WIND RIVER, A GENTLE CREATURE en AQUARIUS binnenkort verkrijgbaar via Remain In Light

vanaf 23 januari op DVD en Blu-ray Disc via Remain In Light

De films WIND RIVER, van Taylor Sheridan, het Russische A GENTLE CREATURE en de portugese thriller AQUARIUS zijn vanaf 23 januari verkrijgbaar op DVD. WIND RIVER wordt ook uitgebracht op Blu-ray Disc

WIND RIVER (DVD & Blu-ray Disc)

Wind River DVD & Blu-rayEen wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI agente (Elisabeth Olson) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Wind River is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell or High Water.

Regie: Taylor Sheridan
Cast: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Elizabeth Olson

Genre: Aktie, Thriller
Speelduur: 107 min
Taal: Engels, Frans - DD 5.1 (DVD)/DTS HD-MA 5.1 (BD)
Beeld: 2.40:1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 16

 

A GENTLE CREATURE (DVD)

A Gentle Creature DVDEen vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Haar man zit in de gevangenis. Op een dag krijgt ze een pakketje retour dat aan hem gericht was. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis te reizen voor een verklaring. Zo begint het verhaal van de strijd tegen een onneembare vesting, waar sociaal onrecht aan de orde van de dag is. De medewerkers van de gevangenis zijn corrupt en de ogenschijnlijk behulpzame dorpsbewoners blijken al even onbetrouwbaar. Toch zet de vrouw alles op alles om haar man te kunnen spreken.

A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, My Joy) en werd in Nederland gecoproduceerd. Het virtuoze drama is geïnspireerd door Fjodor Dostojevski’s gelijknamige verhaal. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm.

Regie: Sergei Loznitsa
Cast: Vasilina Makovtseva,  Liya Akhedzhakova,  Boris Kamorzin,  Valeriu Andriutã

Genre: Drama
Speelduur: 143 min
Taal: Russisch DD 2.0/DD 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 16

 

AQUARIUS (DVD)

Aquarius DVDDe 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, ze heeft er haar kinderen opgevoed, ze heeft er borstkanker gekregen en overwonnen, nog elke ochtend gaat ze zwemmen in de zee - ze wil er nooit meer weg. Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen, alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken. Clara laat zich echter niet intimideren. 

De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen misstanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert vooral een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is. Ster-actrice Sonia Braga ('Kiss of the Spiderwoman') zet op onnavolgbare wijze de even kwetsbare als sterke Clara neer, in deze tweede speelfilm van Kleber Mendonça Filho.

Regie: Kleber Mendonça Filho
Cast: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Barbara Colen

Genre: Thriller
Speelduur: 145 min
Taal: Portugees DD 5.1
Beeld: 2.39:1
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12

 

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina