Vier seizoenen van de serie CATASTROPHE zijn vanaf deze maand te zien op BBC First

CATASTROPHE, winnaar van meerdere prijzen, deze maand voor het eerst te zien op BBC First

Summer of rockets maakt eveneens z'n opwachting in juli

Catastrophe

Deze zomer kunnen kijkers genieten van alle vier de seizoenen van de Britse relatiekomedie Catastrophe. Het is de eerste keer dat deze spraakmakende serie te zien zal zijn bij BBC First. We volgen de perikelen van een Ierse leerkracht (Sharon Horgan, Divorce, Pulling) en een Amerikaanse reclamemaker (Rob Delaney, Deadpool 2, Jimmy Kimmel Live!, Conan) terwijl ze proberen een onenightstand te laten overlopen in een echte relatie vanwege een ongeplande zwangerschap.

Tussen een hoop ongeplande wendingen door doen Rob en Sharon er alles aan om de situatie in de hand te houden. Terwijl ze er niet in slagen om verliefd te worden, moeten ze er ook nog eens verschrikkelijke vrienden (Ashley Jenson, Extras, Ugly Betty), en een excentrieke moeder in Boston (Carrie Fisher, Star Wars) bij nemen. Hun leven wordt almaar ingewikkelder, maar Rob en Sharon doen hun best om deze onstuimige periode te overleven.

Catastrophe begint op 17 juli met een dubbele aflevering.

Catastrophe
Catastrophe begint op 19 juli op BBC First om 21.00 uur

 

Summer of Rockets

Daarnaast maakt ook Summer of Rockets zijn debuut in juli. Keeley Hawes (The Durrells, Line of Duty, The Bodyguard) vertolkt de hoofdrol in deze serie die zich afspeelt in de rumoerige periode rond de Koude Oorlog. In 1958 is het Verenigd Koninkrijk in de ban van angst, onzekerheid en verwarring. Samuel, gespeeld door Toby Stephens (Lost in Space, Die Another Day, Black Sails), is een 40-jarige Russisch-Joodse immigrant, uitvinder en ontwerper van hoorapparaten-op-maat. Zijn grootste klant is Winston Churchill. De serie volgt Samuel en zijn gezin en wat gebeurt nadat Samuel wordt benaderd door geheim agenten van MI5.

In de bewogen zomer van 1958 staan alle verhoudingen op scherp. Summer of Rockets volgt het verhaal van Samuel Petrukhin, een Joodse uitvinder die geboren werd in Rusland. Zijn specialiteit is op maat gemaakte hoorapparaten. Na de eerste intercontinentale ballistische raketlancering door de Sovjets, bij het begin van de race naar de ruimte, is het de angst die regeert.

Samuel, gespeeld door Toby Stephens (Lost In Space, Die Another Day, Black Sails), wordt benaderd door MI5. Het zijn niet zijn leven of uitvindingen die de aandacht trekken, maar Samuel zelf: hij krijgt de opdracht om informatie te verzamelen over zijn nieuwe, invloedrijke vrienden. Terwijl zijn leven meer en meer verwoven raakt met zijn geheime werk valt alles rond hem in duigen. Hoe ver is hij bereid het te laten komen? En wie kan hij echt vertrouwen?

Toby Stephens speelt naast Keeley Hawes (Bodyguard, Wives and Daughters), Timothy Spall (Mr. Turner, The King’s Speech) en Linus Roache (Batman Begins, Vikings). Het verhaal is gebaseerd op het semi-autobiografische leven van de familie van Bafta- en Emmy-winnaar en regisseur Stephen Poliakoff.

Summer Rockets
Summer of Rockets start op 9 juli op BBC First om 21.00 uur


BBC First is in Nederland beschikbaar via:

  • Caiway kanaal 17
  • Ziggo kanaal 22
  • KPN kanaal 25
  • T-Mobile Thuiskanaal 110
  • Telfort kanaal 25
  • XS4ALL kanaal 25
  • Kabelnoord kanaal 165
  • Plinq kanaal 65
  • SKV kanaal 47
  • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker kanaal 22
  • TriNed kanaal 130
  • Kabelnoord kanaal 139
  • Delta (zeelandnet) kanaal 20
  • Breedband Helmond kanaal 16

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina