Just Married (SE)

Recensent:
Nathan Strik
20-07-2003

Totaalbeoordeling:

4.5
DVD

Just Married (SE) (DVD)
Samenvatting

Sarah McNerney (Brittany Murphy) en Tom Leezak (Ashton Kutcher) zijn een jong, pasgetrouwd stel. Tom is een radiopresentator met een minimumloon en Sarah is een rijkeluisdochter. Vanaf het moment dan Tom Sarah tegen het hoofd raakt met een football is het liefde op het eerste gezicht. De twee zijn onafscheidelijk, tot ergernis van de rijke familie van Sarah, die Tom het liefst ziet verdwijnen. Uiteindelijk trouwen de twee tortelduifjes, maar op hun huwelijksreis loopt alles in het honderd. De ene na de andere tegenslag komt op hun pad en het lijkt een helse huwelijksreis te worden. Gelukkig kunnen Sarah en Tom de humor er nog van inzien en dat zal wel moeten, want de relatie zal nog aardig op de proef gesteld worden.

Commentaar

De film begint met Tom en Sarah die elkaar het leven zuur maken op het vliegveld. Vervolgens volgen we Tom naar zijn huis, waar aan de hand van flashbacks het verhaal achter het mislukte huwelijk duidelijk wordt. Just Married is een geslaagde komedie. De chemie tussen Murphy en Kutcher is waar deze film voor een groot gedeelte op leunt en de maffe situaties waarin de twee verzeild raken zijn erg grappig. Helaas is het verhaal vrij voorspelbaar en vanaf het begin kun je ongeveer al inschatten hoe de zaken gaan verlopen. Er zit veel fysieke humor in de film, wat natuurlijk niet iedereen zal aanspreken. Toch kent de film enkele gedenkwaardige momenten die zeker tot enige hilariteit zullen leiden. Dit is echt een film die je samen met je vrienden kijkt met een paar bakken chips en veel drankjes op tafel. Gewoon een leuke, maar ietwat voorspelbare, romantische komedie.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 91 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626014065

Extra's

  • Trailer
  • Making Of
  • Audiocommentaar
  • Deleted Scenes (optioneel commentaar)
  • Comedy Central “Reel Comedy”

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit wordt gepresenteerd in de originele beeldverhouding van 1.85:1 en is anamorf op de DVD vastgelegd. De gebruikte print is vrijwel geheel vrij van ongerechtigheden, een spikkeltje hier en daar uitgezonderd, maar dat mag absoluut geen naam hebben. In sommige scènes is wat filmgrain te ontwaren en het beeld had wat scherper gekund, maar over het algemeen maakt de transfer een zeer goede indruk. Contrast, kleurverzadiging en zwartniveau zijn erg goed en ook het schaduwdetail stelt zeker niet teleur. Hier en daar is wat lichte edge-enhancement toegepast, wat gelukkig binnen de perken blijft. Storende compressiefouten zijn nergens te ontwaren. De laagwisseling is merkbaar, maar wel netjes tussen twee scènes geplaatst. De ondertiteling is prima te lezen, maar had wel wat lager in beeld mogen staan. De chapterverdeling tenslotte is prima met 28 chapterstops.

Geluidskwaliteit

De kwaliteit van het hier gepresenteerde Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s) geluid is erg goed. De track heeft de nadruk liggen op de voorkanalen, wat we wel meer zien bij dit type film. De surroundkanalen worden dan ook voornamelijk gebruikt voor een effectje hier en daar en voornamelijk voor ruimtelijkheid van de muziek in de film. De mix klinkt helder en stelt zowel in de lage, als in de hoge tonen niet teleur. Het LFE-kanaal wordt in de openingsscène al goed benut en blijft de film verder ondersteunen waar nodig, zonder al te agressief over te komen. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen netjes uit de centerspeaker. Al met al een relatief rustige, maar wel kwalitatief goede track.

Extra's

De geanimeerde breedbeeldmenu´s zien er overzichtelijk uit, al had de animatie wat beter gekund; de animatie waarin de hond het menu stuktrekt ziet er enigszins knullig uit. Natuurlijk gaat het om de inhoud en wat dat betreft zijn er enkele aardige, maar niet vreselijk diepgravende extra´s voorhanden. Alle features, inclusief het audiocommentaar, zijn voorzien van Nederlandstalige ondertiteling.

Audiocommentaar
Hier hebben we meteen de beste feature van deze schijf te pakken. Regisseur Shawn Levy geeft samen met acteurs Ashton Kutcher en Brittany Murphy vele anekdotes over de film. De track klinkt luchtig en is prettig om naar te luisteren. Heel af en toe verzand de track in wat geslijm, maar over het algemeen is het een prima audiocommentaar.

Deleted Scenes (7:18 totale lengte)
Hier vinden we vier scènes die de film uiteindelijk niet gehaald hebben. De scènes zijn te bekijken met, of zonder commentaar van regisseur Shawn Levy en er is ook een handige Play All-optie aanwezig. Hoewel sommige scènes best aardig geacteerd waren, is het duidelijk waarom deze scènes geschrapt werden.

Making Of (3:39)
Deze zeer korte Making Of is eigenlijk niets meer of minder dan een lange promotietrailer, afgewisseld met wat fragmenten achter de schermen en korte interviewclips met de acteurs. De acteurs vertellen eigenlijk alleen het verhaal van de film en deze Making Of heeft dan ook absoluut geen toegevoegde waarde.

Comedy Central “Reel Comedy” (20:55)
Deze verspilling van schijfruimte is niets meer en minder dan een flauw quiz-achtig onderonsje met Brittany Murphy en Ashton Kutcher, gepresenteerd door ene Mario Cantone, die zichzelf erg grappig vind en het niet kan nalaten om elke vijf minuten Eric Cartman van South Park na te doen. Deze feature is van een dermate laag niveau dat er gegarandeerd enkele hogere hersenfuncties zullen stilvallen tijdens het bekijken ervan.

Trailer
Om het geheel af te sluiten staat er ook een trailer van de film op de DVD.

Conclusie

Just Married is een aardige, maar ietwat voorspelbare romantische komedie. De chemie tussen Brittany Murphy en Ashton Kutcher geven de film wel een extra impuls. De beeldkwaliteit heeft slechts wat kleine tekortkomingen, maar is verder wat we van een moderne film mogen verwachten. De 5.1 soundtrack klinkt ingetogen, maar is verder van prima kwaliteit. Helaas stellen de extra´s wat teleur, op het audiocommentaar en de Deleted Scenes na. Een aardige film, op een aardige DVD… huurtip!

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  05-11-2004

Vond het 100% meevallen. Ik had er ook niet veel van verwacht maar was aangenaam verrast. Ik heb me uitstekend vermaakt bij deze flick! Misschien geen aanrad...
Lees meer >

Kuin  |  20-07-2004

ashton kutcher is altijd leuk :D deze film vond ik dus ook erg leuk!
Lees meer >

Surya  |  23-07-2003

Dude Where's My Car vreselijk? Waar is je humor dan? Dan vindt je films als Hot Shots, Scary Movie zeker ook nix... Daar valt imo idd ook niet veel aan te b...
Lees meer >

Morpheus19  |  22-07-2003

Dude Where's My Car vreselijk? Waar is je humor dan? Dan vindt je films als Hot Shots, Scary Movie zeker ook nix... Maarre weet iemand wanneer deze op KOO...
Lees meer >

Nathan Strik  |  21-07-2003

Ik vond Dude, Where´s My Car ook een vreselijke film trouwens, maar Just Married sprak me gewoon meer aan denk ik. ;)
Lees meer >

patrick1975  |  21-07-2003

meesterwerk dude wheres my car???? Ik heb nog nooit zon slechte film gezien. dude... Voor mij ook absoluut een meesterwerk! Heb me wezenloos gelachen. Kan me...
Lees meer >

suave  |  21-07-2003

Ashton *** (lol censuur, zeikerds) kan bij mij zoiezo nooit meer stuk sinds het meesterwerk Dude Where's My Car :D meesterwerk dude wheres my car???? Ik he...
Lees meer >

InCoMing!!  |  21-07-2003

Ik vond deze film wel smakelijk.. samen met vriendin gekeken, en ik geef toe d'r zitten wel wat leuke stukjes in maar ik ken betere comedie's.
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  21-07-2003

Lijkt me 3x niets. Waarom worden dit soort films uitgebracht worden is mij een raadsel.Omdat er mensen zijn met een andere smaak als jou? :roll: :roll:
Lees meer >

Morpheus19  |  21-07-2003

Geweldige film!! Toffe humor. Ashton Kutcher (lol censuur, zeikerds) kan bij mij zoiezo nooit meer stuk sinds het meesterwerk Dude Where's My Car :D Britt...
Lees meer >

Lesley  |  20-07-2003

Ik vond het helemaal geen leuke film... Er zitten maar 2 stukken in waar ik echt om moest lachen (hard lachen) Met die kakkerlak in z'n nek, en het laatste: "...
Lees meer >

Richard B.  |  20-07-2003

Lijkt me 3x niets. Waarom worden dit soort films uitgebracht worden is mij een raadsel.
Lees meer >

Rochan  |  20-07-2003

Lijkt me een leuke film om te huren :)
Lees meer >

Philippe  |  20-07-2003

Pretentieloos vermaak.
Lees meer >

Surya  |  20-07-2003

De IMDb score doet mij vermoeden dat ik deze iets te voorspelbaar en te routineus ga vinden. We zien wel (ooit eens, als ik hem per ongeluk in mijn handen krijg...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 29
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.