S1m0ne

Totaalbeoordeling:

6.9
DVD

S1m0ne (DVD)
Samenvatting

Victor Taransky (Al Pacino) is een verlopen regisseur die genoeg heeft van verwende onbetaalbare sterren met een veel te grote mond. Victor kan zijn laatste film niet af maken omdat de hoofdrolspeelster niet tevreden is met de grootte van haar camper en de set verlaat. Als Victor de banden meeneemt om de film toch af te gaan maken, wordt hij benaderd door ene Hank Aleno (Elias Koteas). De man zegt de virtuele acteur, ofwel ‘vacteur’, te hebben uitgevonden. Victor wimpelt hem af. Enige tijd later krijgt Victor een harde schijf uit de nalatenschap van Hank Aleno. Het blijkt een programma Simulating One te zijn met een gesimuleerd computermodel. Vanaf dat moment is de supersexy nieuwkomer actrice Simone (Rachel Roberts) geboren. De ideale actrice want ze doet precies zoals Victor het wil, ze eist geen onbetaalbare hotelsuites of privé-vliegtuigen. Ze doet al haar stunts zelf en heeft ook geen problemen met naaktscènes. Victor maakt de film af met Simone in de hoofdrol en het wordt een daverend succes. Dankzij Victor wordt Simone direct een superster en wil iedereen haar ontmoeten. Dat geeft een probleempje, want Victor kan niemand vertellen dat Simone eigenlijk de ultieme computer simulatie is. Victor moet zich in de meest hilarische bochten wringen om zich er uit te redden.

Commentaar

Is S1m0ne een aanklacht tegen de wijze waarop acteurs en actrices zich kunnen gedragen met soms belachelijke eisen en wensen als gevolg van hun sterstatus? Misschien, want S1m0ne laat ons zien dat voor de hoofdrol prima een computer gesimuleerde actrice gebruikt kan worden. Nou ja, niet helemaal dus. De rol van Simone is gespeeld door debutante Rachel Roberts. Om het tijdens de productie van de film toch nog mysterieus te houden, speelde Roberts onder de pseudoniem Anna Green. De beelden in de film van Rachel Roberts zijn wel met de computer bewerkt om haar net dat kunstmatige uiterlijk te geven dat je het gevoel van een echte computer simulatie geeft. Om de illusie nog verder gestalte te geven zijn speciale websites geopend over S1m0ne en de (fictieve) filmmaatschappij Amalgamated Films. Van de films waar Simone in speelde, Eternity Forever, Sunrise Sunset en I Am Pig, zijn ook officiële websites gemaakt. De illusie welhaast compleet.
De versie op DVD is niet geheel hetzelfde als in de bioscoop is vertoond. Wees gerust, er zijn geen beelden veranderd. Alleen de eindaftiteling. In de bioscoopversie werd bij de aftiteling de rol van Simone aangegeven als ‘gespeeld door Simone zelf’ en werd Rachel Roberts genoemd onder ‘Simone wishes to thank …’. Op de DVD versie is dit grapje verwijderd. Wel wordt in de DVD-aftiteling dank geuit aan Hank Aleno Software, terwijl de acteur die Aleno speelt, hoe klein de rol ook was, niet wordt genoemd. Ook bij deze film even de aftiteling helemaal uitzitten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 118 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 EX - Engels
  • DTS 6.1 ES - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045203481

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailes
  • Making of: Cyber Stardom
  • Making of: Simulating S1m0ne

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 2.35:1 en is ook zo anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is erg goed. Het beeld is veelal stilistisch aangepast qua kleurpalet. De kleuren worden mooi helder en natuurlijk weergegeven. Ook de scherpte en detaillering van het beeld zijn prima. Het contrast en het zwartniveau zijn uitstekend. Het is een nieuwe film dus het beeld is ook vrij van ongerechtigheden. Enige kritiekpuntje is dat af en toe aliassing te zien is en de gevolgen van edge enhancement ook zichtbaar zijn. Filmgrain is tot een minimum beperkt.
De film is verdeeld in 18 tracks. De DVD is van het type DVD-9, wat betekent dat hij enkelzijdig, dubbellaags is. De laagwisseling zit tussen twee scènes in, maar is nauwelijks merkbaar.
De ondertiteling is een mooi klein lettertype goed onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is beschikbaar in Dolby Digital 5.1 EX (met een bitrate van 448 Kb/s) en in DTS ES 6.1 (met een bitrate van 754 Kb/s). De DD5.1 track is niet EX geflaged, dus je moet de processor (indien geschikt) even handmatig omzetten. De DTS track is wel ES geflaged.
Bij gebruik van Dolby Digital 5.1 EX klinkt de soundtrack op een natuurlijke wijze zeer ruimtelijk met mooi geluid. Het laag is goed gedoseerd en mooi strak, het hoog is uitstekend gedefinieerd. De film is vooral een dialoogfilm met muziek ter ondersteuning. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorkanalen. Maar door een uitstekend gebruik van de surroundkanalen krijgt de muziek een prachtige ruimtelijkheid en worden ook de omgevingsgeluiden uitstekend weergegeven. De surroundkanalen worden in split surround gebruikt. De subwoofer wordt ook frequent en goed gebruikt. Een prachtige, zeer natuurlijk klinkende soundtrack. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit de centerspeaker.
Bij beluistering van de DTS ES 6.1 track valt op dat deze weinig verschilt van de DD5.1 EX track. Beide tracks zijn erg mooi en de keuze voor DD of DTS zal gebaseerd zijn op persoonlijke voorkeur.

Extra's

De menuschermen zijn mooie filmgerelateerde animaties met achtergrondmuziek (in DD5.1). Op de DVD staan enkele aardige extra’s onder de menukeuze All Access Pass. Alle extra’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Te beginnen met Cyber Stardom, een korte featurette (7:42 minuten) over de film met interview met regisseur en acteurs. Uiteraard ook over de vraag of men een ‘vacteur’ ziet zitten. In Simulation S1m0ne (6:51 minuten) zie je meer over de realisatie van Simone. Uiteraard met interviews met Rachel Roberts die de rol van Simone speelt. Beide korte docu’s hebben 1.78:1 anamorf beeldformaat en DD2.0 – 224 kb/s geluid.
Dan een grote lijst met 19 (!) Deleted / Alternate Scenes. De 19 scènes zijn los te kiezen en hebben een totale speelduur van bijna 24 minuten. Beeld is 2.35:1 anamorf en geluid is DD5.1 - 384 kb/s. Er is geen uitleg waarom deze scènes zijn verwijderd.
Dan nog twee trailers, een Teaser Trailer (1:11 minuten) en een Theatrical Trailer (2:04 minuten). Beide met 2.35:1 anamorf beeld en DD5.1 - 384 kb/s geluid.

Onder de menukeuze Also Available vind je nog enkele promotietrailers van andere RCV uitgaven.

Conclusie

S1m0ne is een leuke onderhoudende komedie waarin Al Pacino een prima rol speelt als de regisseur die de ultieme actrice heeft gevonden… een computer simulatie genaamd Simone, een supersexy actrice. Het daverende succes van Simone brengt hem wel steeds meer in de problemen.
RCV trakteert ons met deze DVD met een kwalitatief prima uitgave. Beeldkwaliteit is zeer goed. De geluidskwaliteit is gewoon perfect, met naar keuze een DD5.1 EX en een DTS ES 6.1 track. Een paar korte extra’s zijn als aanvulling op de film toegevoegd, alhoewel er wel 19 (!) verwijderde scènes te bewonderen zijn.

Laatste reacties

JCL  |  12-04-2006

Erg ondergewaardeerd deze film, erg gaaf!
Lees meer >

Jelger  |  26-06-2003

Vond het ook een leuke film, maar een echte glansrol heeft Pacino toch al lang niet meer gespeeld :( Ik vond hem in Insomnia een goede rol spelen. Het was ook ...
Lees meer >

Surya  |  23-06-2003

en The Insider (ook nog niet zo oud he) vind ik 'm toch ook wel sterk hoor. Dat is een film die ik nog steeds moet zien, zag ooit een trailer en ben nog steed...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  23-06-2003

en The Insider (ook nog niet zo oud he) vind ik 'm toch ook wel sterk hoor.Dat is een film die ik nog steeds moet zien, zag ooit een trailer en ben nog steeds ...
Lees meer >

Surya  |  22-06-2003

Vond het ook een leuke film, maar een echte glansrol heeft Pacino toch al lang niet meer gespeeld :( Ik vond hem in Insomnia een goede rol spelen. Het was ook ...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  22-06-2003

Vond het ook een leuke film, maar een echte glansrol heeft Pacino toch al lang niet meer gespeeld :(Ik vond hem in Insomnia een goede rol spelen. Het was ook ee...
Lees meer >

Job Genders  |  22-06-2003

Vond hem leuk, wel hier en daar even doorbijten qua realiteit :0 Maar ik heb me geamuseerd, de scene 'leave me guy's' vond ik om te bescheuren :) :D Rachel R...
Lees meer >

Marco  |  15-06-2003

Leuke film, maar zou ik niet op DVD kopen denk ik. Misschien op buget ooit eens...Heb deze in de bioscoop gezien. Idd een leuke film. Aangezien de concurrentie ...
Lees meer >

gepebril  |  15-06-2003

Heb het geprobeert, maar ik kon hem niet afkijken. Tjonge, jonge een emotioneelloos computerhoofd op een groot scherm en iedereen traantjes en juigen. Ja, ja ,...
Lees meer >

Jelger  |  15-06-2003

Vond het ook een leuke film, maar een echte glansrol heeft Pacino toch al lang niet meer gespeeld :(
Lees meer >

Rochan  |  13-06-2003

Leuke film. Heeft me goed vermaakt (y) Zal hem waarschijnlijk weleens aanschaffen, als ik het voor een leuk prijsje tegenkomt :)
Lees meer >

Brian Slotboom  |  13-06-2003

Zeer verrassend en totaal niet saai. Ik vond hem erg vermakelijk.
Lees meer >

Sander Haarmans  |  13-06-2003

...beetje voortborduren op 't idee achter Weird Science, of niet? Nee is heel anders, bij Weird Science zie je haar in levende lijve en bij S1MONE is het eigen...
Lees meer >

Oudgebruiker3  |  13-06-2003

...beetje voortborduren op 't idee achter Weird Science, of niet?
Lees meer >

Rolon  |  12-06-2003

Ik vond het een goede film met een leuk plot. Helaas kwam ie sommige momenten uiteraard niet realistisch over, maar goed, ik nam dat voor lief
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 6.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:5
6.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 28
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.