Yamaha presenteert de meerkanaals receivers RX-V383 en RX-V483

Compromisloze kennismaking met Home Entertainment:

Yamaha presenteert de meerkanaals receivers RX-V383 en RX-V483 met Dolby Vision, 4K-Ultra-HD en MusicCast-verbinding

Yamaha biedt de perfecte kennismaking met Home Entertainment: de nieuwe meerkanaals receivers RX-V383 en RX-V483 zijn uitgerust met uitgebreide functies, die uniek zijn in deze prijsklasse. Ondersteuning van Dolby Vision en 4K-Ultra-HD zorgt voor maximaal filmgenot. De meerkanaals receivers zijn compatibel met Dolby TrueHD, DTS-HD en andere hoogwaardige audioformaten en brengen zo geluid in bioscoopkwaliteit naar uw woonkamer. Een groot aantal aansluitingen, inclusief HDMI van de nieuwste generatie en Bluetooth, maken van de RX-V383 en RX-V483 het hart van het Home Entertainment-systeem. Yamaha MusicCast brengt bovendien uitgebreide Multiroom-functionaliteit naar elke ruimte in huis (RX-V483). Dankzij karakteristieke Yamaha-technologieën zoals de automatische inmeting YPAO en de HiFi-/Cinema DSP-klankveldprogramma's kan in een handomdraai de beste 5.1 surround-sound worden gerealiseerd.

Yamah RX-V483
Yamaha RX-V483

Yamaha presenteert de meerkanaals receivers RX-V383 en RX-V483
De kennismaking met Home Entertainment mag geen compromis zijn: de meerkanaals receivers Yamaha RX-V383 en RX-V483 pakken uit met een in deze prijsklasse unieke hoeveelheid functies. Moderne technologieën zorgen voor optimaal beeld en perfect geluid in de Home Cinema-woonkamer. Met een groot aantal aansluitmogelijkheden zijn deze twee modellen de perfecte Home Entertainment-centrale.

Yamaha RX-V383
Yamaha RX-V383

Genieten van Multiroom-audio MusicCast
Net als alle andere netwerk-AV-apparaten van Yamaha, is ook de RX-V483 compatibel met het Multiroom-audiosysteem MusicCast. De aangesloten bronnen zijn daardoor met alle andere MusicCast-apparaten in hetzelfde netwerk beschikbaar. Tegelijkertijd kunnen alle signalen uit het MusicCast-netwerk in indrukwekkende kwaliteit via de RX-V483 worden weergegeven. Audio-inhoud wordt beheerd via de Yamaha MusicCast-app voor iOS en Android en komt met MusicCast ook van internet of van een pc, draadloos via WLAN. Een bestaand MusicCast-systeem kan altijd probleemloos met andere Yamaha-producten worden uitgebreid.

Perfect beeld dankzij Dolby Vision, HDR en 4K-Ultra-HD
Dolby is tot nu toe vooral bekend door de hoogwaardige audioformaten, maar met Dolby Vision wordt nu ook op het gebied van beeldweergave een vergelijkbaar hoge norm gesteld. Het hogere contrastbereik en de grotere kleurruimte worden dynamisch omgezet en brengen zo de beelden ongekend levendig op het beeldscherm. Als alternatief zijn de Yamaha meerkanaals receivers ook compatibel met de HDR-standaard. Of nu gekozen wordt voor Dolby Vision of HDR, in combinatie met 4K-Ultra-HD brengen zelfs de startersmodellen uit de Yamaha RX-V83-serie maximaal beeldgenot naar de Home Cinema-woonkamer. De bijbehorende bronnen worden aangesloten op de vier HDMI-ingangen van de nieuwste generatie.

5.1 surround-sound zoals in de bioscoop– zelfs zonder achterste luidsprekers
De twee meerkanaals receivers bieden pakkende 5.1 surround-sound en ondersteunen de huidige generatie audioformaten Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De RX-V483 is bovendien compatibel met DSD 2,8 MHz/5,6 MHz en kan ook Hi-Res-audiobestanden in het FLAC- of WAV-formaat met 192 kHz/24 bit weergeven. De schakelingen met extreem lage jitter en de discrete versterkeropbouw zorgen voor een hoge geluidskwaliteit. Om te kunnen genieten van ruimtelijk geluid zoals in de bioscoop, is het niet eens nodig om achterste luidsprekers te monteren: dankzij de Virtual Cinema Front-technologie produceren optioneel ook vijf vóór in de ruimte opgestelde luidsprekers een overtuigend virtueel ruimtelijk geluid. Bij de RX-V483 zorgt de Extra Bass-functie bovendien voor volle lage tonen, zelfs met kleine luidsprekers.

Yamaha RX-V383

In een handomdraai het perfecte geluid
Dankzij de automatische inmeting YPAO is het inregelen van de luidsprekers kinderlijk eenvoudig: met slechts één druk op de knop worden via de meegeleverde inmeetmicrofoon de perfecte instellingen voor de betreffende ruimte berekend. YPAO stelt alles optimaal in, van de keuze van de juiste luidsprekergrootte, via de exacte afstand, tot het individuele volume. Eenvoudiger kan het niet. Cinema DSP perfectioneert met de keuze uit 17 klankveldprogramma's het geluid van tv, films en videogames nog verder. Bij de RX-V483 wordt zelfs de uitgebreide variant Cinema DSP 3D gebruikt. Deze technologieën zorgen ervoor dat het geluid de hele ruimte vult en een adembenemende sfeer wordt gecreëerd.

Bijzonder energie-efficiënt dankzij Yamaha ECOmode
Yamaha's ECOmode vermindert het stroomverbruik van de meerkanaals receivers met ten minste 20 procent*. De functie kan indien gewenst eenvoudig via het menu worden geactiveerd en zorgt voor een bijzonder efficiënt energieverbruik.

* In vergelijking met uitgeschakelde ECOmode (bron: Yamaha metingen)

Prijzen en beschikbaarheid
De AV-receivers uit de Yamaha RX-V83-serie zijn vanaf mei 2017 in de kleuren titanium en zwart verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 379,00 euro voor de RX-V383 en 479,00 euro voor de RX-V483, allebei inclusief btw.

Yamaha Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

jeroeni  |  06-04-2017

Leuk ding !
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina