Best Of Movie Power Volume 1

Recensent:
Arnold van Oostrum
01-07-2003

Totaalbeoordeling:

5
DVD

Best Of Movie Power Volume 1 (DVD)
Samenvatting

Dutch FilmWorks heeft vier actiefilms, die eerder als losse edities zijn uitgebracht, samengebracht in één verzamelbox onder de naam Best Of Movie Power, volume 1.
In deze recensie bekijken we de verschillen tussen deze gecombineerde uitgave en de eerder uitgebrachte losse edities. Want verschillen zijn er zeker!

Liberty Stands Still (92 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
Een wraakzuchtige sluipschutter, wiens dochter is gedood door een geweer dat werd verhandeld door het bedrijf van Liberty Wallace (Linda Fiorentino) is uit op ‘rechtvaardigheid’ zonder ruimte voor onderhandelingen.…
Lees hier meer over deze film en de eerder uitgebrachte losse editie hiervan.

The 51st State (89 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
De Amerikaan Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) heeft een formule ontwikkeld om de beste drugs aller tijden te maken. McElroy weet te voorkomen dat drugskoning ‘The Lizard’ (Meat Loaf) de drugs in handen krijgt en vertrekt naar Engeland om daar zijn uitvinding te verkopen. Hij wordt op de hielen gezeten door de onfeilbare huurmoordenares Dakota Philips (Emily Mortimer). In Engeland krijgt hij hulp van Felix DeSouza (Robert Carlyle), die een relatie heeft gehad met Dakota.
Lees hier meer over deze film en de eerder uitgebrachte losse editie hiervan.

Bandits (118 minuten, 2.35:1 beeldformaat)
De onweerstaanbare Joe (Bruce Willis) en de zwaarmoedige Terry (Bolly Bob Thornton) zijn voortvluchtige bankrovers. Ze staan bekend als de ‘logeerbandieten’ vanwege hun bijzondere wijze van bankberoven, waarbij nooit gewonden vallen. Als op een dag toevallig de knappe Kate (Cate Blanchett) in hun leven komt, komen de zaken anders te liggen en zorgt de liefde voor een hoop verwikkelingen.
Lees hier meer over deze film en de eerder uitgebrachte losse editie hiervan.

The Watcher (93 minuten, 1.85:1 beeldformaat)
De gestoorde crimineel Griffin (Keanu Reeves) heeft een obsessie voor de FBI agent Campbell (James Spader) en is hem gevolgd naar Chicago. Campbell rest niets anders dan de uitdaging aan te nemen en de jacht op Griffin te openen. Een sadistisch kat en muis spel begint ….
Lees hier meer over deze film en de eerder uitgebrachte losse editie hiervan.

Commentaar

De vier films zijn verpakt in een Double Scanova Keep Case. Door een handig wijze van opbergen, waarbij twee DVD’s gedeeltelijk over elkaar heen liggen, passen vier DVD’s in deze box. Nadeel is dat je eerst de bovenste DVD eruit moeten halen als je net de onderste DVD wilt bekijken.
Alle vier films zijn redelijke B-films uit het actiegenre. De box als totaal geeft ruim 6½ uur genoegzaam kijkplezier. Bij de box zit een bon waarmee de originele cover van elke DVD kan worden aangevraagd. Voor meer informatie over elke film, lees onze recensies van de losse uitgaven. Een link naar deze recensies staat onder elke korte beschrijving.

De versies in deze Movie Power doos zijn anders dan de losse editie. Let hier op!.
Wat zijn de verschillen?
Liberty Stands Still
De in deze box uitgebrachte editie van deze film is identiek aan de losse editie.
The 51st State
Bij deze film zijn alle extra’s vervallen, evenals de Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Was de losse editie een DVD-9 uitgave (dubbellaagse DVD), nu staat de film op een DVD-5 (enkellaagse DVD). Hiervoor is een grotere compressie toegepast, waardoor de totale bitrate is verlaagd van 7.99 Mb/s naar 5.79 Mb/s.
Bandits
Bij deze film zijn ook alle extra’s vervallen, evenals de Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Desondanks is de film ook nu op een DVD-9 uitgebracht. De totale bitrate van de film is gelijk gebleven (6.21 Mb/s).
The Watcher
Ook bij deze film zijn alle extra’s vervallen, evenals de Dolby Digital 2.0 geluidstrack. Ook nu staat de film op een DVD-5, waar de losse editie op een DVD-9 was uitgegeven. De grotere compressie vertaalt zich hier in een verlaging van de bitrate van 8.52 Mb/s naar 5.92 Mb/s

De verschillen uiten zich niet alleen in cijfers. Ook de kwaliteit van het kijk- en luistergenot heeft hier iets onder geleden, zoals je verder kunt lezen.

Een klein foutje dat DFW blijft maken betreft de speelduur van de films. In alle gevallen staat de bioscoopspeeltijd op de hoes vermeld. Als gevolg van de bij ons gehanteerde 4% PAL snelheidsverhoging zijn de werkelijke speeltijden van de films iets korter.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 2001
Speelduur: 395 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664013991

Extra's

  • Photo Gallery
  • Promotie trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Beeldformaten van de films zijn gelijk aan de eerdere uitgaven. In het algemeen genomen geldt voor alle films dat het beeld redelijk goed is. Kleuren, contrast, scherpte, detaillering, allemaal onderdelen die voldoende scoren. Filmgrain is wisselend in meer of mindere mate aanwezig, evenals edge enhancement. Waar het fout gaat zijn de films waar nu een grotere compressie is toegepast. Vergeleken met de originele uitgaven heeft het beeld met name aan mate van detaillering ingeboet. Ook zijn in het beeld nu digitale compressiefoutjes (meestal blokvorming) zichtbaar. Alleen de film Bandits heeft hier geen last van. Bij The Watcher valt direct op dat de kleur van het beeld veel roder (nu te rood dus) is. Vergelijk screenshot 5 & 6 met de screenshots uit onze eerdere recensie van deze film.
Voor alle films geldt dat de ondertiteling een mooi klein lettertype is, dat goed onder in het beeld is geplaatst. Bij Bandits staat de ondertiteling onderin het zichtbare filmbeeld. De laagwisseling is bij Bandits slecht geplaatst midden in een scène en daardoor kort maar duidelijk merkbaar.

Geluidskwaliteit

Alle films hebben alleen een Engelstalige soundtrack in Dolby Digital 5.1 (bitrate van 448 kb/s). Zowel Liberty Stands Still als 51st State scoren heel goed met een prima surround mix. In de verschillende actiemomenten worden de surrounds actief in split surround (stereo) gebruikt. De subwoofer mag ook zeer actief meedoen.
Anders wordt het bij The Watcher. Alhoewel de soundtrack ogenschijnlijk gelijk is met eenzelfde bitrate, klinkt deze gecombineerde uitgave een stuk minder goed. De losse editie van The Watcher heeft een zeer goed klinkende surroundtrack, waar de achterkanalen intensief worden gebruikt. Bij deze nieuwe uitgave is dat niet het geval. De surroundkanalen zijn veel te zacht aanwezig, waardoor het totale surroundgevoel verdwenen is. Alleen bij enkele specifieke momenten besef je dat er achterkanalen zijn, die op dat moment hoorbaar zijn. Verder is het een futloze soundtrack die in schril contrast staat met de originele uitgave.
De soundtrack van Bandits klinkt wel goed. Bij de vele actiemomenten worden de surrounds actief in split surround (stereo) gebruikt. Ook de subwoofer heeft genoeg te doen. Alleen klinkt het laag niet zo strak. Buiten de actiemomenten is de aanwezigheid van de surroundkanalen minder goed merkbaar en geeft ook hier het gevoel dat deze iets te zacht zijn. Het probleem is hier veel minder als bij The Watcher. Bij alle films blijven de dialogen altijd goed verstaanbaar dankzij de centerspeaker.

Extra's

De menu’s zijn wisselend per disc in standaard 4x3 formaat of breedbeeldformaat. Sommige menu's zijn geanimeerd. Geen van de DVD’s heeft extra’s. Uitzondering is Liberty Stands Still. Deze uitgave is gelijk gebleven en kent een paar kleine extraatjes. Dit zijn enkele schermen met Biografieën van de hoofdrolspelers en de regisseur en een Photo Gallery met een twaalftal foto’s. Daarnaast nog een drietal promotionele trailers. Ook op de DVD Bandits staan enkele promotionele trailers en een Photo Gallery.

Conclusie

Dutch FilmWorks heeft vier films, die ook als losse edities te verkrijgen zijn, nu uitgebracht in een gecombineerde uitgave met de titel Best Of Movie Power Volume 1. Het zijn de films Liberty Stands Still, The 51st State, Bandits en The Watcher. Stuk voor stuk redelijk onderhoudende actiefilms. De versies in deze box verschillen op enkele punten met de losse uitgaven. Allereerst zijn alle extra’s nu verdwenen en staat alleen de film op de DVD. Bij twee films is de technische kwaliteit verminderd, wat zich vooral uit in een iets mindere beeldkwaliteit. Bij één film, The Watcher is er duidelijk sprake van een veel mindere geluidskwaliteit, waarvan niet duidelijk is hoe dat kan. Gezien de problemen met zowel beeld als geluid bij The Watcher doet vermoeden dat hier een totaal andere transfer is gebruikt.
Voordeel van deze box is dat je vier films voor de prijs van slechts één film koopt. Zoek je de beste kwaliteit of wil je ook de extra’s niet missen, dan moet je de losse edities aanschaffen. En anders is deze box natuurlijk een koopje, ondanks de iets mindere kwaliteit.

Laatste reacties

Rob Smit  |  01-11-2003

Ik heb deze box gekocht voor op de camping, s'avonds op de laptop nog even een filmpie kijken dus beeld en geluid zijn hierbij niet het belangrijkste. Wel is ...
Lees meer >

Dennis Veldhuizen  |  03-07-2003

€16,99 bij de BCC:P
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  03-07-2003

Zie ook dit nieuwsbericht over de tweede Moviepower box: http://www.dvd.nl/nieuws.php?id=861
Lees meer >

Kasper P.  |  03-07-2003

Je moet er niet aan denken dat er ooit nog eens een volume 2 uitkomt van Best Of Movie Power van Dutch Film Works!!!! Een tijd terug dacht ik dat ik geleze...
Lees meer >

M Balje  |  02-07-2003

Je moet er niet aan denken dat er ooit nog eens een volume 2 uitkomt van Best Of Movie Power van Dutch Film Works!!!! Een tijd terug dacht ik dat ik geleze...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  02-07-2003

Ik heb Eric zelfs verzocht om bijv. de "losse" editie van "the Watchter" te vergelijken met die uit de box, maar daar heb ik geen reactie meer op mogen ontvange...
Lees meer >

Sjaak Zwaan  |  02-07-2003

Een maand geleden schreef ik hier op DVD.NL al over de problemen met het geluid van de meeste DVD's uit deze box! Ik heb toen ook een mailtje gestuurd naar DFW...
Lees meer >

Richard B.  |  01-07-2003

Het zijn best wel amusante films maar desondanks vind ik het aanschaffen van dit soort sets zonde van kastruimte: ik zou ze eerder huren. Vooral leuk voor 'dvd-...
Lees meer >

Oudgebruiker3  |  01-07-2003

Alles waarde naar z'n geld, dus het lijkt mij dan ook logisch dat de kwaliteit minder is. MODERATOR EDIT: GRAAG RESPECTVOL BLIJVEN TEGENOVER ELKAAR!! Ik h...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  01-07-2003

Ik heb de box, en tot nu toe heb ik "the 51st State" en "Bandits" gezien, de andere twee laat ik nog even liggen. Maar ik vond "the 51st State" echt een hele gr...
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  01-07-2003

Ik vind het persoonlijk wel jammer dat deze versies anders (en in sommige gevallen dus duidelijk kwalitatief minder) zijn dan de originele versies, zonder dat D...
Lees meer >

Nathan Strik  |  01-07-2003

Bandits is imo de enige film in dit pakket die echt de moeite is... Ook die is de moeite niet waard... En gelukkig hebben we allemaal een eigen mening! ;) ...
Lees meer >

Ronald Stiebolt  |  01-07-2003

Bandits is imo de enige film in dit pakket die echt de moeite is... Ook die is de moeite niet waard... En gelukkig hebben we allemaal een eigen mening! ;) ...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  01-07-2003

Bandits is imo de enige film in dit pakket die echt de moeite is... Ook die is de moeite niet waard... En gelukkig hebben we allemaal een eigen mening! ;)
Lees meer >

Mark de Jong  |  01-07-2003

Bandits is imo de enige film in dit pakket die echt de moeite is... Ook die is de moeite niet waard...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
2.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 35
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.