Vijf beste Vespa-films

De Vijf Beste Vespa-films

We kijken vaak films voor de dure wagens. Maar daarbij zien we, zonder dat we het doorhebben, een heel segment aan films over het hoofd. Denk bijvoorbeeld eens aan films met Vespa’s! Het is veel goedkoper om zelf een Vespa aan te schaffen en dit soort films tot de realiteit te maken. Een Vespa en een scooterverzekering kost namelijk een fractie van een Aston Martin. Ben jij fan van Vespa’s en zie je ze graag terug in films? Dan zetten we hier, speciaal voor jou, de beste Vespa-films voor je op een rij.

Roman Holiday vespa

Roman Holiday (1953)

Een echt goede Vespa-film speelt zich natuurlijk af in Italië. Roman Holiday is daarom de perfecte film om je marathon mee te beginnen. Princess Ann, gespeeld door Audrey Hepburn, sluipt weg van haar saaie koninklijke leventje en wordt gevonden door Joe Bradley, gespeeld door Gregory Peck. Deze krantenjournalist besluit de prinses Rome te laten zien op zijn Vespa. Dankzij deze film kreeg de Vespa wereldwijde bekendheid.

Caro Diario (1993)

Nog een Vespa-film die zich in Rome afspeelt, is Caro Diario. De reislustige Nanni Moretti toert met zijn Vespa door Rome en bezoekt afgelegen eilandjes, terwijl hij zoekt naar een medicijn dat hem van zijn huidziekte kan genezen. De reis is tevens een zoektocht naar rust, vrede en vrijheid.

Larry Crowne (2011)

Larry Crowne, gespeeld door Tom Hanks, is een ex-marinier die besluit dat het tijd is om terug naar school te gaan. In de film rijdt hij rond op zijn Vespa, nadat hij lid wordt van een scooterbende. Het leven lijkt weinig zin te hebben, tot hij een oogje krijgt op zijn spraakdocente (Julia Roberts).

Alfie (2004)

Alfie, die gespeeld wordt door Jude Law, slaat de ene vrouw na de andere aan de haak en heeft een levensstijl waar hij optimaal van geniet. Zijn perspectief verandert op het moment dat hij op de versiertoer gaat met de ex van zijn beste vriend. Het is tijd om zijn leven rigoureus te veranderen. Alfie slaat aan het denken en spendeert veel tijd op zijn Vespa. Een leuk detail is dat de Vespa dezelfde kleuren heeft als Jude Laws favoriete club, Tottenham Hotspur.

Quadrophenia (1979)

Deze film die zich in Londen afspeelt, biedt je een kijkje in het leven van Jimmy Cooper, gespeeld door Phil Daniels. Jimmy is lid van een bende. Op zijn scooter cruisen door de stad is eigenlijk het enige wat hij belangrijk vindt. Zijn baantje of zijn ouders, daar heeft hij geen oog voor. Helaas blijkt Jimmy niet zo gelukkig te zijn als hij zelf denkt, want het duurt niet lang voor hij wegzakt in isolatie en paranoia.

Vespa

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina