Vincent doit mourir - vanaf 11 januari 2024 in de filmtheaters

PERSBERICHT
13 november 2023

 

Hoe lang kun je rennen voor je leven? 
Vincent doit mourir

Vanaf 11 januari 2024 in de filmtheaters

 Vincent doit mourir van regisseur Stéphan Castang werd in Cannes genomineerd voor een Gouden Camera en gooide op het afgelopen Imagine Fantastic Film Festival hoge ogen met een publiekswaardering van een dikke acht. Deze ironische, bizarre horrorfilm won diverse prijzen, waaronder de Zilveren Méliès Award voor ‘beste Europese fantastische speelfilm’. In deze originele en absurdistische film wordt een doodnormale man zomaar het mikpunt van een dolle klopjacht. Al snel wordt duidelijk: Vincent móet dood. Maar waarom? En haalt hij de aftiteling? Gusto entertainment brengt het geestige en verontrustende Vincent doit mourir op 11 januari 2024 uit in de filmtheaters. 

Synopsis 
Vincent is een doorsnee type met een weinig sensationeel leven. Totdat de stagiair op kantoor zonder enige aanleiding met een laptop op hem begint te deuken, en een collega de dag daarna hem aanvalt met een mes. Daar blijft het niet bij, want ook willekeurige voorbijgangers -van een dakloze tot de postbode- ontpoppen zich in Vincents aanwezigheid opeens tot maniakale killers. Hij slaat op de vlucht en duikt onder, en sluit een onverwachte vriendschap met serveerster Margaux. 

Cast en crew 

Stéphan Castang is filmmaker en acteur. Hij stond op de planken in stukken van Molière en Dürrenmatt, schreef toneelteksten en regisseerde een aantal korte films. Vincent doit mourir (internationale titel: Vincent Must Die) is zijn speelfilmdebuut. Daarin mengt hij invloeden van de Franse new wave-horror met de baanbrekende Amerikaanse genremeesters als George Romero en John Carpenter tot een volstrekt eigenzinnige cocktail. De European Film Academy nomineerde Castang dan ook in de categorie ‘Europese ontdekking van het jaar’. 

Hoofdrolspeler Karim Leklou maakte zijn acteerdebuut in Jacques Audiards fenomenale gangsterfilm Un prophèt. Hij dook op in diverse auteursfilms, zoals Bouli Lanners´Les géants en Rebecca Zlotowski’s Grand Central en had de hoofdrol in Coup de chaud. Hij deelde opnieuw het scherm met zijn Prophet-tegenspeler Tahar Rahim in Les anarchistes en werd voor zijn hoofdrol in Romain Gravas’ Le monde est a toi genomineerd als ‘meest veelbelovende acteur’ voor een César, de Franse Oscar.

Vimala Pons is actrice en circusartiest. Ze studeerde kunstgeschiedenis en vervolgens filmgeschiedenis. Als actrice werkte ze met de nieuwe generatie onafhankelijke filmmakers maar ook met veteranen van de cinema als Philippe Garrel, Jacques Rivette, Alain Resnais en onze eigen Paul Verhoeven (Elle). Naast haar filmwerk regisseert Vimala Pons ook circusshows. 

Details
Cast: Karim Leklou, Vimala Pons, Emmanuel Vérité, François Chattot | Regie: Stéphan Castang | Scenario: Mathieu Naert | Lengte: 115 min. | Land: Frankrijk | Genre: absurdistische horror | Distributie: Gusto entertainment 

Op de hoogte blijven van alle releases van Gusto Entertainment?
www.gusto-ent.com | Facebook | Instagram

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcccc  |  18-11-2023

Ik zie graag nog eens een verfilming van het verhaal “The Long Walk” van Stephen King, maar dit klinkt ook als een leuk film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina