Two Weeks Notice

Recensent:
Paul Ranft
11-09-2003

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Two Weeks Notice (DVD)
Samenvatting

Rechtshulpadvocate Lucy Kelton heeft maar één doel voor ogen en dat is de wereld redden. Ze vecht tegen het machtige establishment dat bestaande monumenten sloopt en land opkoopt om nieuwe woon- en winkelcentra uit de grond te laten verrijzen. Wanneer ze George Wade, een rijke projectontwikkelaar die haar geliefde wijkcentrum uit de buurt wil slopen, tegen het lijft loopt, sluit ze een deal met de onnozele en verwende playboy. Ze gaat voor hem als advocate werken in ruil voor het behoud van het wijkcentrum. Ze ontdekt al snel dat George een lanterfanter is voor wie uiterlijk vertoon erg belangrijk is, zich egoïstisch gedraagt en bijzonder met zichzelf is ingenomen. Op een gegeven moment is ze hem en zijn wispelturige gedrag meer dan zat en besluit ze het bedrijf te verlaten om weer pro deo advocaat te worden. Terwijl ze haar nieuwe vervangster inwerkt, komt ze er geleidelijk aan achter dat Cupido op de loer ligt. Maar George\'s zakelijke belangen hebben voorrang waardoor haar inzet voor het behoud van het wijkcentrum voor niets lijkt te zijn geweest...

Commentaar

Hoewel Mark Lawrence al geruime tijd in het vak zit met het produceren van films is Two Weeks Notice zijn eerste film die hij zelf heeft geregisseerd. Tijdens de productie van de film Miss Congeniality, waarin Sandra Bullock speelt, schreef Mark Lawrence het verhaal van deze luchtige romantische komedie. Het is op zichdan ook niet vreemd dat, gezien hun eerdere samenwerking, de mooie actrice voor deze film werd gecast. Bullock speelt de rol van de sjofele advocate die niet om geld geeft maar wel vecht voor het welzijn van haar omgeving. Als dochter van een links milieuactivistenpaar zet ze haar op Harvard opgedane kennis in om de rijke projectontwikkelaars een voet dwars te zetten. Daarbij ontmoet ze de charmante en excentrieke Hugh Grant. Deze als vrouwenverslinder te boek staande Engelse acteur speelt de heerlijke rol van George Wade. Zich niet bekommerend om de zaken – die laat hij aan zijn broer over – tart hij tijdens werktijd, maar ook daarbuiten Lucy\'s verdraagzaamheid. Zij moet zijn afspraakjes \'regelen\' en zijn dassen uitzoeken tot het moment aanbreekt dat ze daar schoon genoeg van heeft. En dan geeft ze de wispelturige George twee weken de tijd om iemand anders voor haar te zoeken

De film zelf heeft niet zo veel om het hand. Iedereen die wel eens dit soort films heeft gezien weet namelijk al hoe het tussen de twee personen af zal gaan lopen. Man ontmoet vrouw met idealen, beiden zien elkaar niet zitten totdat ze toch op elkaar verliefd worden zonder dat ze het van elkaar beseffen, dan gaan ze om de één of andere reden uit elkaar en komen vervolgens nog meer verliefd weer bij elkaar terug. Happy end! Dus voor wat het verhaal van de film betreft niets nieuws onder de zon. Toch is het een aardige film met af en toe wat geestige momenten in zowel de verbale als non verbale communicatie. Het acteerniveau is van een behoorlijk niveau waarbij Hugh Grant voor mij met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt. Sandra Bullock is een goede actrice maar ik heb het niet zo op met haar komische rollen waarin zij een buitenbeentje speelt. De enige uitzondering hierop is misschien Miss Congeniality, maar ik zie haar liever in de rol van een vrouw met haar op de tanden zoals bijvoorbeeld in Speed.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 97 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 8714865556542

Extra's

  • Theatrical trailer
  • Cast & Crew
  • Additional Scenes
  • Making of Two Weeks Notice
  • Two Bleeps Notice

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld is anamorf vastgelegd met een verhouding van ongeveer 1.78:1. Dit formaat wijkt iets af van het originele bioscoopformaat dat 1.85:1 bedraagt en onjuist op de snapper verpakking is vermeld. Het beeld heeft een overwegend goede scherpte en detail waarbij edge enhancement ontbreekt. Het contrast lijkt op sommige momenten een tikkeltje te laag ingesteld te hebben gestaan waardoor het beeld ietwat donker of \'bedrukt\' oogt. De neutrale kleuren hebben een onderverzadigd karakter waardoor het effect van het lagere contrast nog eens benadrukt wordt. Filmgrain is in een aantal scènes in bijzonder lichte mate aanwezig, maar filmartefacten zoals beschadigingen en vuil ontbreken. Digitale compressiefouten zijn op de vingers van één hand te tellen. De 97 minuten durende film is prima opgedeeld in 28 hoofdstukken. De Nederlandse ondertiteling is goed onder in het beeld geplaatst maar had voor het mooie net iets lager gekund.

Belangrijke opmerking m.b.t. ondertiteling.
De initiële release van Two Weeks Notice heeft problemen met de weergave van de ondertiteling. Sommige stukken zijn niet ondertiteld of worden op verkeerde momenten in beeld gebracht. Inmiddels heeft Warner maatregelen genomen en een nieuwe release uitgebracht waarbij dit probleem uit de wereld is geholpen.
Je kunt aan de verpakking herkennen of je de \'goede\' versie hebt. Op de rug van de snapper staat de codering Z9 (fout) of Z9N (goed) vermeld. Heb je een cover met de code Z9 dan kan je de DVD omruilen.
Kijk op het forum van DVD.nl hoe je jouw exemplaar kunt omruilen voor een versie met een goed functionerende ondertiteling.

Geluidskwaliteit

Aan de Engelse Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) track valt voor liefhebbers van een pittig HT geluid weinig te beleven. De film is dialoog gedreven waardoor het geluid vrijwel alleen via de frontkanalen is te beluisteren. De dialoog klinkt helder en zuiver vanuit het centrum en is goed verstaanbaar. Van de surroundkanalen wordt nauwelijks gebruik gemaakt. Slechts zo nu en dan klinkt er muziek en omgevingsgeluid vanuit de achterspeakers en daar blijft het dan ook bij. Activiteit van het LFE kanaal is ook zeer beperkt. Technisch is dit een prima track, maar zoals we zo vaak bij dit soort films zien, ontbreekt het aan \'echte\' ambiance.

Extra's

De DVD is voorzien van een aantal extra\'s om de DVD op te leuken. Alle extra\'s zijn, daar waar van toepassing, in het beeldformaat van 4:3 en voorzien van geluid in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) formaat. Nederlandse ondertiteling is bij de featurettes ook aanwezig.

Audiocommentaar met Marc Lawrence, Sandra Bullock en Hugh Grant.
Een leuk commentaar waarin de drie behoorlijk wat lol hebben. Je hoort de gebruikelijke informatie over de locaties en de casting. Het commentaar is niet voorzien van ondertiteling maar is wel goed en duidelijk te verstaan.

Making of Two Weeks Notice (13:04 minuten)
Een standaard featurette waarin de hoofdrolspelers en de regisseur vertellen waar de film over gaat. De interviews worden afgewisseld met beelden uit de film en met beeldmateriaal van de filmset.

Additional Scenes
Hier kun je naar een tweetal verwijderde scènes kijken. De scènes zijn vastgelegd in de verhouding 1.85:1 (4:3 LTBX) en zijn niet afzonderlijk te selecteren. Een commentaar om uit te leggen waarom deze scènes de uiteindelijke film niet hebben gehaald ontbreekt.

  • Wedding – Sc. 148 (3:53 minuten)
  • Lucy & Meryl Jogging (2:39 minuten)

Two Bleeps Notice (2:35 minuten)
Hier zie je een verzameling outtakes met bloopers.

Cast & Crew
Hier kan je op 1 pagina de rolverdeling van de film bekijken.

Theatrical Trailer (lengte: 2:24 minuten; aspec: 1.78:1; geluid: DD 2.0 – 192 kb/s)

Conclusie

Two Weeks Notice is een romantische komedie waarin Sandra Bullock en Hugh Grant de hoofdrollen op meer dan acceptabele wijze inhoud geven. Hoewel afhankelijk van de DVD release er iets mankeert aan de ondertiteling, zijn de beeld- en geluidskwaliteit van een goed niveau. De extra\'s zijn aardig om een keer te bekijken of te beluisteren. Two Weeks Notice is een leuke film voor de hele familie en is vanzelfsprekend voor de rasfan van Sandra Bullock verplichte kost.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

danielle  |  07-03-2004

echt saai man waar ging hij ook alweer over :?: niet boeiend dus :arrow: saai verhaal :arrow: irritante man :arrow: matige humor
Lees meer >

Reinier Gunther  |  28-02-2004

Bijna alle films met hugh vind ik wel leuk, deze vond ik een van zijn mindere, maar nog altijd leuk om naar te kijken.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  28-02-2004

Aardige film. Ben best fan van het genre, maar de film was iets te warrig om te kunnen boeien. Sandra Bullock en Hugh Grant zijn altijd leuk.
Lees meer >

Paul Hoeks  |  11-01-2004

Niet veel aan......vond het een beetje een warboel......maar Sandra en Hugh zijn wel leuk samen.
Lees meer >

HiddeV  |  12-09-2003

Ik vond deze maar zelden grappig, en niet bepaald romantisch ook niet. hetzelfde voor mij, niet echt grappig en ook niet echt romantisch.
Lees meer >

Surya  |  12-09-2003

Ik vond deze maar zelden grappig, en niet bepaald romantisch ook niet.
Lees meer >

Ronald Dassen  |  12-09-2003

Ik heb hem ook, maar de slechte versie, wat moet je doen om de goeie versie om te ruilen ? Dat kan je hier lezen :wink:
Lees meer >

Amelink  |  11-09-2003

Nu verveel ik me bijna nooit, maar dit is niet veel goeds :evil: ga zeker de dvd niet kopen. Maar ja heb hem wel gezien, anders heb je ook geen recht van sp...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  11-09-2003

Lijkt me best een aardige film, leen hem binnenkort wel van een vriendin van me.
Lees meer >

chimera01  |  11-09-2003

Leuk om gezien te hebben en misschien in 15 jaar wel nog eens een keer. Ik verheug mij meer op Actually Love van Richard Curtis ook met Hugh Grant en heel v...
Lees meer >

patrick1975  |  11-09-2003

Jammer dat die vervelende Hugh Grant meedoet...
Lees meer >

freaky  |  11-09-2003

Ik heb hem ook, maar de slechte versie, wat moet je doen om de goeie versie om te ruilen ?
Lees meer >

Fokkeyou  |  11-09-2003

Idd probleem met subtitles, maar voor velen scheelt het dan alweer dat ze met de Engelse taal géén probleem hebben 8) Lekkere wegzakfilm
Lees meer >

RemcoZ  |  11-09-2003

Leuke romantische komedie. Niets meer, niets minder
Lees meer >

madelon  |  11-09-2003

lekker niemendalletje....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 51
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.