Years and Years en Butterfly zorgen voor drama bij BBC First in juni

Years and Years en Butterfly zorgen voor drama bij BBC First in juni

Een sterk familiedrama eindigt traditioneel in een grote climax waar de gemoederen hoog oplopen. Hoe het verder gaat, wordt vaak niet verteld. In Years and Years worden alle verwachtingen aan de kant gezet en vormt de dramatische climax het beginpunt van het verhaal. Wat volgt, is de uiteenzetting van de vijftien jaar die volgen, in een veranderend Groot-Britannië waarbij de Lyons-familie het politieke firmament bestormt, onder leiding van de adembenemende Emma Thompson.

In Butterfly worstelt de elfjarige Max met zijn ouders, zijn schoolomgeving en zichzelf. Hij ontdekt dat zijn angsten, twijfels en frustratie ontstaan uit een diep verlangen om Maxine te worden. Zijn zus Lily is de enige die hij kan vertrouwen, maar zij wordt al snel het slachtoffer van de situatie wanneer de aandacht steeds meer naar haar nieuwe zusje gaat. Ondertussen tikt de biologische klok genadeloos verder en verandert een jongenslichaam meedogenloos in dat van een man.

Years and Years

Years and Years start op zondag 2 juni om 21:00u

In een politiek, economisch en technologisch instabiel tijdperk werkt de Lyons-familie zich op door de rangen van de Britse elite. Hun complexe levens komen samen op een avond in 2019, en worden vervolgens diepgaand uit de doeken gedaan terwijl de volgende vijftien jaar van hun leven kronkelt en evolueert. Kan een gewoon gezin de wereld echt veranderen? 

Tweevoudig Oscarwinnares Emma Thompson (The Children Act, Late Night) voert een geweldige cast aan, ondersteund door Bafta-winnaar Rory Kinnear (Spectre, Waterloo), T’Nia Miller (Obey, Marcella), Russell Tovey (The History Boys, Quantico), Jessica Hynes (Paddington 2, W1A), Ruth Madeley (Cold Feet, Don’t Take My Baby) en Anne Reid (Last Tango In Halifax, The Mother).

Meesterverteller Russell T. Davies (A Very English Scandall, Doctor Who) werkt hiervoor opnieuw samen met Nicola Shindler om een nieuw fascinerend drama op het kleine scherm te toveren.

Butterfly

Butterfly ontpopt zich op BBC First vanaf dinsdag 11 juni om 21:00u

In Butterfly ondervindt een gewone Britse familie aan den lijve dat genderproblemen niet alleen een impact hebben op het lichaam van de persoon in kwestie. De elfjarige Maxine voert een race tegen de klok om te voorkomen dat haar lichaam verandert in dat van een man, maar ze moet het tegelijk ook opnemen tegen haar ouders en haar omgeving. De enige steun die ze heeft, is haar zus Lily – maar zij ontdekt al snel dat een zusje met genderproblemen ook andere strubbelingen met zich meebrengt; ze voelt zich hoe langer hoe meer verwaarloosd.

Critici ontvingen de serie met lovende woorden: “zorgvuldig afgewogen tegengewicht tegen luie vooroordelen”, een “warme en geloofwaardige familie die haar eigen typische gebreken heeft” en “een belangrijk verhaal, waarheidsgetrouw en pijnlijk vertederend”. Callum Booth-Ford (Maxine) debuteert opvallend naast Anna Friel (Limitless, Me Without You) en Emmett J. Scanlan (Here Are The Young Men, In The Cloud).

Geniet van de ideale ontspanning, en stem af op onze populairste dramaseries:

  • Les Misérables – Elke maandag om 10:00u.
  • Shakespeare & Hathaway, series 3 – Elke maandag om 22:00u.
  • The Five – Elke zondag om 22:00u.
  • The Durrells, series 4 – Elke dinsdag om 22:00u

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina