Girls! Girls! Girls!

Recensent:
Arnold van Oostrum
21-08-2003

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Girls! Girls! Girls! (DVD)
Samenvatting

Ross Carpenter (Elvis Presley) verhuurt boten aan toeristen die willen vissen op zee. De boten zijn eigendom van zijn pleegouders, papa (Frank Pulgia) en mama Stavros (Lili Valenty). Daarnaast treedt Ross wel eens op in een nachtclub, waar hij bevriend is met zangeres Robin (Stella Stevens). Helaas vertelt papa Stavros dat hij de boten moet verkopen, in verband met de slechter wordende gezondheid van mama Stavros. Ross wil graag de zeilboot kopen die hij en zijn overleden vader samen hebben gebouwd. Om het geld bij elkaar te krijgen besluit hij regelmatiger op te treden in de nachtclub, dit tot ergernis van Robin. Ross ontmoet de wat afstandelijke Laurel (Laurel Goodwin), maar al vrij snel vinden de twee elkaar al meer dan leuk. Dan verkoopt Stavros de boot aan Wesley Johnson (Jeremy Slate). Het is meteen duidelijk dat Ross en Wesley elkaar niet liggen, maar Ross heeft er alles voor over om de zeilboot te krijgen. Hulp komt vanuit onverwachtse hoek.

Commentaar

Elvis Presley (1935-1977), the King of Rock & Roll, heeft om zijn muziekcarrière te ondersteunen in totaal 31 films gemaakt. In 1956 begon Presley zijn carrière op het witte doek met de film ‘Love me tender’. Girls! Girls! Girls! is de elfde speelfilm met The King. Zijn films zijn meestal komische liefdesverhalen, waarin Presley steevast een underdog speelt die uiteraard tegen het einde van de film de tegenslag overwint. Flinterdunne verhalen met twee vaste ingrediënten: Presley zingt een groot aantal liedjes in de film en de goed ogende man wordt altijd achternagezeten door verschillende mooie vrouwen waarbij hij zich niet bewust lijkt te zijn van zijn sex appeal. Presley heeft een geheel eigen stijl van acteren waarbij hij zijn karakter speelt als een soort van nonchalante macho. Ondanks dat Presley niet geweldig kan acteren, zijn de films leuk om te zien. Het deert ook niet dat je duidelijk kunt zien wanneer iets in de studio is opgenomen en wanneer er echte buitenopnamen zijn. Want het belangrijkste is dat The King zingt en dat doet hij zeker. In Girls! Girls! Girls! zitten maar liefst zestien songs waarvan er dertien door Elvis Presley worden gezongen. Zoals de titelsong ‘Girls! Girls! Girls!’, ‘Return to sender’, ‘A boy like me, a girl like you’, ‘We’ll be together’, ‘I don’t want to be tied’ en ‘Because of love’. Van diverse liedjes hoor je trouwens alleen het laatste stukje.
De film is geregisseerd door Norman Taurog (1899-1981), die in totaal acht films met Presley heeft gemaakt. Girls! Girls! Girls! was zijn vierde film met Presley.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziekfilm, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 1962
Speelduur: 95 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Portugees, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865558669

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke beeldformaat van de film is 1.85:1. Op DVD staat de film in een iets bijgesneden versie met 1.78:1 beeldformaat, dat anamorf is vastgelegd. De film, alweer ruim 40 jaar oud, heeft een tegenvallende beeldkwaliteit. Door de aanwezigheid van de ‘cigarette burns’ is duidelijk dat voor de transfer een releaseprint is gebruikt. En die was gezien de vele spetters en andere ongerechtigheden in het beeld niet in al te beste conditie. Filmgrain is wel het grootste probleem, waardoor zelfs de blauwe lucht er van tijd tot tijd grauw uitziet. Om de beeldscherpte voor het oog te verbeteren is edge enhancement toegepast. Ook dit kun je soms duidelijk zien. Kleuren zien er grauw uit waarbij het beeld te donker is. Een tegenvallende transfer.
De film is verdeeld in 20 tracks. De film staat op een DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling in de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een te groot lettertype en staat te hoog in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De originele mono soundtrack is geremixt naar een Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) soundtrack. Dit betekent dat alle filmgeluiden en de stemmen in mono uit de centerspeaker komen. Alleen bij de vele liedjes worden de frontspeakers gebruikt. Toch klinkt de soundtrack niet mooi. Voor het gevoel lijken het rechter en linker signaal in tegenfase met elkaar zijn. De muziek krijgt hierdoor een zeer onnatuurlijke balans. De surroundspeaker doen nagenoeg niet mee. Gelukkig is de originele monotrack ook aanwezig als een Dolby Digital 2.0 mono (192 kb/s) track. Alhoewel mono klinkt dit toch een stuk beter. Deze mono soundtrack is gerestaureerd en is vrij van ruis en kraak. Het hoog is zoals te verwachten wat gematteerd, laag is in geringe mate aanwezig. Bij de DD5.1 track kun je duidelijk horen dat het laag op elektronische wijze is versterkt. Complimenten aan Paramount dat de keuze voor de originele mono soundtrack wordt gegeven.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Deze DVD heeft geen extra’s, helemaal niets. Bij de DVD zit een inlay met de tracklisting.

Conclusie

Girls! Girls! Girls! is de elfde speelfilm met Elvis Presley. The King of Rock & Roll heeft in totaal 31 films gemaakt, waarbij het vooral om zijn zangtalent ging en niet om zijn wat minder aanwezige acteertalenten. In Girls! Girls! Girls! speelt Presley een zingende bootsman die graag een oude zeilboot wil hebben. Hulp komt uit een romantische hoek. Het belangrijkste van de film is natuurlijk dat Presley in totaal dertien songs, of een deel van een song, zingt.
Deze uitgave van Paramount valt op alle punten tegen. Beeldkwaliteit is onvoldoende, waarbij vooral de ruim aanwezige filmgrain opvalt. De geremixt DD5.1 soundtrack klinkt onnatuurlijk, gelukkig is er ook een opgeknapte monosoundtrack die veel beter klinkt. En de extra’s zijn de grote afwezige op deze kale uitgave. Voor de lage prijs hoef je deze release niet te laten liggen, net als de andere Presley films is ook deze titel voor een budget prijs te krijgen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Paramount Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Nico de Graaf  |  25-08-2003

Ik wil graag iets stevig aanzetten. Maar helaas zijn de 3 voorbeelden die jij noemt dus de uitzonderingen. Voor de rest van zijn films loop ik toch echt niet wa...
Lees meer >

memphisflash  |  25-08-2003

... Dan heb je toen waarschijnlijk de verkeerde films gezien ... Jailhouse Rock, Loving You en King Creole versterken echt het beeld van zijn Rock 'n Roll tough...
Lees meer >

Nico de Graaf  |  25-08-2003

Ik als groot Elvis fan, heb ze dan al tijden thuis staan in de regio 1 versie ... maar ff over Girls, Girls,Girls, de video was altijd al om te janken, ik kan d...
Lees meer >

memphisflash  |  24-08-2003

Dàn zijn inderdaad alle Paramount films besproken ... Hebben ze de drie van FOX al gehad ? ;-) Peter
Lees meer >

Alex van den Berg  |  24-08-2003

G.I. Blues (1960) 2de film van de reeks King Creole (1958) 1ste film van de reeks Blue Hawaii (1961) 3de film van de reeks Roustabout (1964) 6de film van de ...
Lees meer >

M Balje  |  24-08-2003

Trouwens, geweldig dat ik deze recencies van Elvis' film hier tegen kom !En zo komen er binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk nog een paar... ;) Deze 3...
Lees meer >

Alex van den Berg  |  23-08-2003

Trouwens, geweldig dat ik deze recencies van Elvis' film hier tegen kom !En zo komen er binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk nog een paar... ;)
Lees meer >

memphisflash  |  23-08-2003

Ik als groot Elvis fan, heb ze dan al tijden thuis staan in de regio 1 versie ... maar ff over Girls, Girls,Girls, de video was altijd al om te janken, ik kan d...
Lees meer >

Alex van den Berg  |  23-08-2003

Heb veel van die Pelvis films op tv gezien vroeger en vond ze toen wel leuk (praat over toen ik jaar of 10 was ), weet niet of ze nu nog leuk zijn.Voor mij geld...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  22-08-2003

Heb veel van die Pelvis films op tv gezien vroeger en vond ze toen wel leuk (praat over toen ik jaar of 10 was ), weet niet of ze nu nog leuk zijn.
Lees meer >

Surya  |  21-08-2003

Geen al te netjes beeld, inderdaad. Zijn die 2/5 niet wat teveel? :P
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:4
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
4.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 51
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.