Zes gerestaureerde films uit de JACQUES TATI collectie zijn nu te zien op myLUM

De gerestaureerde films van de

JACQUES TATI COLLECTIE

Jacques Tati collection

vanaf nu te zien op My Lum

De unieke Jacques Tati collectie, met alle zes gerestaureerde films van de tijdloos grappige grootmeester van de Franse komedie, zijn al een aantal jaren geleden verschenen op DVD en Blu-ray Disc. Maar vanaf nu zijn deze films ook te zien op myLum van Lumière.

Jacques Tati maakt origineel gebruik van geluid en visuele details en heeft daarmee bijzonder veel filmmakers geïnspireerd. Zijn werk is tot op dag vandaag nog steeds bijzonder vermakelijk en spreken het hele gezin aan. Het is een niet te missen verzameling met het complete oeuvre van één van de meest kleurrijke en gelauwerde figuren uit de filmgeschiedenis.

De zes films in de collectie zijn:

JOUR DE FÊTE (1949)
De debuutfilm van de iconische Franse regisseur Jacques Tati heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht voor jong en oud verloren. François, de postbode van een plattelandsdorpje, ziet een documentaire over de gemoderniseerde Amerikaanse post. In een poging om de concurrentie voor te blijven en de post zo snel mogelijk te bezorgen, begint François aan een reeks dolle, hilarische stunts op zijn gammele fiets.

LES VACANCES DE M. HULOT (1953)
Jacques Tati speelt in Les Vacances de M. Hulot voor het eerst het iconische personage Monsieur Hulot: een pijprokende, zowel sociaal als fysiek onhandige kluns. Hulot botst met de moderne samenleving, met grote hilariteit tot gevolg. Een meesterwerk van visuele humor, vol nostalgie en met een vrolijk maatschappijkritische noot.

MON ONCLE (1958)
Mon Oncle won onder andere de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Nu is hij eindelijk te zien in deze ultieme, spectaculaire digitale restauratie. De kleine Gérard woont met zijn ouders in een hypermodern maar kil huis. Humor en kattenkwaad worden niet getolereerd. Gelukkig heeft hij nog zijn prettig gestoorde oom, Monsieur Hulot, wiens gevoel voor fantasie en verwondering een voorbeeld wordt voor Gérard.

PLAYTIME (1967)
Playtime is het meesterwerk van de legendarische Franse regisseur Jacques Tati. Het is op alle vlakken een monumentale en hoogst ambitieuze film, vol met subtiele en tijdloze humor. Elk shot zit boordevol hilariteit en vindingrijkheid: een feest voor het oog én voor de lachspieren van de hele familie.

TRAFIC (1971)
Monsieur Hulot is werkzaam bij een Frans bedrijf dat de zogenaamde 'caravan van de toekomst' bouwt. In deze speelfilm volgen de kijkers zijn reis van Parijs naar de Autorai in Amsterdam. Onderweg raakt hij in allerhande verkeersproblemen. Hij wordt op afstand gevolgd door een niet bij naam genoemde pr-medewerkster van het bedrijf gespeeld door Maria Kimberly.

PARADE (1974)
Tati was haastig op zoek naar werk en accepteerde elke klus die hem aangeboden werd. Daarom maakte hij voor de Zweedse televisie deze televisiefilm over het circusleven. De film is een collage van circusacts, waarbij de rollen van publiek, artiesten, en medewerkers achter de schermen voortdurend door elkaar.

Te zien bij myLUM

The Piano still

My Lum logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina