Mighty Quinn, The

Recensent:
Koen Koene
02-07-2003

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Mighty Quinn, The (DVD)
Samenvatting

Xavier Quinn (Denzel Washington) is de hoofdagent op een rustig Caraïbisch eiland, waar nauwelijks grote misdrijven gepleegd worden. Maar dat verandert als het eilandje opgeschrikt wordt door een vreselijke moord. Al gauw blijkt dat een goede vriend van Quinn, de rebelse Maubee (Robert Townsend), één van de hoofdverdachten is. Quinn gelooft echter in de onschuld van zijn vriend, maar de autoriteiten denken daar anders over. Zij willen Maubee het liefst zo snel mogelijk in de cel zien, om negatieve publiciteit en de mogelijke daling in het toerisme te voorkomen. Maubee laat zich echter niet gemakkelijk vangen, en dit geeft Quinn de gelegenheid om de zaak tot op de bodem uit te zoeken en de waarheid aan het licht te brengen...

Commentaar

Acteur Denzel Washington draait al sinds begin jaren ’80 mee in de wereld van film en TV. Zijn carrière kent veel hoogtepunten, één daarvan is de Oscar die hij verdiende voor de bijrol in Glory uit 1989. Datzelfde jaar verscheen er echter nog een film met Washington, The Mighty Quinn, waarin hij de hoofdrol speelt. En alhoewel deze door de Zwitserse Carl Shenkel geregisseerde prent geen Oscar-waardig materiaal is, is de film wel degelijk het bekijken waard. Dit is voor een groot deel te danken aan de sfeer die wordt neergezet. The Mighty Quinn speelt zich namelijk af op een eiland in de Caraïben (de film werd opgenomen op Jamaïca), en de typerende relaxte sfeer van deze omgeving is op veel fronten in de film terug te vinden. Zo is er bijvoorbeeld naast het serieuze ‘whodunnit’-gedeelte van het verhaal tevens plaats voor luchtige, relativerende humor en zelfs een aantal muzikale intermezzo’s (uiteraard reggae). De kleurrijke locaties en kostuums dragen natuurlijk ook op prima wijze bij aan het zonnige sfeerbeeld, zodat je als het ware vanuit je luie stoel een tropische vakantie voorgeschoteld krijgt. Indien je op zoek bent naar een film met diepgang en talloze op-het-puntje-van-je-stoel-momenten dan ben je aan het verkeerde adres, maar als vermakelijk zomers tussendoortje is The Mighty Quinn prima geschikt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Detective
Regio: 2
Jaar: 1989
Speelduur: 95 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, En vele andere
Uitgever: MGM
EAN: 8712626028567

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De transfer op de DVD van The Mighty Quinn heeft een verhouding van 1.85:1. Direct valt op hoe goed de kleuren worden weergegeven, iets wat eigenlijk onmisbaar is bij een film die speelt in het kleurrijke Caraïbisch gebied. Ook de scherpte van het beeld mag er zeker zijn, en de print is tevens erg schoon. Toch heeft de transfer ook zijn mindere kanten, voornamelijk als we kijken naar de aanwezigheid van artefacting. Op verschillende momenten zijn namelijk posterisatie, chroma noise en kleine compressiefoutjes te zien, vooral op (egale vlakken in) de achtergrond. Dit haalt de beoordeling wat naar beneden, maar dan blijft er nog steeds een ruime voldoende over.

Geluidskwaliteit

Op beeldgebied presteert deze DVD dus heel behoorlijk, maar op audiogebied is het schijfje heel wat minder opzienbarend. Met het feit dat het geluid niet is opgewaardeerd naar een volwaardige 5.1-track is nog wel te leven, maar men had toch op zijn minst wat aan de klank kunnen sleutelen. Want het Dolby Digtal 2.0 surroundspoor (192kbit/s) zoals we dat nu op de DVD aantreffen klinkt erg gedateerd. Nu is The Mighty Quinn natuurlijk wel een wat oudere film, maar dat is geen excuus voor het doffe en overstuurde karakter van het spoor (en dan met name qua dialogen). Er zijn genoeg oudere films die beter klinken. Wat de spreiding betreft zijn de zaken wat beter in orde, en met de versterker in de ProLogic-stand ontstaat een redelijke ruimtelijkheid. Dat kan echter niet verhullen dat het geluid als geheel maar bar weinig indruk kan maken.

Extra's

De obligate trailer (1.85:1, DD 2.0, niet Nederlands ondertiteld) is de enige extra die je op het schijfje zult vinden.

Conclusie

Het onderhoudende The Mighty Quinn, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Denzel Washington, moet het vooral hebben van het mengelmoesje van genres en de tropische sfeer die wordt neergezet. Qua plot is de film niet echt bijzonder. Nemen we de DVD-uitgave onder de loep, dan treffen we allereerst een prima beeldkwaliteit aan, waardoor de kleurrijke locaties uitstekend tot hun recht komen. Aan het geluid heeft men daarentegen heel wat minder aandacht besteed, getuige het gedateerd klinkende 2.0-spoor. Ook qua extra’s valt er weinig te beleven. Helaas. Maar toch, mocht je op een regenachtige zondagmiddag behoefte hebben aan het zomerse vakantiegevoel, dan is The Mighty Quinn een uitstekende huurtip.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:5
Extra's:1
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 78
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.