WK voetbal ook via HD-1 in HDTV-kwaliteit

Vandaag is de derde speelronde van de poulewedstrijden begonnen, en dat betekent dat er nu steeds twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden. Omdat er bij de NOS maar één HDTV kanaal beschikbaar is, lijkt er een overeenkomst met HD-1 / Euro1080 gesloten te zijn omtrent het uitzenden van de andere wedstrijden in HD-kwaliteit via de kabel.

Dat blijkt in ieder geval uit het feit dat vanmiddag de wedstrijd Costa Rica - Polen (via het netwerk van Casema) in HDTV te bekijken was, terwijl op het HDTV kanaal van de NOS tegelijkertijd de wedstrijd van Duitsland tegen Equador te zien was. In de online programmagids van HD-1 is de wedstrijd niet opgenomen, en het is ons ook niet duidelijk of vanaf nu steeds de tweede wedstrijd live via HD-1 te zien zal zijn. De wedstrijd van vanmiddag werd zonder commentaar uitgezonden.

We hebben met wat heen en weer zappen snel een eerste indruk opgedaan van de beeldkwaliteit van beide zenders. Opvallend is hierbij dat de beeldscherpte op het 720p kanaal van de NOS duidelijk hoger is dan het 1080i signaal van HD-1, terwijl het bronsignaal ook 1080i is. Ondanks het feit dat er nog problemen zijn met de MPEG 4 decoding, wat ervoor zorgt dat de grasmat bij het Nederland 2 HD signaal vaak vlekkerig lijkt, zijn er bij het signaal van HD-1 meer andere compressiefouten zichtbaar bij snelle bewegingen. Ook is het contrast en de kleurverzadiging bij het signaal van de NOS beter, al kan dat uiteraard te maken hebben met het duidelijke verschillende licht (zon / bewolkt) op de twee locaties.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina