Yamaha presenteert NP-S303 - een HiFi-netwerkplayer met MusicCast

Yamaha presenteert met de NP-S303 een high-res HiFi-netwerkplayer in het starterssegment. In het design van de klassieke Yamaha HiFi-componenten biedt de streamer een audiofiel schakeldesign voor een uitmuntende weergavekwaliteit. Via MusicCast Multiroom zijn bronnen als streamingservices (Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, JUKE) of audiobestanden uit het DLNA-thuisnetwerk beschikbaar in iedere ruimte. Naast DSD 5,6 MHz worden AIF-, WAV-, FLAC- en Apple Lossless-bestanden ondersteund. Via Apple AirPlay kan de netwerkspeler daarnaast worden geïntegreerd in de iTunes-wereld. De ingebouwde WLAN-module en een netwerkpoort garanderen een eenvoudige verbinding met het thuisnetwerk.

Hoogste geluidskwaliteit ook in de startersklasse

De schakeling van de NP-S303 is geoptimaliseerd op een maximale geluidskwaliteit. De audiosignaalweg is zo kort mogelijk gehouden voor een zuivere overdracht zonder storingen. Bovendien zijn de analoge en de digitale zijde van de schakeling gescheiden aangelegd zodat ongewenste wisselwerkingen worden vermeden. Dit schakeldesign, en het gebruik van de hoogwaardige componenten die hun buitengewone kwaliteiten ook verlenen aan high-end-modellen, zorgen voor een muziekbeleving zonder compromissen in het geluid.

Ondersteuning van high-resolution-audioformaten

De NP-S303 ondersteunt audioformaten met een hoge resolutie, die ten volle gebruikmaken van de schakel- en componentkwaliteiten van de netwerkplayer. Het palet van ondersteunde audioformaten omvat DSD met 5,6 MHz, AIFF-, WAV- of FLAC-bestanden met tot wel 192 kHz en 24 bits en Apple Lossless met 96 kHz en 24 bits. Een Burr-Brown-converter brengt deze digitale gegevens precies over naar de analoge wereld en behoudt daarbij de subtiele verfijningen en het veelvoud van de muzikale expressie.

Het netwerk als bron

De muziekstreamer NP-S303 kan via de kabel of draadloos in het thuisnetwerk worden geïntegreerd. Op deze manier komen muziekbestanden van andere aangesloten apparaten beschikbaar, van de muziekcollectie op de pc tot de muziekserver in de vorm van een NAS-harde schijf. Compatibele iOS- en macOS-apparaten kunnen via AirPlay worden aangesloten op de NP-S303, andere smartphones en tablets maken eenvoudig gebruik van de Bluetooth-interface voor een draadloze overdracht.

Compatibel met alle gangbare streamingportals

De NP-S303 is ook geschikt voor internetstreaming. Duizenden muziekstukken uit de meest uiteenlopende genres kunnen via diensten als Spotify, Napster, Qobuz of Juke direct van het internet worden opgeroepen. Nieuw is de compatibiliteit met Deezer en Tidal. De diensten Qobuz en Tidal bieden ook de mogelijkheid van muziekstreaming in HiFi-kwaliteit, zodat ook het internet een bron van audiofiel genoegen wordt.

Integratie van MusicCast voor muziek in het hele huis

De muziekstreamer NP-S303 is uitgerust met het Multiroom-systeem MusicCast, waarmee alle netwerkcompatibele audiocomponenten van Yamaha tot één enkel groot systeem worden verbonden. Zo kan de streamer zijn signalen aan alle andere apparaten in het MusicCast-netwerk doorgeven en wordt de muziek dus niet in slechts één, maar naar wens in alle overeenkomstig uitgeruste ruimten afgespeeld. Op deze manier verbindt de NP-S303 de muziekcollectie van het lokale netwerk, de talrijke mogelijkheden van de onlinestreamingdiensten en draadloos verbonden smartphones en tablets met alle soundbars, receivers en luidsprekers in het MusicCast-systeem. Uw eigen muziek eenvoudig en comfortabel op ieder beschikbaar systeem – dat is MusicCast met de NP-S303.

MusicCast-app voor comfortabele bediening

Met de gratis app MusicCast CONTROLLER maakt Yamaha de aangename bediening mogelijk van het thuismuzieknetwerk via smartphones en tablets met iOS of Android. Van de keuze van een bron tot de koppeling van apparaten maakt de app de eenvoudige configuratie van de set-up thuis mogelijk. Ook zijn functies van de NP-S303 in de app beschikbaar. Een speciale afstandsbediening als alternatief voor de bediening via de MusicCast CONTROLLER-app bevindt zich in de leveringsomvang van de NP-S303.

Elegant en comfortabel

Met zijn slanke en elegante design voegt de NP-S303 in zilver of zwart zich bescheiden in de HiFi-set-up thuis in. Voor een maximaal comfort zorgen naast de ingebouwde WLAN-eenheid en de moeiteloze compatibiliteit met MusicCast en de MusicCast CONTROLLER-app ook de 10 preset-knoppen op de afstandsbediening. Hiermee kunnen de belangrijkste eigen voorinstellingen snel worden opgeroepen.

Prijs en beschikbaarheid

De muziekstreamer Yamaha NP-S303 is vanaf eind juli 2017 in de kleuren zwart of zilver verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €379,00.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen

Laatste reacties

Hombre  |  23-07-2017

Met thermen als "audiofiel" had ik als ik de povere low-end aansluitingen op de achterkant van dit apparaat toch wel meer verwacht...En waarom is er geen HDMI v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina