VideoFilm Express: DVD releases in november 2008

RELEASE OVERZICHT NOVEMBER - DECEMBER 2008

De Brief voor de Koning
(release 5 november 2008)

In De Brief voor de Koning zet de 16-jarige Tiuri zijn toekomst als ridder op het spel wanneer een stervende ridder hem een opdracht geeft. Hij moet een uiterst geheime brief voor de Koning van Unauwen bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bergen, bossen en dalen, waar het gevaar altijd op de loer ligt. De brief mag beslist niet in verkeerde handen vallen!

Extra’s:
Making of Premièreverslagen
Trailers Biosbon spotje
Bloopers Videoclip Jan Smit ‘Stilte in de Storm’
Fotogalerij Audiocommentaar van Pieter Verhoeff (regisseur) en
Gert Brinkers (Production Designer)

De best bezochte Nederlandse film van 2008


Oggy & de Kakkerlakken deel 2
(release 25 november 2008)

Het tweede deel van Oggy en de Kakkerlakken, met 7 nieuwe avonturen! Oggy is een vadsige kat die het liefst lui voor de televisie ligt. Hij zou geen vlieg kwaad doen, maar wanneer de drie plagerige kakkerlakken Joey, Marky en Dee Dee bij hem intrekken, verandert zijn leven in een hel. Samen met zijn neef, de zelfingenomen kater Jack, is hij het favoriete slachtoffer
van deze kwelgeesten. Joey, Marky en Dee Dee doen er alles aan om het leven van Oggy en Jack zuur te maken en gunnen ze geen moment van rust. Maar Oggy en Jack zinnen op wraak… Gekke bekken, grappige geluiden, sluwe listen en waanzinnige achtervolgingsscènes. Oggy en de Kakkerlakken is een stoute tekenfilmreeks in de traditie van Tex Avery en Tom & Jerry.


Gustloff - 2-disc Special Edition
(release 25 november 2008)

Het waargebeurde verhaal van de grootste catastrofe in de scheepvaartgeschiedenis. Meer dan 9000 doden, meer dan 6 keer zoveel als bij de Titanic!

De Wilhelm Gustloff was een Duits passagiersschip van de nazi-organisatie Kraft durch Freude. Onder dreiging van het oprukkende Rode Leger kreeg de Gustloff de taak vluchtelingen en gewonde Duitse soldaten te evacueren naar de Duitse havenstad Kiel. Het schip bood plaats aan tweeduizend passagiers, maar op 30 januari 1945 voer het schip uit met ruim negenduizend mensen aan boord. Volg de strijd van duizenden vluchtelingen die aan boord van de Gustloff proberen te komen, de dodelijke incompetentie van de autoriteiten, de rampzalige wisselwerking tussen vier kapiteins en uiteindelijk het zinken van het getorpedeerde schip in de ijzige Baltische Zee.

Deze 2-disc special edition bevat de tweedelige miniserie over de Gustloff, en ook de documentaire \'The Last Voyage of the Gustloff\'.


Oliver Twist - 3-disc
(release 25 november 2008)

In deze mini-serie wordt in zes afleveringen het wereldberoemde verhaal over het weesjongetje Oliver Twist verteld. Met in de hoofdrollen internationale sterren als Keira Knightley, Andy Serkis en Julie Walters. Nadat zijn moeder bij de geboorte is overleden, heeft Oliver Twist een zwaar leven in een weeshuis. Hij vlucht naar Londen waar hij wordt opgenomen door Fagin, de sluwe leider van een kinderbende. Voor hij er erg in heeft, wordt Oliver gearresteerd. Maar als blijkt dat hij onschuldig is, neemt de goede Mr. Brownlow
hem in huis. De dieven laten het er echter niet bij zitten en sturen de gevaarlijke Bill Sikes achter de jongen aan. Op zijn hielen zit de mysterieuze Monks, die meer lijkt te weten over de ware identiteit van Oliver Twist…


King of the Hill
(release 25 november 2008)

Quim reist door een afgelegen en verlaten streek in Spanje. Op een benzinestation ontmoet hij de aantrekkelijke en mysterieuze Bea. Hun avontuurtje in de toiletten verloopt anders dan verwacht. Terwijl Bea al is gevlogen zet Quim alsnog de achtervolging in. In de onoverzichtelijke bossen raakt hij de weg kwijt. Dan wordt er vanuit de heuvels op hem geschoten. De jacht is geopend.. King of the Hill is een ondraaglijk kat- en muisspel en een film die je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten. Deze zenuwslopende survivalthriller weet spanning, drama en suspense prima te combineren en zorgt voor een onthutsende ontknoping. King of the Hill verwijst op een verrassende manier naar hedendaagse computergames en naar cultfilms als Deliverance en Duel.

Op het Amsterdam Fantastic Film Festival sleepte King of the Hill de hoofdprijs “De Zilveren Mélies” in de wacht.


Kim Novak never swam in Genesaret’s Lake
(release 25 november 2008)

De 14-jarige pubers Erik en Edmund zijn klasgenoten. Onder het gezag van Eriks oudere broer Henry, brengen ze samen hun vakantie door in het oude zomerhuis ‘Genesaret’ van Eriks familie. Onverwacht brengt Ewa samen met haar machovriend ook haar vakantie door in de buurt. Door haar extreme schoonheid is beter gekend als ‘Kim Novak’en ze is de sexy lerares van Erik en Edmund. Wat de mooiste zomer moest worden, verandert in een nacht-
merrie wanneer er een lijk gevonden wordt. ‘Kim Novak never swam in Genesaret’s Lake’ is een mysterieuze thriller maar gaat over het verlies van de puberale onschuld, platonische liefde en het ontdekken van de pijn van het volwassen worden.


Ciao Stefano
(release 2 december 2008)

Stefano Nardini speelt gitaar sinds zijn vijfde. Zijn muziekcarrière is niet echt een mislukking maar een success kun je het ook niet noemen. De 35-jarige post-punk gitarist staat stil bij zijn leven en besluit om te herbronnen bij zijn familie in Rimini. Het warme nest ontvangt hem met open armen maar ook hun tijd en leven heeft niet stilgestaan. Ciao Stefano is een grappige, ondeugende Italiaanse komedie met een uitmuntende cast.

De film won de prijs voor Beste Italiaanse Film op het Filmfestival van Venetië.

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  23-10-2008

Gustloff en De Brief voor de Koning. Al is die laatste weer redelijk beperkt qua extra's.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  23-10-2008

Die Gustloff lijkt me toch wel interessant, ondanks dat er (helaas) weer zo'n overbodig liefdesdrama doorheen is geweven. In elk geval staat er nog een docu op....
Lees meer >

Sneaker  |  22-10-2008

De Brief voor de Koning voor mij. Benieuwd of ze nog iets speciaals met de verpakking gaan doen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina