WALL-E de grote nieuwe Disney/Pixar titel - 19 november op DVD en Blu-ray

De zeer bejubelde regisseur van Finding Nemo en de creatieve schrijvers achter Cars en Ratatouille brengen je naar een melkweg niet ver hier vandaan, voor een nieuw kosmisch-komisch avontuur over een vastberaden robot genaamd...

WALL-E

Verkrijgbaar vanaf 19 november 2008
Als 2 Disc Special Edition DVD, 1 Disc DVD en 2 Disc Blu-ray

De grote nieuwe Disney / Pixar titel die de afgelopen maanden weer alle records in de bioscopen verbrak is natuurlijk WALL-E. Een familiefilm met Sc-Fi trekjes, de nodige actie en humor. Een film van de zeer bejubelde regisseur en Oscar-winnaar Andrew Stanton (Finding Nemo) en de creatieve schrijvers achter Cars en Ratatouille. Een onversneden instant klassieker, waarvan de eerste 40 minuten inmiddels tot de meest briljante behoren wat de magiërs van Pixar ooit hebben gecreëerd. Een film met de geweldige persoonlijkheid WALL-E in de hoofdrol. Een avontuur dat zijn weerga niet kent. Een film gemaakt door het beste creatieve talent van Disney-Pixar, dat in het verleden blockbusters voortbracht als Toy Story, A Bug’s Life, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars en Ratatouille. Een film die de mooiste recensies kreeg met superlatieven als “een onversneden instant klassieker”, “adembenemende animatie”, “grote, grote klasse”, “baanbrekend, fris, origineel, poëtisch, geestig”, “oogverblindend mooi” en “de zoveelste triomf van animatiestudio Pixar”.

Nadat hij honderden eenzame jaren heeft gedaan waarvoor hij gebouwd was, ontdekt de nieuwsgierige en sympathieke WALL-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij een mooi gestroomlijnde zoekrobot genaamd EVE ontmoet. Ga samen met hen, en een hilarische cast van personages op een fantastische reis dwars door het universum. Verplaats je in een fascinerende nieuwe wereld met Disney-Pixar’s nieuwste avontuur vol bonusmateriaal, inclusief de gloednieuwe geanimeerde korte film BURN-E.

Vanaf 19 november is WALL-E, voor beperkte periode, als 2 Disc Special Edition DVD verkrijgbaar. Daarnaast is WALL-E verkrijgbaar als 1 Disc DVD en 2 Disc Blu-ray met nóg indrukwekkender beeld en geluid.

Korte inhoud
Het is het jaar 2700. De aarde is al lang geleden onbewoonbaar verklaard door rampzalige massaproductie en milieuvervuiling. Het is er één grote vuilnisbelt. De mensen zijn massaal in enorme ruimteschepen vertrokken. Van de honderden robots die al jaren de rommel opruimen is één gedeukt en verroest robotje achtergebleven. Zijn naam is WALL-E. Hij is de held van dit verhaal. Hij is aardig, nieuwsgierig en ijverig. Met zijn smalle nek en droevige verrekijkerogen woont hij al 700 jaar alleen op aarde. Nee, niet helemaal alleen. Op zijn kakkerlakvriendje Hal na. Al die jaren doet hij braaf waar hij voor gebouwd is. Het opruimen van de rotzooi op aarde. Op zijn rupsbanden is hij de hele dag in de weer tussen bergen afval en lege flatgebouwen. In keurige vierkante blokken perst hij de troep die de aardbewoners hebben achtergelaten samen, en stapelt hij ze op tot wolkenkrabberhoogte. Hij is het laatst overgebleven, op zonne- energie werkende exemplaar van het type WALL-E – Waste Allocation Load Lifter Earth-Class.
Af en toe vindt hij tussen alle troep iets bijzonders, zoals een vhs van de oude Gene Kellymusical Hello Dolly uit 1969, waar hij uren naar kan kijken. Hij geniet dan van de dansscènes en de romantiek. Zo heeft hij een heel pakhuis vol met bijzondere attributen, die hij in al die jaren verzameld heeft, zoals gloeilampen, magische Rubiks kubussen, zippo aanstekers, kerstverlichting en pingpongballetjes. Ook bezit hij iets teers en groens. Het is een plantje. Op een dag arriveert een raket met daarin de gestroomlijnde verkenningsrobot EVE. Zij komt kijken of er nieuw leven op aarde mogelijk is, zodat de mensen terug kunnen keren naar de aarde. Al snel springen tussen WALL-E en EVE warme vonkjes over. Het plantje, dat WALL-E aan EVE kado doet, bewijst dat leven op aarde weer mogelijk is. Voor EVE is het tijd om zich weer te laten ophalen. Maar niet zonder WALL-E die zich met kloppend hart vastklampt aan de raket, waardoor hij in een immens ruimtestation belandt. Uiteindelijk probeert EVE samen met WALL-E de wereld te redden. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. De mensen in de ruimteschepen zijn dik en lui geworden. De hele dag hangen ze in ligstoelen en volgen de instructies op die van bovenaf gedicteerd worden. Samen beleven ze de meest spannende en hilarische avonturen, voordat de mens de mogelijkheid aangrijpt om naar de aarde terug te keren.

De makers
Het verhaal: Andrew Stanton en Pete Docter
Scenario: Andrew Stanton en Jim Reardon
Regie: Andrew Stanton (Finding Nemo, co-regie A Bug’s Life)

De stemmen
WALL-E Pepijn Gunneweg
Eve Vivienne van den Assem
Mary Maja van den Broecke
Scheeps Computer 1 Loretta Schrijver
Scheeps Computer 2 Bridget Maasland

2 Disc Special Edition DVD
Naast de film WALL-E is extra veel bonusmateriaal vol magie toegevoegd.
DISC 1
 Burn-E: Nieuwe korte film
 Presto: Korte film
 Niet-gebruikte scènes
 Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
 Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid
DISC 2
 The Pixar Story: Door Leslie Iwerks
Met historisch archiefmateriaal en exclusieve interviews met o.a. John Lasseter, Ed Catmull, Steve Jobs, George Lucas, Michael Eisner, Bob Iger, Tom Hanks, Billy Crystal, Tim Allen en Brad Bird.
 BnL filmpjes
 Extra Niet-gebruikte scènes
 “Heel veel bots” Verhalenboek
 Wall-E’s schatten en snuisterijen
 Robots overal

Technische specificaties
INTERACTIEVE MENU’S – DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1: Nederlands/Engels/Vlaams Dolby Surround 2.0: Nederlands
ONDERTITELING: Nederlands/Engels/Engels voor doven en slechthorenden
BEELDFORMAAT: 16x9 – 2.35:1
SPEELDUUR: 98 minuten (exclusief bonusmateriaal) - KIJKWIJZER: alle leeftijden

1 Disc DVD
Naast de film WALL-E is veel bonusmateriaal vol magie toegevoegd.
Bonusmateriaal
 Burn-E: Nieuwe korte film
 Presto: Korte film
 Niet-gebruikte scènes
 Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
 Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid

Technische specificaties
INTERACTIEVE MENU’S – DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1: Nederlands/Engels/Vlaams Dolby Surround 2.0: Nederlands
ONDERTITELING: Nederlands/Engels/Engels voor doven en slechthorenden
BEELDFORMAAT: 16x9 – 2.35:1
SPEELDUUR: 98 minuten (exclusief bonusmateriaal) - KIJKWIJZER: alle leeftijden

Blu-ray Edition
Naast de film WALL-E is zeer veel bonusmateriaal vol magie toegevoegd.
Bonusmateriaal
Nieuw Alleen op Blu-Ray™:
 BURN•E met Boards – Een beeld-in-beeldpresentatie van de verhaalversie van BURN•E met introductie van regisseur Angus MacLane.
 De film afspelen met Cine-Explore – met commentaar van regisseur Andrew Stanton
 “De film afspelen met geek-track: lol en weetjes”
 Vlieg door de set in 3D
Plus Alle DVD Bonus, Inclusief:
 BURN•E: Nieuwe korte film
 Presto: Korte film
 Niet-gebruikte scenes
 Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
 Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid
 En nog veel meer!

Technische specificaties
VIDEO: 1080p High-Definition / 2.39:1 / 16x9
AUDIO:
Film: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels - DTS 5.1: Nederlands - PCM 5.1: Engels
Bonus: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels - Dolby Digital 2.0: Nederlands / Engels
ONDERTITELING:
Film: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Bonus: Nederlands / Engels
SPEELDUUR: 99 minuten (exclusief bonusmateriaal) - KIJKWIJZER: alle leeftijden

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  18-11-2008

Ongelooflijke beeldkwaliteit (mijn nieuwe demo-disc), en een véél betere film dan ik verwacht had. Eén van de beste Pixar's tot nu toe; ik moet 'm wel nog meerd...
Lees meer >

freaky  |  18-11-2008

Nog steeds niks bekend over de UK uitgave of die Dutch subtitles heeft :sad: Hier in belgie hangt er een prijskaartje van € 30 aanvast
Lees meer >

Chris W  |  18-11-2008

Staat inmiddels al in de schappen!!!
Lees meer >

misterfun  |  11-11-2008

Voor mij ook op BD
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina