Zo kijk je buitenlandse films op Netflix, die in Nederland niet beschikbaar zijn

Zo kijk je buitenlandse films op Netflix, die in Nederland niet beschikbaar zijn

VPN diensten

Wist je dat Netflix wereldwijd meer dan 15.000 titels heeft? En dat je vanuit Nederland slechts een derde ervan kunt bekijken?
Netflix koopt voor veel films namelijk alleen lokale uitzendrechten. Dit is bijvoorbeeld als ze denken dat er weinig interesse voor de film is in een bepaalde regio, of de prijs voor wereldwijde uitzendrechten te hoog is om het te rechtvaardigen. Italiaanse of Franse films zijn bijvoorbeeld niet populair in Nederland en Netflix houdt de kosten laag door geen uitzendrechten voor deze films voor Nederland te kopen.
Bijna 5,000 titels in het Nederlandse pakket is flink wat. Maar toch blijven er momenten waarop je denkt dat Netflix tekortschiet en je niet kunt vinden wat je zoekt:

  • Honderden Amerikaanse films en series worden in Nederland gewoonweg niet aangeboden.
  • Misschien ben je van buitenlandse afkomst of ben je tweetalig opgevoed, en wil je graag die bekende film zien waar familieleden het over hebben.
  • Als je interesse hebt in een historische film die in Nederland niet langer beschikbaar is.
  • Je bent een nieuwe taal aan het leren en soap series kijken is een geweldige manier om alledaagse woorden en zinnen op te pikken.

Er zijn zoveel redenen waarom je het Netflix aanbod van een ander land zou willen bekijken. Wat wil jij graag zien op Netflix? Zoek niet verder. Het is namelijk mogelijk om op een legale manier het aanbod aan te passen, door een virtueel privé netwerk (VPN) op je kijkapparaat te gebruiken.

Waarom je met een VPN meer Netflix films krijgt

Websites en online diensten weten in welk land je bent door je IP-adres te lezen. Netflix maakt hier gebruik van als ze je het plaatselijke pakket aanbieden. Als jij graag iets wilt zien wat niet beschikbaar is in het Nederlandse pakket, zal je het IP-adres van je kijkapparaat aan moeten passen door een VPN te installeren.
Het is heel simpel:

  1.  Je registreert jezelf bij een van de VPN diensten. De beste Netflix VPN is er een die servers in veel verschillende landen heeft, zodat je meer keuze hebt.
  2. Daarna kun je de app van deze dienst downloaden en inloggen met je registratiegegevens;
  3. Vervolgens kies je met de instructies in de app een nieuwe locatie;
  4. Als je nu de Netflix app opnieuw opent, kun je de titels zien die op je nieuwe virtuele locatie aangeboden worden.

Disclaimer: Netflix ontmoedigt uiteraard het gebruik van een VPN, maar het is in Nederland niet illegaal om op deze manier films te kijken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina