F.A.Q & Regels

De AllesOverFilm Frequently Asked Questions (F.A.Q.) en algemene regels!

De website van AllesOverFilm   

Wat kan ik allemaal vinden op AllesOverFilm?

Op AllesOverFilm vind je alles over Film, DVD, Blu-ray Disc, UHD, Bioscoop, VOD en Homecinema!

De website van AllesOverFilm (voorheel DVD.nl) is al meer dan 16 jaar een begrip onder filmliefhebbers en filmverzamelaars en geeft je ontzettend veel informatie over de nieuwste DVD's, Blu-ray Discs, UHD BD's, bioscoopfilms, streaming media en homecinema hardware! Op AllesOverFilm vind je niet alleen recensies van DVD's en Blu-ray Discs, maar ook van bioscoopfilms, on-demand diensten, nieuws uit de filmwereld, informatie over aankomende releases en apparatuur voor je Home Cinema. Kortom: een waardevolle en nuttige bron voor al je filminformatie!

Via een uitgebreid en informatief forum weet AllesOverFilm vele duizenden bezoekers informatie te verschaffen over allerlei uiteenlopende onderwerpen die met DVD, Blu-ray Disc en homecinema te maken hebben en is er een populair tradingsdeel! 

De Facebookpagina van AllesOverFilm

Neem ook even een kijkje op de Facebook-pagina van AllesOverFilm. Klik op 'Like' en je bent nog sneller op de hoogte van de nieuwste recensies, prijsvragen, nieuwtjes en kun je meedoen aan leuke originele film gerelateerde spelletjes.

Het Forum van AllesOverFilm - Algemeen: 

Wat is het doel van het forum?

Het Forum is bedoelt voor iedereen die liefhebber is van films - DVD′s, Blu-ray Disc′s en UHD BD's in het bijzonder -, Home Theater (HT) en alles wat daar me te maken heeft.

Waarom heeft een forumregels in een land met de vrijheid van meningsuiting?

Dit om de doodeenvoudige reden dat als er geen regels zijn het een puinhoop wordt. Het forum van AllesOverFilm is film gerelateerd. Alles over films mag er besproken worden. Als wij toestaan dat er overal vrij topics geopend mogen worden over verschillende onderwerpen wordt het al snel een rommeltje.

Wat mag er wel op het forum besproken worden?

Op het forum van AllesOverFilm mag eigenlijk alles besproken worden wat met films te maken heeft. Dit kan zijn: DVD ’s, Blu-ray’s, films, filmboeken, regisseurs, acteurs …etc…etc… Onze voornaamste eis is dat dit met enige respect naar elkaar toe gebeurt. Een stevige discussies is natuurlijk prima!

Wat wordt niet toegestaan op het forum?

Het is niet toegestaan om uitleg te geven of vragen te stellen over het kopiëren en/of rippen van dvd’s, blu-ray's of downloads. Het is dan ook niet toegestaan om links te plaatsen of discussies daarover te voeren. En al het andere wat inbreuk kan doen op de copyrights.

Het mag ook niet als het gaat over de technische mux- of codeeraspecten van je eigen bruiloft, vakantie of eerste schooldagfilm. Deze informatie kan dan namelijk ook gebruikt worden voor minder legale praktijken.

Spammen (openlijk reclame maken voor jouw eigen of iemand anders bedrijf) is niet toegestaan. Mocht je een bericht tegenkomen wat volgens jou Spam is, dan kun je dat hier melden. Zet daarbij de link naar het bewuste bericht. De forumcrew zal dan spoedig de nodige maatregelen nemen.

Ik ben nieuw op het forum en wil mij graag even voorstellen, hoe kan ik dit het beste doen?

Als je jezelf graag wilt voorstellen, ben je in dit topic van harte welkom. leuk, wij horen juist graag wie je bent. 

Tot wie kan ik mij richten met vragen, suggesties en problemen?

Het forum heeft een forumcrew, beter bekend als moderators. Deze moderators kunnen jou helpen bij de diverse problemen. Wil je weten wie een van de aanspreekpunten is, kijk dan bij de forumleiding. Heb je suggesties voor verbeteringen van het forum, dan kun je deze hier kwijt. Heb je opmerkingen, klachten of ben je het ergens niet mee eens, dan kun je die hier kwijt! 

In hoeverre wordt de vrijheid van meningsuiting gewaardeerd op het forum van AllesOverFilm?

Iedereen is vrij om overal in mee te discussiëren. We streven er naar om de discussies op het forum plezierig, gezellig en inhoudelijk te laten zijn. Daarom wordt schelden en het kwetsen van de medemens door de forumleiding niet toegestaan. Zulke berichten zullen door de forumcrew met of soms zonder mededeling aangepast of zelfs verwijderd worden.  Respect voor elkaar hebben vinden we heel belangrijk. Schelden, pesten of andere vormen van belediging of ongepast gedrag horen daar volgens ons niet bij. 

Waar vind ik mijn profiel en hoe kan ik dat aanpassen?

Als je op je eigen naam klikt, krijg je een menulijst te zien. Daarin staat de optie "Bekijk profiel". Dan kom je in je eigen profiel. Rechts bovenin staat de optie "Persoonlijke instellingen". Als je daar op klikt kom je op een nieuwe pagina. Links aan de zijkant Vind je "mijn instellingen". Hier kun je nu onder meer je profiel, onderschrift, avatar en wachtwoord wijzigen. 

Ik heb spijt van de gekozen naam bij het registreren, kan deze veranderd worden?

Ja, dat kan. Maar er worden alleen namen gewijzigd van alias naar je echte naam, dus niet andersom of van nickname naar nickname!!! 

Ik gebruik mijn account niet meer, kunnen jullie deze ook verwijderen?

Nee, dit kan helaas niet. Dit zou problemen veroorzaken in de database. De postings die je gedaan hebt zijn namelijk gekoppeld aan je account en zijn vaak onderdeel van een discussie! Je account kan wel geblokkeerd worden. 

Ik heb een topic met berichten aangemaakt, kunnen jullie deze ook verwijderen?

Nee, dit kan helaas niet. Dit zou problemen veroorzaken in de database. De topics die je gemaakt bevatten postings van derden en kunnen niet zomaar zonder toestemming verwijderd worden en zijn vaak onderdeel van een discussie! Het topic kan wel gesloten worden. Neemt u contact op met de hoofdredacteur bij eventuele vragen hierover. 

In je profiel: Leuk! Een eigen avatar!

Dit is inderdaad erg leuk. Wel zijn de eisen zo dat de avatar een foto van jou zelf is waarop je duidelijk herkenbaar bent. Avatars die een logo van een sportvereniging zijn, een gezicht van een acteur of iets waarop jij zelf niet duidelijk bent te zien worden direct verwijderd. Een Avatar is niet verplicht! 

Hoe kan ik mijn avatar uploaden? 

Dit kun je doen bij jouw “persoonlijke instellingen”, deze zijn te vinden rechts bovenin het forum. Bij “instellingen en opties” vind je de optie “avatar toevoegen”. Verder wijst het zich vanzelf. Zorg wel dat je afbeelding aan de eisen voldoet! Dus alleen een afbeelding van jezelf.  

In je profiel: Gaaf, een onderschrift! Hoe werkt dat? 

Je kunt in je profiel een onderschrift plaatsen. Dit kan bestaan uit een quote uit een film, een door jou behaalde sportuitslag, een link naar een eigen topic, een kort gedicht of welke DVD′s je te koop hebt staan o.i.d..  Echter, schreeuwerige, kwetsende en al het andere waarvan de moderators het niet door de beugel kunnen gaan worden aangepast c.q. verwijderd. Ook mag een onderschrift geen afbeeldingen of spam bevatten. Er is een beperkt aantal karakters beschikbaar, inclusief kleur codes of andere tags! Klik hier om je onderschrift te wijzigen. 

Waarom worden er (zomaar) berichten verwijderd? 

Berichten worden nooit 'zomaar' verwijderd. Dit kan zijn gebeurd omdat er dubbel is gepost, er ongewenst taalgebruik is gebruikt, de post spam bevatte. We streven er naar dat het crewlid die het bericht heeft verwijderd hier een reden voor achterlaat.

LET OP: er bestaan een aantal uitzonderingen waar berichten wel verwijderd worden zonder verdere informatie en dat zijn; spam, onnodig uppen in de 'Te Koop Aangeboden'-topics, Teveel off-topic in de pricewatch en onnodige dubbelposts.Tevens worden flamewars, racisme, beledigingen en aanstootgevende afbeeldingen niet getolereerd!

Kan ik ook lid worden van de crew? 

Dit kan. Mits er natuurlijk een vacature open staat. Hiervoor kun je contact opnemen met Ludo Keeris.  

Bij wie kan ik terecht voor storingen aan de site? 

Storingen kun je hier melden en natuurlijk de Facebook pagina van AllesOverFilm in de gaten houden. 

Welke talen worden er op het forum toegestaan? 

AllesOverFilm is een Nederlandse website en forum. Nederlands is dus ook de voertaal. Niet iedereen heeft een 10 voor de Nederlandse taal en schrijffouten zijn geen probleem. Echter de voorkeur geniet dat de tekst wel duidelijk leesbaar en begrijpbaar moet zijn. Dus maak het liefst zoveel mogelijk gebruik van leestekens. 

Wat nou als ik een probleem heb met een ander forumlid? 

Heb je een verhitte discussie met een ander forumlid, dan kun je iemand van de moderators raadplegen die kan bemiddelen tussen jullie beiden. Ook bestaat er in de instellingen zoiets als een negeeroptie. Als je iemand toevoegt aan je negeerlijs worden berichten van deze persoon niet meer voor jou weergegeven. Post waarin degene wordt ge-quote zie je dan nog wel! 

Ik heb een bedrijf/eigen internet site/winkel en wil hiervoor reclame maken, mag dit op AllesOverFilm? 

Ja en nee, het mag niet zomaar. Er mag wel een eigen verkooptopic geopend worden met speciale aanbiedingen, maar deze dient film-gerelateerd te zijn. Er mag geen promotie worden gemaakt in andere topics, alleen in het eigen topic. Alle overige reclame-berichten zullen - zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf en zonder verdere kennisgeving - worden verwijderd! Maar, wil je toch graag reclame op de site maken (adverteren) dan kan dat natuurlijk. Neem hiervoor contact op met Ludo Keeris.  

Wat kunnen de gevolgen zijn als ik de regels niet correct naleef? 

Uiteraard zal er door de moderators contact worden opgenomen. In het ergste geval kun je een (tijdelijke of zelfs permanente) ban krijgen. Dit zal echter niet zomaar gebeuren en zijn er al meerdere waarschuwingen en enige communicatie aan vooraf gegaan. Spammers worden echter zonder waarschuwingen direct gebanned. 

Ik ben het niet eens me het besluit van een moderator, wat nu?

Komen jullie er samen echt niet uit? Neem dan contact op door middel van een PM met een andere moderator. Deze dient dan tussen jullie beiden te bemiddelen en een oplossing te vinden. 

Het discussiëren en plaatsen van berichten.

Berichten plaatsten kan op twee manieren:

  • Het 'snel reageren' vak onder elk topic: hier zijn de meest gebruikte knoppen en functies voorhanden!
  • De geavanceerde modus: hier vind je een veel uitgebreidere set aan opties en knoppen. Klik hiervoor in het 'snel reageren' vak op 'naar geavanceerde opties gaan'. Dit kan ook als je al met een bericht bezig bent!

Controleer altijd je bericht goed voordat je het plaatst. Daarmee voorkom je dat je het bericht onnodig hoeft te bewerken. Er is ook een voorbeeld-modus die je een 'preview' van je post geeft, alvorens het bericht echt wordt geplaatst.

De meeste Internet-browsers hebben inmiddels een ingebouwde spellingcontrole functie. Zie je een rood streepje of andere markering, klik dan op je rechtermuisknop en corrigeer het woord.

