus 2008)

De tiener Mowgli, die groot gebracht is door de wolven, duikt op in een klein dorpje in India en wordt daar gevangen genomen. Eén van de vrouwen in het dorp herkent hem echter als haar verloren zoon. Mowgli leert te leven tussen de mensen en al snel na hun eerste ontmoeting wordt hij verliefd op de mooie Mahala. Maar de problemen met de dorpelingen zijn niet voorbij. Mowgli wordt gezien als een demon en wordt verbannen. Weer levend in de jungle wil hij nog maar één ding; terug naar zijn moeder en zijn grote liefde.

De eerste verfilming van het wereldberoemde verhaal van Rudyard Kipling werd genomineerd voor 4 oscars! Met recht een klassieker.


Danielle Steel - Safe Harbour
(release 28 augustus 2008)

De 11-jarige Pip is eenzaam nadat haar vader en broer zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Tijdens een strandwandeling ontmoet ze Matt, een kunstenaar met een gebroken hart, die al snel genegenheid voor Pip en haar moeder Ophelia opvat. Onder invloed van Matt kunnen moeder en dochter weer langzaam hun leven oppakken. Maar wanneer Ophelia en Matt steeds meer naar elkaar toe groeien, worden de geheimen uit het verleden een serieuze bedreiging voor hun nieuw gevonden geluk.

Gebaseerd op een boek van de wereldberoemde schrijfster Danielle Steel, de best verkopende auteur ter wereld.


Hammer House of Horror (4-DVD box)
(release 28 augustus 2008)

Producent Hammer, in de jaren 50 verantwoordelijk voor legendarische films als Dracula, The Curse of Frankenstein en The Mummy, creëerde begin jaren 80 het absolute hoogtepunt uit haar fantastische oeuvre: Hammer House of Horror. Een dertiendelige tv-serie, in Nederland uitgezonden door Veronica, met ijzingwekkende hedendaagse horrorverhalen.. Het controversiële Hammer House of Horror had een enorme impact op de wereld van horror en sciencefiction en wordt nog steeds gezien als één van de beste horror-series ooit uitgezonden op tv. Nu zijn alle afleveringen, die niets aan kracht hebben verloren, verzameld in deze box.


La Maison
(release 28 augustus 2008)

Malo een dertiger die in Parijs woont, is aan het scheiden. Wanneer zijn drie kinderen met zijn ex-vrouw op vakantie gaan, heeft hij tijd voor zichzelf en zoekt zijn vrienden op. Op de terugweg van een nachtje uit met zijn vrienden valt zijn oog op een landhuis dat te koop staat. Samen met zijn vriend Rémi klimt hij over het hek en sluipt naar binnen. In een doos vindt Malo een brief van een meisje aan haar vader. De tekeningen en het meisjeshandschrift raken hem en de brief maakt emoties in hem los. Hij gaat op zoek naar de ondertussen volwassen geworden vrouw en treedt binnen in het verhaal van twee meisjes en hun jeugd in een groot landhuis… La Maison gaat over afscheid nemen van het verleden, het loslaten en aanvaarden dat een hoofdstuk afgesloten moet worden.


La Fabrique des Sentiments
(release 28 augustus 2008)

Eloïse, 36 jaar, is notarisklerk en woont in Parijs. Hoewel ze een knappe, jonge en intelligente vrouw is, is ze nog steeds single. Om haar eenzaamheid te doorbreken, schrijft ze zich in voor speed-datings. Tenslotte draait het daar toch ook om snelheid en efficiëntie?


Le Fils de l’epicier
(release 28 augustus 2008)

Tijdens de zomer besluit Antoine de stad te verlaten om naar zijn geboortedorp terug te keren.Zijn vader is opgenomen in het ziekenhuis en zijn moeder heeft hulp nodig in hun kruidenierszaak. Een beetje tegen zijn zin neemt Antoine de dagelijkse ronde met de marktwagen over. Al snel komt hij in aanvaring met de lokale inwoners. Gelukkig vergezeld Claire hem, een jonge dame die het vertrouwen van de klanten weet te winnen. Maar wanneer Antoine’s vader terugkeert lopen de zaken niet meer zo gesmeerd.

