Yamaha R-N303D: nieuwe stereonetwerkreceiver voor starters

Met de R-N303D presenteert Yamaha een stereonetwerkreceiver die qua prijs in de startersklasse valt, maar die in de praktijk aan hoge eisen qua kwaliteit en functiebereik voldoet. Zo hebben de ontwikkelaars gebruikgemaakt van de jarenlange expertise van Yamaha op het gebied van audio om een geoptimaliseerd HiFi-schakeldesign te ontwerpen. Gescheiden analoge en digitale secties minimaliseren de onderlinge storing. De schakeling biedt lage weerstanden en onderscheidt zich door bijzonder korte signaalwegen. Het resultaat is een onvervalst, levendig geluid met uitmuntende signaal-ruisafstand.

Speciaal ontwikkelde netwerkmodule, hoogwaardige HiFi-componenten

De basis van de R-N303D wordt gevormd door de door Yamaha zelf ontwikkelde netwerkmodule, die van essentieel belang is voor het uitstekende geluid via een (draadloze) netwerkverbinding. De module beschikt over een uiterst precieze low-jitter-clock voor de optimale weergave van netwerkbronnen met een hoge resolutie. Daarnaast zijn zorgvuldig geselecteerde HiFi-componenten uit Yamaha high-end-modellen aanwezig, bijvoorbeeld een 192 kHz / 24 bit Burr-Brown DAC. Ook bij de keuze van de condensators en weerstanden heeft Yamaha veel aandacht besteed aan de optimale geluidskwaliteit.

AirPlay, Bluetooth, streaming, DAB+ en hi-res-weergave via netwerk

Als moderne stereonetwerkreceiver is de R-N303D compatibel met alle momenteel gebruikelijke weergaveopties, bijvoorbeeld Apple AirPlay voor draadloos muziekgenot vanaf Mac, iPhone of iPad. Muziek kan via het netwerk vanaf PC, Mac of NAS worden afgespeeld, via de kabel of draadloos. Daarbij wordt ook de hi-res-weergave in de formaten DSD 5,6 MHz, AIFF/FLAC/WAV met 192 kHz / 24 bits en Apple Lossless 96 kHz / 24 bits ondersteund. Via streamingdiensten als Spotify, Napster, Deezer en Juke zijn ontelbare songs uit alle genres beschikbaar. Daarnaast is de R-N303D compatibel met audiofiele streaming van Tidal en Qobuz. Ook is de draadloze weergave via Bluetooth van mobiele apparaten mogelijk. Daarnaast zorgt een DAB+ ontvanger voor een digitale radio-ontvangst van geweldige kwaliteit. Ook een FM-tuner voor analoge radio is aanwezig.

Digitaal en analoog aansluiten van bronnen

Naast netwerkweergave en audiostreaming biedt de R-N303D analoge en digitale ingangen voor het rechtstreeks aansluiten van bronnen. Er zijn vier analoge ingangen beschikbaar, om bijvoorbeeld een cd-speler aan te sluiten. Voor tv-geluid of een Blu-ray-speler is een optische en een coaxiale digitale ingang aanwezig. Zo blijft het signaal doorlopend digitaal voor een onvervalst, glashelder geluid bij films, sportuitzendingen en concertvideo's. Naast een analoge uitgang biedt de R-N303D ook een koptelefoonuitgang aan de voorzijde. De luidsprekers worden aangesloten op schroefaansluitingen en aangedreven met een maximumvermogen van 140 Watt per kanaal bij 8 Ohm.

Multiroom-audio dankzij Yamaha MusicCast

Met het Multiroom-systeem MusicCast worden alle netwerkcompatibele Yamaha-audio-elementen in een handomdraai omgevormd tot één groot systeem - inclusief de R-N303D. Alle bronnen die zijn aangesloten op een MusicCast-apparaat zijn ook beschikbaar voor alle andere onderdelen van het netwerk - van receivers, soundbars en design-audiosystemen tot streamingluidsprekers. Zo is uw eigen lievelingsmuziek altijd daar waar deze nodig is en kan de muziek met ieder apparaat in iedere ruimte van het huis worden afgespeeld.

Comfortabele bediening via een app

Voor de comfortabele bediening van MusicCast stelt Yamaha de gratis MusicCast CONTROLLER-app voor iOS en Android beschikbaar. Zo kunnen bronnen intuïtief worden geselecteerd en apparaten worden gekoppeld. Ook zijn de basisfuncties van de R-N303D zo gemakkelijk via smartphone of tablet te regelen. In de doos is ook een overzichtelijke afstandsbediening aanwezig. 

Prijs en beschikbaarheid

De stereonetwerkreceiver Yamaha R-N303D is vanaf augustus 2017 verkrijgbaar. De elegante behuizing in het bescheiden design is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De adviesverkoopprijs bedraagt € 399,00.

Recente artikelen

Laatste reacties

geoffreyvanvugt  |  04-07-2017

Gekke vraag.. Krijgen jullie deze artikelen thuis even tot beschikking voor de reviews?
Lees meer >

Michael Hamers  |  04-07-2017

Ja mooi spul!
Lees meer >

jeroeni  |  04-07-2017

Altijd gaaf om te zien die nieuwe hardware.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina