Vijf filmauto's die je graag voor de deur wilt

Vijf filmauto's die je graag voor de deur wilt

Veel mensen kijken films vanwege de actie, de romantiek, de comedy en... de onwijs gave auto’s. In de loop der jaren zijn er heel wat films voor autoliefhebbers uitgebracht en bijzondere wagens op het witte doek verschenen. Sommige van deze auto's zouden we maar al te graag voor onze deur hebben staan. Hoewel het moeilijk kiezen was, hebben we een top vijf klassieke filmauto's voor je samengesteld. In welke zou jij willen rondrijden?

1964 Aston Martin DB5 uit Goldfinger (1964)

Als jij je graag zou willen voelen als Bond – James Bond – dan is dit de auto waarin je gezien wilt worden. Niet alleen ziet de auto er classy uit, maar je zou ook meteen beschikken over machinegeweren, een oliespray en een schietstoel, zodat je de slechteriken altijd te snel af bent.

1981 DeLorean DMC-12 uit Back to the Future (1985)

Hoewel de DeLorean DMC-12 misschien niet de meest populaire wagen is, was het wel één van de meest bekende filmauto's in de jaren ’80. Niet alleen de deuren droegen bij aan het coole design, maar ook het feit dat de auto in de film een tijdmachine was. Aan het einde van de film verrast de auto het publiek zelfs door weg te vliegen. Eerlijk is eerlijk, zo’n auto willen we allemaal wel hebben.

Delorean

1963 Volkswagen Beetle Model 117 Deluxe Sunroof Sedan – The love bug (1969)

Hoewel de Volkswagen Kever een leuk autootje is, is het misschien niet jouw droomauto. Als je The love bug en de andere vier films over Herby hebt gezien, begrijp je wel waarom dit autootje toch in onze top vijf thuishoort. Een wagen die zijn eigen willetje heeft en met wie je iedere race kunt winnen, dat is een vriend voor het leven!

1977 Pontiac Trans Am uit Smokey and the Bandit (1977)

Deze auto heeft geen vliegstoel, tijdmachine of een eigen wil, maar het is gewoon een prachtige klassieke auto die legendarisch werd gemaakt door deze film. De Bandit voerde met deze auto allerlei manoeuvres uit om sheriff Buford T. Justice te ontwijken, zoals het springen over een gesloopte brug. Als je van plan bent om dit soort stunts uit te halen met jouw Trans Am, moet je wel eerst even goed de auto verzekeren.

1974 Dodge Monaco uit The Blues Brothers (1980)

Als we het over klassieke filmauto’s hebben, mag de Bluesmobile niet uit ons lijstje ontbreken. Deze politieauto had het zwaar te verduren in de film. Backflips en ondenkbare sprongen waren vast onderdeel van de high speed achtervolgingen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina