Full Contact (SCE)

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Full Contact (SCE) (DVD)
Samenvatting

Jeff (Chow Yun-Fat) staat direct voor zijn vriend Sam (Anthony Wong) klaar wanneer deze in problemen raakt vanwege openstaande schulden bij een lokale gangsterbaas. De gangster is niet bijzonder blij met de hulp van Jeff en wil beide vrienden het liefst onder het gras zien. Omdat het tweetal geen geld heeft om te vluchten, besluiten ze mee te doen aan een overval die door The Judge (Simon Yam), de neef van Sam, georganiseerd wordt. The Judge, die na de overval Jeff belazert, geeft Sam de opdracht zijn \'vriend\' te doden. Echter, Jeff overleeft de moordpoging en herstelt in een klooster van zijn verwondingen. Vanaf dat moment kan Jeff maar aan één ding denken en dat is wraak...

Commentaar

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, deze film is verplichte kost voor de liefhebbers van het zogenaamde \"Heroic Bloodshed\" genre. Binnen dit genre vallen films waarin het geweld haast verheerlijkt wordt en waar de hoofdrolspeler vaak de slechterik is, maar je toch sympathie voor hem kan opbrengen. Bekende films van John Woo zoals The Killer en A Better Tomorrow vallen ook binnen dit genre en alhoewel deze film geen directe klassieker is zoals de genoemde films, biedt deze film toch alles wat je binnen het genre kan verwachten. Full Contact is dan ook een erg gewelddadige film waar men het niet zo nauw neemt met het verspillen van bloed. Chow Yun-Fat speelt misschien wel zijn beste rol die toch wel verschilt met de rollen die we hiervoor van hem zagen en waar hij meestal de gladde gangster speelt. De film bevat ook, een voor die tijd, revolutionaire cameratechniek waarmee de kogels worden gevolgd door de camera terwijl zij door de lucht schieten. Deze techniek is later veel in andere Hong Kong films gekopieerd.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1992
Speelduur: 92 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: World Wide Cinema
EAN: 8715664013113

Extra's

  • Photo Gallery
  • Theatrical trailer
  • World Wide Cinema Trailers (3x)

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf in zijn originele 1.85:1 beeldformaat op de DVD. Gedurende de hele film is filmgrain aanwezig waarvan de hoeveelheid per scène varieert. Tijdens de donkere scènes is het duidelijker aanwezig dan tijdens de scènes die overdag zijn geschoten. Het contrast laat iets te wensen over, wat ook weer duidelijker is tijdens de nachtscènes. De kleuren en het zwartniveau zien er verder goed uit. De ondertiteling is goed te lezen en staat mooi onderin het beeld geplaatst. De film is onderverdeeld in 12 hoofdstukken, wat erg karig is. Een ruime voldoende voor deze transfer die duidelijk beter had gekund.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee geluidssporen te vinden, namelijk een Kantonese Dolby Digital 5.1 track (384 Kbps) en een nasynchroniseerde Engelse Dolby Digital 2.0 track (224 Kbps). De Kantonese track heeft uiteraard de voorkeur omdat dit de originele taal van de film is. Er valt eigenlijk maar één ding te zeggen over deze track en dat is dat hij slecht is, niets meer en niets minder. Vrijwel al het geluid komt uit de centerspeaker, ook de muziek. Slechts in kleine mate wordt er gebruik gemaakt van de frontspeakers. De surroundspeakers worden helemaal niet gebruikt en de subwoofer laat slechts een enkele keer van zich horen, ook al zitten er wat explosies in de film. Verder horen we vooral tijdens het begin van de film met regelmaat ongerechtigheden in de track, zoals harde brom en andere rare bijgeluiden. Een tegenvaller dus deze track.

Extra's

Boven aan het hoesje van Full Contact staat \"Special Collectors Edition\", een term die eigenlijk helemaal niet van toepassing is op deze DVD. De extra’s zijn namelijk zeer karig. Men heeft nog enigszins geprobeerd dit wat beter over te laten komen door ook de scène selectie en optionele ondertiteling onder de extra’s te zetten, maar daar trappen we uiteraard niet in. De extra’s die er dan wel op staan voegen niks toe aan de film.

Photo Gallery
Hier kun je 11 foto’s bekijken die rechtstreeks uit de film gehaald zijn, wat dit voor nut heeft weet ik eerlijk gezegd niet, omdat je beter de film kan kijken dan een paar losse foto’s.

Theatrical Trailer
Hier kan je een trailer bekijken van de film die eigenlijk niet meer is dan een aaneenschakeling van scènes uit de film met wat foute muziek eronder. Het meest rare van deze trailer is nog dat de film wordt aangeduid als Hard Boiled 2 wat een totaal andere film is en waar Chow Yun-Fat geeneens in mee speelt!

World Wide Cinema Trailers
Hier vind je een drietal trailers van andere World Wide Cinema releases:

  • Rally
  • Ring
  • Shaolin Soccer

Conclusie

Wie van harde actiefilms houdt, zit bij Full Contact op de eerste rang. Verwacht niet veel van het verhaal want dat stelt niets voor. Daarentegen zijn de actiescènes zeer goed.
Chow Yun-Fat speelt één van zijn beste rollen ooit als de getergde Jeff die op zoek is naar wraak. De kwaliteit van het beeld is ruim voldoende, maar de geluidskwaliteit valt ronduit tegen en van de extra’s hoef je ook niet veel te verwachten. Al met al is dit een must-see voor de liefhebber van Hong Kong actiefilms.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch Filmworks.

Lees meer

Laatste reacties

van der velden  |  09-10-2003

tja slaan dan :twisted: :evil:
Lees meer >

SuperDre  |  08-10-2003

Zoals gewoonlijk levert WWC hier dus weeeer troep af, film is wel ok, maar de kwaliteit laat zoals altijd bij hun dus weer te wensen over.. Het wordt zo ondert...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  07-10-2003

Best wel een mooie film en vond het geluid wel mee vallen hoor.! Gert Nou ik vond het niet best, vooral in het begin met die beschadigingen erin enzo, bee...
Lees meer >

metrakitt  |  07-10-2003

ik heb die film gezien wie zal hem willen ruilen
Lees meer >

Gert Paassen  |  07-10-2003

Best wel een mooie film en vond het geluid wel mee vallen hoor.! Gert
Lees meer >

Timothy  |  07-10-2003

Jammer van het geluid, ik denk dat ik deze dan maar eens probeer te huren...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:4
Extra's:2
3.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.