Het charmante duo Nicolas Cazalé en Clotilde Hesme maken van Le Fils de l’épicier een verfrissende zomerse komedie.


Peurs du Noir
(release 28 augustus 2008)

Zes grote grafische schrijvers en striptekenaars hebben hun nachtmerries tot leven gebracht, door op papier te krabbelen met hun scherpe potloden als scalpels en de kleuren weg te vegen, om alleen de hardheid van het licht en het inktzwart van de nacht over te houden.
De vluchtige aanraking van spinnenpoten op een naakte huid…
Onverklaarbare geluiden van de nacht, een kind, in een gesloten kamer…
Een groot leegstaand huis waarin we een aanwezigheid voelen…

Zoveel huiveringen die we, de één of andere dag, meemaakten, zoals de makers van deze reis die ons meenemen naar het land van de angst. Hun in elkaar verstrengelde verhalen vormen een uniek fresco, waar angsten, afkeren en dromen werkelijkheid worden. Ze laten de Angst van zijn donkerste kant zien…


Le Voyage du ballon rouge
(release 28 augustus 2008)

Juliette heeft een druk leven in Parijs. Ze moet haar twee kinderen Simon en Louise alleen opvoeden sinds hun vader is vertrokken en daarnaast ook nog les geven. Om haar te helpen in haar drukke huishouden huurt Juliette Song in, een Taiwanese die film studeert in Parijs. Al snel trekken vooral Song en de 7-jarige Simon veel met elkaar op, niet in de laatste plaats omdat ze een droomwereld delen waarin een rode ballon een grote rol speelt.


Empties
(release 28 augustus 2008)

Josef Tkaloun, een Tsjechische leraar, gaat met pensioen. Hij vindt geen plezier meer in zijn werk. Om niet elke dag thuis te zitten bij zijn vrouw Eliska zoekt hij een nieuwe job. Josef krijgt een baantje in de supermarkt aan de balie van de lege flessen. Zijn energie en humor maken hem al vlug razend populair bij zijn collega\'s en klanten. Eliska voelt zich meer en meer buitengesloten zijn eigen huwelijk komt onder druk te staan. Hun 40ste huwelijksverjaardag is dé gelegenheid om het weer goed te maken met de gekwetste Eliska maar zorgt ook voor stormachtige en komische confrontaties...

Empties is een intelligente, bitterzoete komedie over een ouder wordende man voor wie zijn pensioen een uitdaging is om eindelijk volwassen te worden. Met een ijzersterk scenario en een fantastische vertolking door Zdenek Sverák is Empties opnieuw een geslaagde samenwerking tussen vader en zoon Sverák.

Met de voorganger van Empties, Kolya (1996), won regisseur Jan Sverák de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.


You The Living
(release 28 augustus 2008)

You the Living bestaat uit 57 scènes met bizarre verschijningen en vreemde personages. Het zijn bloedmooie taferelen die soms even stil staan als een schilderij en even melancholisch zijn als zondagse regen. Droogkomische dialogen, absurde details en Anderssons gevoel voor timing zorgen in You the Living voor hilarische momenten. Roy Andersson daagt ons uit om te lachen.

You The Living was de officiële inzending van Zweden voor de Oscars (2008).

Recente artikelen

Laatste reacties

scherpschutter  |  04-07-2008

VideoFilm-Express is een bedrijf dat immer grote moeite heeft met de tijdsduur van TV series. Hier geeft men aan op de cover '13 uur speelduur'. Hoewel ik nu ve...
Lees meer >

Sneaker  |  04-07-2008

Ken de films niet, maar qua omschrijving spreken een aantal films me wel aan.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  04-07-2008

VideoFilm-Express is een bedrijf dat immer grote moeite heeft met de tijdsduur van TV series. Hier geeft men aan op de cover '13 uur speelduur'. Hoewel ik nu ve...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina