Videotheken zien terug op een goed jaar

VIDEOTHEKEN ZIEN TERUG OP EEN GOED JAAR

De ruim 1100 videotheken in Nederland zien terug op een zeer goed jaar. In 2001 is de omzet gestegen met 18%. In vergelijking met het jaar 2000 is dit een verbetering hoewel ook het jaar 2000 met een omzetstijging van 12% werd afgesloten.

Door deze stijging is de omzet in 2001 gegroeid naar € 236.000.000. Als belangrijkste reden voor deze stijging ziet de Nederlandse Video Detaillisten Organisatie (NVDO) de sterke groei van de verhuur van films op DVD. Inmiddels is er in acht procent van de huishoudens een DVD player aanwezig. Eigenaren van een DVD player zijn vaak sterk onder de indruk van de prachtige beeld – en geluidskwaliteit. Hierdoor wordt het huren van een DVD bevorderd.
Een andere reden is dat veel videotheken de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in moderne en klantvriendelijke winkels. Hierdoor worden steeds meer mensen gestimuleerd de videotheek te bezoeken.
Sinds oktober 2000 worden er regelmatig commercials uitgezonden waarin de videotheek zich presenteert met de films die verkrijgbaar zijn. Sinds de start van deze campagne, die onder de naam Nederland0 plaatsvindt, zien de videotheken een toename van interesse bij consumenten.

De gemiddelde verhuurprijs is de afgelopen jaren nauwelijks gestegen. In 1998 was deze nog € 3,39. De jaren daarna zakte de gemiddelde verhuurprijs naar € 3,10 om vervolgens in 2001 terecht te komen op € 3,23. De prijsverschillen tussen de videotheken zijn doorgaans groot. Actuele films worden verhuurd voor een bedrag tussen € 3,40 en € 4,00. De zogeheten back catalog, dit zijn films die doorgaans drie maanden of ouder zijn, worden verhuurd tegen een breed scala van tarieven. Vaak worden weekpakketten aangeboden of is er sprake van andere vormen van aanbiedingen.

Videotheekbezoekers blijken een grote voorkeur te hebben voor actiefilms en humor. Ook thrillers trekken de aandacht van de videotheekbezoeker. Science fiction, oorlogsfilms en westerns worden veel minder gehuurd.

De videotheken zien met vertrouwen het komende jaar tegemoet. Er staan legio bijzonder goede titels op het programma van de filmdistributeurs en de DVD zal dit jaar verder in de belangstelling toenemen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rochan  |  16-03-2002

Echter merk ik dat je een DVD moet huren zodra die uit is Ik heb het ook al meegemaakt, dat ik dvd films heb gehuurd, die halverwege begonnen te storen. De ...
Lees meer >

Vitor Alves da Silva  |  16-03-2002

Echter merk ik dat je een DVD moet huren zodra die uit is. Als het exemplaar al enkele weken in de schappen heeft gelegen, dan is de DVD zo gekrast dat je DVD-s...
Lees meer >

Dave  |  15-03-2002

Ik huur ook, en toch wel 1-2 x in de week, heb ook huur tegoed en je krijgt bij de lokale verhuurder voor 30euro 60 eruo huurtegoed en een gratis DVD (15 minu...
Lees meer >

Luther Hartog  |  14-03-2002

Ik huur eigenlijk nooit DVD's, als ik een film goed vind komt dat meestal omdat ik hem op TV of in de bios heb gezien, of op video bij iemand anders
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina