Summer Rental

Recensent:
Koen Koene
06-10-2003

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Summer Rental (DVD)
Samenvatting

Jack Chester (John Candy), brave huisvader en gestresste verkeersleider, besluit dat het tijd is om zichzelf en zijn gezin op een welverdiende vakantie te trakteren. Ze huren en huisje aan het strand, waar ze vol goede moed hun intrek nemen. Al gauw blijken de problemen zich echter op te stapelen, bijvoorbeeld wanneer Jack het aan de stok krijgt met de omhooggevallen Al Pallet (Richard Crenna). Alleen door de confrontatie met Pallet aan te gaan kan Jack zijn vakantie redden...

Commentaar

In zijn (veel te korte) carrière was acteur John Candy in een groot aantal comedies te zien, meestal in de rol van de Kluns Met Een Hart Van Goud, degene bij wie alles fout loopt, hoe goed hij het ook probeert. Ook in Summer Rental (1985), geregisseerd door Carl Reiner, vertolkt hij een dergelijke rol. Het verhaal van deze comedy is niets bijzonders en bovendien straalt de \"jaren-tachtig-heid\" in volle glorie van de film af, maar mede door Candy\'s immer innemende acteerwerk is Summer Rental toch nog redelijk geslaagd. De liefhebber van de zwaarlijvige acteur zal zich daarom wel vermaken met de film, maar Candy\'s beste is het zeer zeker niet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1985
Speelduur: 83 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865558768

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Summer Rental is met de oorspronkelijke verhouding van 1.85:1 op DVD gezet. De anamorfe transfer laat helaas flink wat te wensen over. Zo heeft het beeld over het algemeen een erg softe uitstraling en bevat het een grote hoeveelheid grain en beeldruis. Daarnaast duiken regelmatig kleine vuiltjes en beschadigingen op, en is de weergave ook niet helemaal vrij van compressieartefacting. Een zeer matige transfer.

Geluidskwaliteit

Oorspronkelijk was geluid van Summer Rental mono (ondanks dat de meeste films in die tijd stereogeluid hadden), en dat is ook het formaat waarmee je het op DVD aantreft. Helaas klinkt het Dolby Digital 2.0-spoor (192kbit/s) erg gedateerd. Vooral in de beperkte dynamiek en de beknepen weergave van de muziek, toch al niet van de meest tijdloze soort (Axel F, anyone?), klinkt de leeftijd door. Ook het gebrek aan elke vorm van stereospreiding wordt gemist. De dialogen zijn goed verstaanbaar, maar kennen soms wat vervorming. Duidelijk geen DVD waarvoor je die dure geluidsinstallatie hebt aangeschaft.

Extra's

Meer dan een trailer (1.85:1 anamorf, DD 2.0) heeft het schijfje qua extra’s niet te bieden.

Conclusie

Summer Rental is duidelijk een productie uit de jaren \'80. Desondanks is de film ook tegenwoordig nog best om aan te zien, mede door het onderhoudende spel van John Candy. Daarmee is Summer Rental een redelijke film voor degenen die op zoek zijn naar een luchtig, onschuldig tussendoortje voor het hele gezin. Helaas stelt de DVD op technisch gebied nogal teleur. Beeld en geluid zijn matig, en qua extra’s blijft het bij een trailer. Hooguit een \"rental\" waard.

Laatste reacties

Samwam  |  07-10-2003

Een 'feel-good-filmpje', niks meer en niks minder.
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-10-2003

Deze film was een tijdje geleden en hem 'm, uit pure noodzaak omdat er niets op tv was, zitten kijken. Hij viel niet tegen. Gewoon een leuke lichtvoetige film d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:5
Extra's:1
3.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.