Outbreak

Totaalbeoordeling:

8.6
DVD

Outbreak (DVD)
Samenvatting

Je hart bonst. Je beeft van angst. Je hebt het flink te pakken. Je kijkt koortsig, je springt op en neer en je valt van de ene sensatie in de andere. Je kijkt naar Outbreak.
Tweeoudig Oscar winnaar Dustin Hoffman is Sam Daniels, een legerviroloog die van aanpakken weet. Zijn missie: een wereldwijde biologische ramp afwenden. Een zeldzaam killervirus uit het Zaïrese oerwoud zaait dood en verderf in een Californisch dorpje. Maar grenzen kent het virus niet. Genade evenmin, getuige een sterftecijfer van 100%. Sommigen opperen reeds dat de enige manier om het virus te stoppen een brandbom is, die het stadje van de kaart moet vegen. Naast Hoffman zien we ook Rene Russo, Morgan Freeman, Donald Sutherland en andere rasacteurs in dit schokkende, zenuwslopende relaas van de dag die wel eens de dag des oordeels zou kunnen worden.

Commentaar

Outbreak is een prachtige, realistische film die je toch wel achter de oren laat krabben over wat er allemaal gebeurd in deze wereld waar we niets van weten. Goed acteerwerk en een prima verhaal maken deze film zeker tot een aanrader.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1995
Speelduur: 123 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931136327

Extra's

  • Cast & Crew Info
  • Productie Info

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld het een verhouding van 1.85:1 en is anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is redelijk al zijn de scherpte en de kleur-echtheid niet helemaal top. Het beeld lijkt iets onscherp (op de PC monitor) en hier en daar zijn de kleuren wat te dik aangezet. Verder is een lichte vorm van edge enhancement zichtbaar. Redelijk beeld.

Geluidskwaliteit

Het Dolby Digital 5.1 kanaals geluid bij deze film is erg goed. In deze militaire film komen bijzonder veel helikopters overvliegen die allemaal prima geplaatst worden in het geluidsbeeld. De scene waarin de helikopters elkaar achtervolgen is een genot voor het oor. De muziek bij deze film (veel militaire-kapel muziek) is aardig, maar niet opvallend. Zoals gezegd zijn de geluidseffecten echter prima.

Extra's

Als extra\'s krijgen we vrij uitgebreide cast en crew informatie, productie informatie en een lijstje met films die je volgens de makers ook wel zal willen zien. Aardig, maar niets bijzonders.

Conclusie

Outbreak is een erg goede en spannende film. Het verhaal zit goed in elkaar, het acteerwerk is prima en de film boeit van begin tot eind. De DVD zit goed in elkaar met redelijk tot goed beeld en prima geluid. De weinige extra\'s stellen helaas niet veel voor.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Tarkus  |  26-04-2013

Heb deze film altijd al goed gevonden. En de sterrencast is ook iets om U tegen te zeggen, de grote namen zijn niet te tellen in deze thriller annex rampenfilm....
Lees meer >

Worm  |  28-10-2004

Heb deze film in bestelling staan. Goede spannende film (y)
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  02-08-2004

Inderdaad een absolute aanrader!! Zeker de beste virus-dreiging film die er bestaat! Wat een cast en wat een genot... Kopen die hap. :lol:
Lees meer >

Ronald Dassen  |  12-09-2003

Tot mijn grote verbazing staan er nogal wat recenties op het forum waar nog niet op is gereageerd (zie bijvoorbeeld pagina 99 van onbeantwoorde berichten) waarv...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 118
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.