Video/Film Express: releases in maart 2009

Video/Film Express - releaseoverzicht maart

 

TV-SERIE

Miami Ink - seizoen 1 (5 DVD) (Release 31 Maart 2009)

5 discs – 20 afleveringen – 15 uur

Dé topserie van Discovery Channel. Discovery zet zijn kamp op in South Beach om kijkers mee te nemen naar de kleurrijke, pijnlijke en intrigerende wereld van tatoeagekunsten in Miami Ink. Vier vrienden openen en runnen een tatoeagestudio, waar ze leven, werken en plezier maken. De inwonende kunstenaars, Ami James, Chris Nunez, Chris Garver en Darren Brass, werken samen om de kunst van het tatoeëren te promoten. In Miami Ink zien we ze van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in en buiten hun werkruimte en volgen we hun nachtelijke dwaasheden. We kijken niet alleen hoe de kunstenaars werken, maar ook naar de tatoeages zelf. Elke tatoeage heeft een eigen verhaal, een reden van bestaan, en een bijzondere band met de eigenaar. De klanten van de kunstenaars variëren van 18-jarige groentjes tot beroemde acteurs en stijve carrièremakers. Een ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal een diepe emotionele band met de afbeelding die ze uitkiezen.

- Eén van de best bekeken programma\'s op Discovery Channel.


Willemspark (2 DVD) (Release 31 Maart 2009)

Dwarsfluitles, tennistraining en de laatste auditie voor een commercial en dan heb je ook nog die zeurende nanny achter je aan. Annabel, Hazel, Olivier en Mees leiden een even stressvol bestaan als hun ouders. De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen bij hun omgeving, maar ook bij de kinderen zelf. Het lijkt misschien makkelijk, rijk en bevoorrecht zijn, maar het is hard werken.

- De volledige serie (8 afleveringen) op 2 dvd\'s.
- Bekend van Villa Achterwerk (VPRO).

 


Saddle Club - seizoen 1 (2 DVD) (Release 31 Maart 2009)

Leef mee met de avonturen van Lisa, Carole en Stevie: The Saddle Club. Op deze dubbel-dvd staan maar liefst 13 superspannende afleveringen van deze topserie. Bekend van Nickelodeon. De leukste serie voor alle paardenliefhebbers!

- Groot succes op Nickelodeon: wekelijks ruim boven de 100.000 kijkers.
- De serie werd al een groot succes in Australië, de VS, Engeland en Frankrijk.

 


De Vloek van Woestewolf (2 DVD) (Release 20 Januari 2009)

Dokter Kroch krijgt op een dag een kist vol met goud, begeleid door een half onleesbare brief met een smeekbede om hulp. De dokter besteed er verder geen aandacht aan, de patient vraagt namelijk een genezing van… goudkoorts! Als de kist later wordt gestolen door de struikrovers Oenk en Boenk, denkt dokter Kroch dat er misschien toch wel iets meer aan de hand is. Hij besluit, samen met zijn knecht Valet, om op zoek te gaan naar de afzender van de brief: de Hertog van Woestewolf. Tijdens zijn reis wordt de dokter gewaarschuwd door een waarzegster. Toch zet hij zijn tocht voort: `Spoken bestaan niet. Alles is te verklaren met de wetenschap,’ beweert de dokter. Maar hoe dichter hij bij Woestewolf komt, hoe vreemder zijn belevenissen worden.

- De legendarische jeugdserie van de NOS, naar een script van Paul Biegel.
- Met tekeningen van Carl Hollander.
- Deze 2-dvd set bevat alle 13 afleveringen!


Call of the Wild - Seizoen 1 (6 DVD) (Release 31 Maart 2009)

Deze bewerking van Jack London’s klassieke verhaal, vertelt het verhaal van de hond Buck die naar Forty Mile, Alaska verhuist. In deze mijnbouwstad woont Miles Challenger (Shane Meier), een tiener met een sterke wilskracht. Miles is serieus en ietwat naïef, maar vastbesloten om het te gaan maken als gids voor de stadsmensen. Vanaf het moment dat Miles Buck redt, zijn hij en zijn geliefde hond onafscheidelijk. Samen met Miles redt Buck stadsmensen, goudzoekers en bezoekers. Miles heeft te maken met een verscheidenheid aan opvallende karakters in deze wilde stad. Hij logeert bij de ruige John Thornton (Nick Mancuso), handelaar en voormalig eigenaar van Buck. Hij ontmoet Stanton (Mark Hildreth), een verwende, stadse gladjanus. Hij heeft een oogje op de hotelmanager Emma (Crystal Buble) en is bevriend met de merkwaardige Mercedes, barvrouw en enige actrice in de stad.Samen helpen zij Miles opgroeien en zijn weg te vinden in de Yukon.

- De volledige serie in een luxe 6-dvd box.
- Avonturenserie voor het hele gezin, genomineerd voor een Emmy award in 2000.


