Disappearing Acts

Recensent:
Arnold van Oostrum
03-11-2003

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Disappearing Acts (DVD)
Samenvatting

Zora Banks (Sanaa Lathan) is muzieklerares met een droom om ooit door te breken als songwriter en zangeres. Zij staat op het punt haar nieuwe appartement te betrekken als blijkt dat de renovatie nog niet helemaal klaar is. Zij ontmoet daar Franklin (Frankie) Swift (Wesley Snipes), die als bouwvakker met liefde voor het renovatievak in het gebouw werkt. Frankie’s droom is om ooit voor zichzelf te werken en renovaties te doen. Frankie helpt Zora met het naar binnen brengen van haar spullen. Ze voelen zich al snel tot elkaar aangetrokken en er ontstaat een relatie tussen beide. Maar in hun relatie worden ze eindeloos geconfronteerd met financiële, sociale en werkgerelateerde uitdagingen. Beide blijken een geheim voor de ander te hebben, die de kracht van hun relatie op de proef stelt. Als Zora zwanger blijkt te zijn en Franklin zonder baan en diploma, lijken deze problemen meer te zijn dan hun relatie aankan.

Commentaar

Disappearing Acts is een relatiedrama, een film over de verschillende vlakken van een moderne relatie. Disappearing Acts is een film van regisseuse Gina Prince-Bythewood, gemaakt voor HBO Films voor televisie en gebaseerd op de gelijknamige beststeller van Terry McMillan. Een verhaal dat door de New Yorks Times is geroemd als het liefdesverhaal dat op het punt staat te exploderen. In de hoofdrollen zien je Wesley Snipes en Sanaa Lathan. Met Snipes in de hoofdrol denk je als snel aan een actiefilm, maar actie zul je in deze film niet tegenkomen of het moeten de passionele momenten in de film zijn. Daarentegen krijg je een film waarin oprecht en met goed gevoel de liefde van een jonge koppel wordt getoond dat regelmatig op de proef wordt gesteld. En hierin geven Snipes en Lathan een prima en zeer realistische performance te zien. Het karakter van Lathan streeft een carrière als zangeres en songwriter na, wat in de film leidt tot een oorstrelende uitvoering van een paar prima zangnummers.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 116 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: BBI-Films
EAN: 8717185530650

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in een verhouding van 1.78:1 anamorf op de schijf. Je krijgt een prachtig plaatje voorgeschoteld waar bijna niets op aan te merken is. Voor een film die gemaakt is voor televisie is de kwaliteit van het beeld verrassend te noemen. Een mooi, natuurlijk gekleurd en uiterst scherp en gedetailleerd beeld. Daarmee is het wel gezegd. Ongerechtigheden zul je niet tegenkomen. Okay, even muggenziften. Enkele momenten is heel licht aliassing te zien, niets storend trouwens. Edge enhancement is slechts heel minimaal te zien. Het beeld is verder volledig vrij van ruis, spetters of andere ongerechtigheden. Echt een zeer mooi plaatje.
De film is verdeeld in 11 chapterstops. De DVD is van het type DVD-9 (enkelzijdig, dubbellaags). De laagwisseling is heel kort merkbaar, maar goed geplaatst. De optionele Nederlandse ondertiteling (wit) is duidelijk en staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Wat het geluid betreft is deze DVD pure verwennerij. Beter kun je het niet krijgen. Bij de oorspronkelijke Engelstalige track heb je keuze uit een full bitrate DTS 5.1 track (1536 kb/s), een full bitrate Dolby Digital 5.1 track (bitrate 448 kb/s) en een downmix stereo track in Dolby Digital 2.0 (224 kb/s). Beide 5.1 surround geluidstracks klinken zeer ruimtelijk en zeer natuurlijk. Dialogen komen uit de centerspeaker en zijn prima te volgen. De muziek heeft een prima stereospreiding en klinkt dankzij de surrounds ook mooi ruimtelijk. Verder worden de surrounds in split-surround (stereo) actief gebruikt voor de omgevingsgeluiden, hetgeen een zeer ruimtelijk geluidsbeeld geeft. Dankzij de hoge bitrate klinken beide geluidstracks ook zeer gedetailleerd en gecontroleerd. Het LFE kanaal wordt passend gebruikt bij de muziek. De DTS is hier duidelijk de betere, merkbaar door een strakker geluidsbeeld met iets meer detail.

Extra's

De DVD heeft slechts één breedbeeld menu scherm (screenshot 6). Dankzij een matrix met keuze mogelijkheden kun je op dit ene menuscherm een keuze maken voor de geluidstrack en het activeren van de optionele ondertiteling. Ook heb je keuze uit trailers van enkele andere uitgaven van BBI. De trailers zijn:
- Ice Planet (1:41 minuten)
- The Agency (1:50 minuten)
- Hard as Nails (2:10 minuten)
- Mortal Combat Conquest (1:43 minuten)
Allemaal voorzien van optionele Nederlandse ondertiteling.

Conclusie

Disappearing Acts is een oprechte film over een moderne relatie die door financiële, sociale en werkgerelateerde problemen op de proef wordt gesteld. Met mooi acteerwerk van Wesley Snipes en Sanaa Lathan. Disappearing Acts een door HBO Films voor televisiegemaakte film.
Bij ons is deze film uitgebracht door het nieuwe label BBI DVD, wat staat voor Be Best In DVD. Deze uitspraak is zeker waar voor het technische aspect van de uitgave. Zowel beeldkwaliteit als geluidskwaliteit zijn uitstekend. Bij het geluid heb je zelfs keuze uit een full bitrate DTS 5.1 en DD 5.1 surround track. Filmgerelateerde extra’s ontbreken, maar dat is gezien het feit dat de film voor televisie is gemaakt en het feit dat de aanschafprijs van deze DVD met een adviesprijs van nog geen € 10 bijzonder laag is, niet verrassend. Wel staan vier trailers van andere BBI uitgaven op de schijf. Een leuke relatiefilm die de liefhebber gezien de lage prijs en de uitstekende kwaliteit zeker aangeraden kan worden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door BBI-Films.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Seks Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:10
Extra's:1
3.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.