Wil je een heel verslag schrijven, dan kun je dit beter eerst in een eigen tekstprogramma doen en vervolgens kopiëren en plakken in het 'snel reageren' vak. Voor een correcte opmaak, kun je eventueel het 'Word icoontje' in de 'geavanceerde opties' gebruiken links boven het berichtvak.

Het voordeel van een verslag eerst in een tekstverwerker zoals Word op stellen, is dat je niet pardoes een lang bericht per ongeluk kan wegklikken door op de back of sluit optie te klikken in je browser. Of nog erger als deze crashed, blijft hangen of het internet het niet meer doet.

Reageer je op iemand's bericht, dan is het handig om dat bericht te quoten. Dat kun je doen door op één van de hieronder afgebeelde knoppen te klikken, die ziet onder elk bericht.

Bij de eerste 'optie' quote je alleen het huidige bericht. Bij de tweede 'optie' kun je meerdere berichten quoten. Klik bij elk bericht wat je wilt quoten op de quote knop met de ernaast en kies bij het laatste bericht voor de 'eerste' quote knop om al je geselecteerde berichten te quoten. Uiteraard kun je ook quoten met tags. Dat doe je zo: [quote] jouw geselecteerde tekst hier [/quote]. Echter het allerbelangrijkste bij het plaatsten van een bericht: als de discussie stevig is, de gemoederen wat teveel oplopen... Tel dan altijd eerst tot tien alvorens je een reactie post! 

Mag ik vragen stellen of advies vragen over DVD's, Blu-ray's of mijn homecinema-set e.d.? 

Het is prima om vragen te stellen op het forum, vele leden helpen je graag met alle vragen. Gebruik dan wel eerst even de zoekfunctie, misschien dat iemand anders dezelfde vraag al eens gesteld heeft en voorkomen we dubbele topics. Wellicht is het verlossende antwoord al een keer gegeven.

Niets gevonden? Open dan gerust een nieuw topic in het juiste subforum en stel daarin gericht en duidelijk je vraag. Hoe meer informatie je aanbied, des te meer reacties en hulp je zult krijgen. Zorg ook dat je een duidelijke, omschrijvende titel voor je topic gebruikt. Kreten als "Help!", "Vraagje" of "Werkt niet meer" zijn te algemeen en zullen weinig resultaat opleveren. Geef bij het uiteenzetten van je probleem zoveel mogelijk informatie van je huidige gebruikte apparatuur en opstelling.

Wat zijn spoilers/spoilertags? 

Een spoiler is het verklappen van (een deel van) het verhaal uit de film. Soms is het nodig om in een discussie iets van de clue van het verhaal te vertellen. Maar kan vervelend zijn voor mensen die de film nog niet gezien hebben. Daarom is het beter om dat stuk van je tekst tussen Spoilertags te plaatsen.  Als je een bericht plaatst en je gebruikt de spoilertags, dan kunnen medeforummers het deel wat tussen de spoilertags staat alleen lezen door er met de muis bovenop te gaan staan. 

Hoe plaats ik de spoilertags? 

De spoilertags zijn een eis. 

Zo gebruik je de spoiler-tag:

[spoiler]Hier staat de tekst![/spoiler]

Het ziet er dan zo uit.

 Verborgen klikbare mouseover tekst 


Url insluiten d.m.v. tags

Soms wil je een link plaatsen naar een bepaald topic op AllesOverFilm of een interessant artikel elders op internet. Veelal is dit een lange link die je post niet echt netter en overzichtelijker maakt. Je kunt die link echter ook aan een woord uit je zin koppelen. Hiervoor kun je de knoppen bovenin het bericht gebruiken. 

Selecteer met je muis het hele woord waar je een url aan wilt koppelen en klik op het internet icoontje in de balk boven het bericht wat eruit ziet als een wereldbol met een paperclip. Voer de link in het geopende venster. Wil je een link verwijderen, dan klik je op het icoontje met de wereldbol met kruisje.

Echter kun je dit ook met tags doen. Voor de volledigheid ook even hoe je dit met tags bereikt!

De link: http://www.allesoverfilm.nl

Het woordje: hier

De tags: [URL=http://www.allesoverfilm.nl]hier[/URL]

Het ziet er dan met beide methodes zo uit:

hier

Wat is een "sticky"?

Een sticky is een topic dat scherp in de gaten gehouden (dient) te worden en vaak belangrijke informatie kan bevatten. Deze staan altijd vast bovenaan en verdwijnen niet van de pagina, ook als er niet in wordt gereageerd. Ze worden als belangrijk gezien. Zo zijn er sticky topics met regels voor het subforum waarin deze staat en er zijn sticky’s met nuttige informatie verstrekt door medeforummers. Forumleden kunnen zelf geen sticky aanmaken. Mocht je een topic zien dat in aanmerking kan komen om als sticky te dienen, meld het dan aan de forumleiding

Embedded Video zoals You Tube trailers 

Geen van de video inhoud wordt gehost op deze website. Alle video-bestanden zijn ingebed van andere websites zoals GoogleVideo, YouTube, MegaVideo, Youku enz. Daarom heeft AllesOverFilm geen controle over de eventuele auteursrechten die van toepassing kunnen zijn op de inhoud van deze video’s. Alle kwesties met betrekking tot schending van het auteursrecht moeten gericht zijn aan de website(s) waar het materiaal gehost is. AllesOverFilm kan niet weten welke video’s wel of niet beschikbaar zijn gesteld voor het publieke domein.

Bestanden die door derden zijn geüpload, naar bijvoorbeeld YouTube, en die het auteursrecht schenden, zullen wij na vermelding direct verwijderen. De auteursrechthebbende moet in het geval van een vermeend juridisch conflict contact opnemen met de bron van het desbetreffende bestand. 

Het toevoegen van jpg, giff, png en bmp 

Het is mogelijk om afbeeldingen en foto's aan je bericht toe te voegen. Dit geeft je bericht een wat persoonlijker en mooier tintje en biedt vaak een meerwaarde. Het toevoegen van een afbeeldingen kan door middel van de 'image'-knop boven elk bericht (Hierdoor wordt elke afbeelding een thumbnail), maar ook door simpelweg een afbeelding te kopiëren van een andere site en te plakken in je eigen bericht (deeplinking). Deeplinking word niet door elke site toegestaan. Dit resulteert in een klein vraagtekentje of kruisje. (Let wel: zelf heb je dat vaak niet door, omdat de afbeelding vanuit je lokale cache-geheugen wordt getoond en pas na een paar keer refreshen het vraagtekentje laat zien. Anderen zien direct het vraagtekentje)

Obscene, seksueel of aanstootgevende afbeeldingen worden direct verwijdert en AllesOverFilm neemt geen verantwoordelijkheid van de door leden geplaatste afbeeldingen. Wij vragen dus ook dat leden met verantwoordelijkheid afbeeldingen uploaden.

Verder krijgen wij vaak het verzoek 'grote' afbeeldingen kleiner te maken. Dit omdat anders de lay-out van het forum geheel uit zijn verband wordt getrokken en het ook de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak van het forum niet ten goede komt. Uiteraard is dit vooral afhankelijk van de gebruikte desktop-resolutie, dus bij ieder lid wellicht weer anders.

Daarom verzoeken wij jullie geen grote afbeeldingen te posten. Afbeeldingen die het forum uit zijn verband trekken zullen of worden vervangen of worden verwijderd. Ons streven is om de afbeeldingen te vervangen, maar soms is dat door tijdsgebrek niet mogelijk en zal dan verwijderd worden of het verzoek dit zelf te doen. Komt dit bij een bepaald lid herhaaldelijk terug, dan zal één van de moderators hem daar op aanspreken en de afbeeldingen zonder vermelding verwijderen.

Informatie over (online) winkels, handelaren, aanbiedingen en pricewatch:

Wat is het doel voor dit deel van het forum? 

Dit deel is bedoelt om te bespreken wat jouw ervaringen of die van anderen zijn met de diverse (internet)winkels en traders die op het forum handelen. Dit kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn. Heb je een winkel gevonden waar ze een speciale actie hebben voor hardware, DVD’s of Blu-ray’s? Deze kun je hier melden. Mits dit geen aanbiedingen zijn voor een eigen winkel. Let op! Er mogen hier alleen aanbiedingen gemeld worden en er mag niet vrij gediscussieerd worden!!! Off-topic berichten zullen daarom ook zonder enige kennisgeving verwijderd worden!! Heb je een DVD of Blu-ray Disc of een mooi stukje hardware voor een prikkie gezien of gekocht? Dan kun je dat in de pricewatch vermelden. Let op! Ook hier geldt dat er alleen prijzen vermeld mogen worden en er niet open gediscussieerd worden. Ook hier worden off-topic berichten zonder kennisgeving verwijderd. 

(PW) tags plaatsen Pricewatch topics. 

Om ervoor te zorgen dat vanuit het threadoverzicht in dit forum al duidelijk wordt of het een ‘pricewatch' (PW) titel betreft, is het verplicht om dit in het onderwerp te vermelden. Dit om onnodige of topic posts te vermijden, omdat meestal niet direct duidelijk is dat het een pricewatch topic is. Vermeld tevens achter de titels van de film of het om een Blu-ray Disc of een DVD gaat. Voeg Blu-ray Disc- en DVD-titels niet samen in één thread, niet elke winkel zal voor beide formaten dezelfde prijs hanteren. 

Regels van de Pricewatch topics 

Dit deel van het forum is bedoeld om anderen te attenderen op aanbiedingen, niet om te discussiëren, commentaar te leveren of wat dan ook. 

Wat mag wel? 

(aanbiedings)prijzen die bevestigd zijn door de winkel in kwestie. 

Wat mag niet? 

'Verwachte' of gegokte aanbiedingsprijzen. Commentaar op aanbiedingen als 'dat is helemaal niet goedkoop want..' enz

Opmerkingen als 'dat is niet bij mij in de buurt' enz Elke andere post waarin je niet zelf een aanbieding doet of een eerdere aanbieding update / corrigeert.

De handelsfora

(In de sub forums zijn voor elk onderdeel specifieke regels te vinden. Lees die eerst!) 

Waarin mag er op het forum gehandeld worden? 

Er mag op het forum gehandeld worden in mediadragers en items die filmgerelateerd zijn zoals: DVD ’s, Blu-ray Discs, HD-DVD’s, movie-merchandise of Home Theater (HT) gerelateerde hardware zoals televisies, versterkers, recievers, DVDspelers e.d. Er mag absoluut niet gehandeld worden in alles wat niets te maken heeft met HT. Wij zijn tenslotte een film gerelateerd forum en geen Marktplaats.

De belangrijkste regel is  dat als je iets te koop aanbiedt, het verplicht is om er een (vraag)prijs bij te zetten. Vragen om te bieden op je artikel is niet toegestaan. Daarvoor hebben we op het forum een veiling. Vraagprijs is dus verplicht!

Het aanbieden van mediadragers die gekopieerd zijn is ten strengste verboden, gebeurt dit toch wordt het topic gesloten. Het aanbieden van zelfgemaakte bootlegs (namaak import uitgaves) is ook ten strengste verboden en kan ook resulteren in een directe ban van het forum. 

AllesOverFilm, de directie en AllesOverFilm Crewleden kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de herkomst en oorsprong van al de op het forum door derden verhandelde goederen. De volledige verantwoordelijkheid in deze ligt bij de verkoper. 

Wat houdt een traderstatus in? 

Aan de traderstatus van een forumlid is te zien hoeveel goede/slechte deals hij of zij al heeft. In de Traderlijst kun je een overzicht bekijken van alle traders op het forum en hun status. Hoe snel verzendt men? Hoe goed wordt het product omschreven of hoe communiceert men tijdens de transactie? Iedereen kan door te handelen op het forum een traderstatus verdienen.  

Wat moet ik doen als iemand zijn afspraak met een deal niet nakomt? 

Dit is natuurlijk erg vervelend. Om dit te voorkomen is het belangrijk voordat jullie tot een overeenkomst komen goed naar de traderstatus van de andere partij te kijken. Ook kun je informatie inwinnen in de diverse topics. Mochten jullie er helemaal niet uitkomen zijn de diverse moderators te benaderen die kunnen bemiddelen tussen jullie beiden. Stel ook duidelijk voordat de deal bestempeld wordt wat de staat is van de aangeboden handelswaren. Dit om misverstanden te voorkomen. 

Mag ik zelf ook een verkooptopic openen? 

Ja, dat mag! Op het forum van AllesOverFilm bieden we je de mogelijkheid om film-gerelateerde items ter verkoop aan te bieden. Ieder forumlid mag in elk handelsforum één verkooptopic hebben. Let wel! Het is verplicht om bij de door jou aangeboden handelswaren een vraagprijs te vermelden. Het openen van een verkooptopic brengt wel bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Bied je wat te koop aan, dan dien je het topic wel met enige regelmaat in de gaten te houden (Dit kan heel makkelijk middels de e-mail notificatie-optie van het topic). Een verkooptopic openen waar bijvoorbeeld een week lang niet op gereageerd wordt, getuigt natuurlijk niet van goede wil. Komt dit stelselmatig voor dan kan een moderator, in –onderling of gebrek aan- overleg, het topic sluiten. Persoonlijke discussies omtrend een geschil tussen verkoper en koper dienen bij voorkeur via privé-bericht gevoerd te worden. Anders wordt het topic erg onoverzichtelijk en zal het topic opgeschoond moeten worden. Een goede leidraad voor “prettig handelen”, vind je in de ongeschreven handelsregels

Wat is "uppen" en hoe vaak mag ik dat doen? 

"Uppen" is het reageren in je eigen topic, zodat het weer bovenaan in de lijst komt te staan. Dit kun je zelf doen, maar ook iemand die reageert op jouw aanbod. Voor het uppen hebben we een aantal regels opgesteld, zodat iedereen evenveel kans heeft om bovenaan te staan. Je mag je topic één maal per week een up geven. Dit is om te voorkomen dat er altijd dezelfde verkooptopics bovenaan staan. De precieze regels voor het uppen staan aangegeven in de 'Algemene Regels' van elk subforum. 

Ik zie dat iemand de belachelijke prijzen vraagt, mag ik hier wat van zeggen? 

Ja, mits dat via een PM gaat. Berichten met prijsaanvallen in de topics zelf is ten strengste verboden en zullen ook zonder waarschuwing verwijderd worden. 

(TKA, TKG, TVA, TVG, TRA, TRG) tags plaatsen alle topics in het handelsfora 

Om ervoor te zorgen dat vanuit het threadoverzicht in dit forum al duidelijk wordt of het bijvoorbeeld een ‘Te Koop Aangeboden’ (TKA) titel betreft, is het de bedoeling om dit in het onderwerp te vermelden. 

Voorbeeld: DVD titel(s) te koop aangeboden (De tags en titels variëren afhankelijk van het onderwerp):

(TKA) Braveheart (Regio B)

of bij meerdere titels

(TKA) Diverse Regio B titels 

Extra informatie Handel:

Ongeschreven Handelsregels, belangrijk!
De Vraag en Antwoorden Thread
Hoe moet ik mijn dvd's of blu-ray's verpakken?
Wat kost het versturen van een dvd of blu-ray?
 

Overige Discussies

AllesOverFilm is een film gerelateerd forum. Het sub-forum 'overige discussies' is bedoeld voor discussies die wellicht niet helemaal on topic zijn, maar toch enigszins relevant. Daarnaast willen wij onze leden de mogelijk geven om over bepaalde of topic onderwerpen te kunnen discusiëren. ‘Overige Discussies’ is ook geopend omdat een aantal forumers aangaven dat ze over zaken wilden discussiëren die ze niet in de andere delen van het forum kwijt konden. Met dat oogpunt hebben wij vervolgens het ‘Overige Discussies’ gedeelte in het leven geroepen.

"Wat mag wel en wat mag niet?" is dan uiteraard de vraag voor de rest van het ‘Overige Discussies’ forum. Wij hebben geen lijst met 'verboden' onderwerpen klaarliggen en ik wil jullie dan ook vooral vragen om zelf na te gaan of een onderwerp enige relevantie heeft.

Uitzondering op de regel is het 'voetbal-topic'. Daar zal strikt gemodereerd worden. Posts met daarin bewoordingen als "Joden", "Kakkerlakken", "020", "010" etc. worden zonder pardon verwijderd.

Echt Off-topic geklets en gechat kan in de enige echte Off-topic-thread (ooit het Ouwehoer Topic genoemd ofwel het OHT)

Wil je mensen uitnodigen om deel te nemen aan een enquête, onderzoek of crowdfund-aktie o.i.d., dan dien je eerst toestemming te vragen aan de crew. Pas na toestemming mag je je topic plaatsen! En dan dien je in je eerste post melding te maken van deze toestemming (van wie je die gekregen hebt). Wel een topic, maar geen toestemming, of je zegt toestemming te hebben, maar die is nooit gegeven? Dan gaat je topic onherroepelijk op slot en wordt er geen toestemming meer gegeven voor zo'n topic! 

Vaak gestelde vragen op het forum.

Dit deel van de FAQ is bedoelt voor vragen die meer dan eens gesteld worden. Dat wekt nogal eens irritatie op, de zoekfunctie had hier goed gebruikt kunnen worden. Staat je vraag hier niet bij, gebruik dan eerste de zoekfunctie!!! Is je vraag nergens te vinden? Wees dan zo vrij hier een topic voor te openen in het juiste subforum.

Hoe heet die ene film of tv-serie nu ook alweer? 

Heb je een film in gedachten maar weet je niet meer hoe deze heet? Dan kun je hier vragen of de medeforummers het misschien weten. 

Waar kopen jullie toch die standaards waar jullie je DVD’s op displayen (showen)? 

Deze zijn te vinden bij de Blokker. Vraag naar bordenstandaards. 

Bestaat er een lijst waar ik kan zien of een buitenlandse Blu-ray Nederlandse ondertitels bevat? 

Ja, deze kun je hier vinden. 

Is er een releaselijst waar ik kan zien welke films binnenkort uitkomen? 

Ja, er is een lijst met Nederlandse Blu-ray Disc releases. Je vind deze hier. Voor een lijst met DVD releases kun je bij diverse online shops een releaselijst bekijken. De Blu-ray Disc releases van de aankomende week worden telkens op onze Facebook pagina gedeeld. 

Ik ben een nieuw en wil mij even voorstellen. Kan dat? 

Ja uiteraard, dat kun je in één van deze topics doen. 

Ik heb een thuisbioscoop gemaakt en wil daar een topic voor openen. Mag dat? 

Ja uiteraard, je kunt in dit subforum een eigen HT topic aanmaken. Dat kan de bouw van je thuisbioscoop zijn, maar ook een topic van je huidige set. 

Ik wil via een poll een vraag stellen. Mag dat? 

Ja, dat mag. Wel dient dit een film, dvd, blu-ray of thuisbioscoop gerelateerde vraag zijn. Je kunt deze hier in het daarvoor bestemde sub forum plaatsen. 

Er worden op AllesOverFilm veel technische woorden gebruikt. Hebben julle een verklarende woordenlijst? 

Ja, die hebben wij. Kijk onderaan onze website of klik hier

Waar kan ik de voorwaarden van AllesOverFilm vinden? 

Die kun je hier vinden. 

Heeft AllesOverFilm een privacy-policy en een disclaimer? 

Ja, de privacy-policy kun je hier vinden en de disclaimer hier

Heeft AllesOverFilm een e-mail-adres? 

Ja, dat is: info@allesoverfilm.nl 

Kun je een belangrijke vraag niet vinden, neem contact op met één van de moderators.