DRAMA

The Piano - special edition (2 DVD) (Release 31 Maart 2009)

Het tijdloze meesterwerk van Jane Campion krijgt nu de speciale uitgave die het verdient. Ada McGrath en haar dochtertje vertrekken per boot vanuit Schotland naar het 19e eeuwse Nieuw-Zeeland. Daar woont de Alisdair, de man aan wie zij is uitgehuwelijkt. Ada’s liefste bezit, op haar dochter na, is haar piano. Ze raakt dan ook buiten zinnen als Alisdair de piano op het strand achterlaat. Ada krijgt haar buurman Georges Baines zover dat hij zich over de piano gaat ontfermen. Hij laat Ada op de piano spelen onder het mom dat hij van haar les krijgt. Voor zijn gunst verwacht hij wel bepaalde diensten terug...

- 2-disc Special Edition vol interessante extra\'s.
- Winnaar van 3 Oscars in 1993: Beste vrouwelijke hoofdrol, beste vrouwelijke bijrol en beste scenario.

 


Danton (Release 31 Maart 2009)

Een absolute klassieker van Andrzej Wajda, de regisseur die in 2000 werd bekroond met een Oscar voor zijn gehele oeuvre. Gérard Depardieu is Danton, één van de leiders van de Franse revolutie aan het eind van de 18e eeuw. Wannneer Danton terugkeert in Parijs merkt hij dat Robespierre een waar schrikbewind voert, met massale executies. Binnen de kortste keren staan de voormalige medestanders lijnrecht tegenover elkaar in een intellectuele machtsstrijd. Maar als Danton probeert de terreur te stoppen, wordt hij door Robespierre voor het tribunaal gedaagd voor verraad.

- Klassieker met Gérard Depardieu voor het eerst op dvd.
- Winnaar BAFTA voor beste buitenlandse film en CESAR voor beste regisseur.


THRILLER

The American Trap (Release 31 Maart 2009)

Het is midden jaren 60, de koude oorlog is in volle gang. Grootmachten als Frankrijk, Rusland en de VS zijn verwikkeld in een strategisch gevecht om de natuurlijke bronnen van de derde wereld. Ze doen er alles aan om deze in handen te krijgen, ook al moeten daarvoor allianties gesloten worden met criminele organisaties. Lucien Rivard wordt als tussenpersoon gebruikt. Hij reist de wereld over en raakt steeds verder verstrikt in het criminele web van politieke intrige en corruptie.

- Onthullende film over de rol van de maffia in de koude oorlog.
- Met in de hoofdrol Rémy Girard (Les Invasions Barbares).

 


All American Murder (Release 31 Maart 2009)

Artie Logan is een probleemgeval. Nadat hij al van verschillende scholen is weggestuurd, krijgt hij van zijn vader nog één kans. Op zijn nieuwe school leert hij de bloedmooie Tally kennen. Maar als het meisje op de avond van hun eerste date op brute wijze wordt vermoord, is Artie verdachte nummer één. De onverstoorbare inspecteur Decker (Christopher Walken) geeft hem 24 uur de tijd om zijn onschuld te bewijzen. Al snel ontdekt Artie allerlei vreemde dingen over Tally. En terwijl Decker op zijn nek zit, en er steeds meer doden vallen, vindt hij alleen maar meer bewijzen tegen zichzelf.

- Keiharde thriller met een hoofdrol voor Christopher Walken (Pulp Fiction, True Romance, The Deer Hunter).

 


DOCUMENTAIRE IMAX

The Alps (Release 31 Maart 2009)

In de ijle lucht boven Zwitserland, op de pure steen-en-ijs muur die bekend staat als de Eiger, begint een Amerikaanse bergbeklimmer aan de gevaarlijkste en meest betekenisvolle klim van zijn leven: een poging om de legendarische berg te bedwingen die zijn vaders leven nam. The Alps is een waargebeurd verhaal van uitzonderlijke moed, tegen de achtergrond van adembenemend natuurschoon. Het is een intens persoonlijke reis van een man die alle redenen heeft om de dodelijke noordzijde van de Eiger niet te beklimmen, maar die het toch doet.

Recente artikelen

Laatste reacties

Maarten1988  |  27-02-2009

Miami Ink seizoen 1 maar even halen als die uitkomt.
Lees meer >

Peter Neefs  |  19-02-2009

Die 2-disc van The Piano komt er zeker in, ben blij dat ik de film nog nooit heb gekocht...
Lees meer >

Sneaker  |  18-02-2009

The Piano ziet er inderdaad goed uit. Verder vind ik de cover van De Vloek van Woestewolf wel tof. Alleen nog nooit van de serie gehoord.
Lees meer >

Gandalf the funny  |  18-02-2009

Ik ken de film Piano persoonlijk niet, maar ziet er goed uit....(y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina