Iedereen is gek op Goofy

Recensent:
Arnold van Oostrum
11-11-2003

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Iedereen is gek op Goofy (DVD)
Samenvatting

Op de DVD Iedereen is gek op Goofy vind je een verzameling cartoons van ’s werelds mafste jachthond Goofy die van de ene gekke gebeurtenis in de andere rolt. De volgende zeven verhaaltjes met Goofy in de hoofdrol kun je bekijken:

De grote wasbeurt / The Big Wash
Goofy moet de olifant Dolorius een wasbeurt geven, maar dat lukt natuurlijk niet zo goed.

Goofy en de leeuw / Lion Down
Goofy krijgt het aan de stok met een leeuw als hij probeert zijn hangmat op te hangen.

Goofy en Wilbur / Goofy and Wilbur
Goofy en een guitige sprinkhaan leren wat de echte betekenis van vriendschap is tijdens een doldwaas dagje vissen vol gestuntel.

Magische bagage / Baggage Buster
Goofy probeert een koffer van een goochelaar dicht te houden, alleen zit de koffer barstensvol met konijnen, vogels en een heel oerwoud aan exotische dieren.

Goofy gaat zwemmen / How To Swim
Goofy laat met behulp van een pianokruk zien hoe je moet zwemmen. Valt niet meer hoor.

Goofy gaat vissen / How To Fish
Nu laat Goofy zien hoe je moet vissen. Dat valt dan toch wel wat tegen.

De kunst van het skiën / The Art Of Skiing
En als laatste geeft Goofy les in skiën, ook hier de nodige atletische obstakels te overwinnen.

Commentaar

In de vroegere jaren van het Walt Disney tekenfilm tijdperk maakte de studio een enorm aantal korte tekenfilmpjes. Deels waren deze tekenfilmpjes bedoeld om nieuwe technieken uit te proberen of verder te perfectioneren. Maar ook werden deze korte filmpjes als voorfilmpjes gebruikt voor langere avondvullende films.
In de loop der jaren hebben vele karakters hun oorsprong gevonden in deze korte tekenfilmpjes. Donald, Pluto, Goofy en Mickey zijn daarmee zeer bekende cartoonfiguren geworden. In 1932 verscheen voor het eerst de figuur Goofy in Mickey’s Revue. Goofy was niet direct een succesfiguur, maar heeft in de afgelopen 70 jaar toch een grote schare fans gekregen. De stem van Goofy werd verzorgd door Pinto Colvig (1892-1967). Tegenwoordig geeft acteur Bill Farmer zijn stem aan Goofy.
Buena Vista heeft enkele korte filmpjes met Goofy in de hoofdrol als één film op de DVD gezet, waarbij als intermezzo tussen de filmpjes door korte internationale odebetuigingen aan Goofy worden gegeven. Helaas ontbreken de openingstitels van de filmpjes. Via het menu kun je voor elk filmpje apart kiezen en kun je de titels van de filmpjes gewaar worden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie
Regio: 2
Jaar: 1940
Speelduur: 52 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
Uitgever: Buena Vista / Walt Disney
EAN: 8711875958953

Extra's

  • Spelletje 'Drie-op-een-rij'

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alle filmpjes staan in de oorspronkelijke beeldverhouding van 1.33:1 op de DVD. De filmpjes stammen uit de jaren ’40 en ’50 en zijn daarmee zo’n 50-60 jaar oud. Begrijpelijk verschilt de beeldkwaliteit per filmpje, maar gemiddeld genomen ziet het kleurrijke beeld er redelijk goed uit. In het algemeen is het beeld scherp met redelijke detaillering. Ook hier enig verschil per filmpje, soms is het beeld ietwat soft. Het bij tekenfilms altijd kleurrijke beeld ziet er bij deze filmpjes ook goed kleurrijk uit. Bij enkele filmpjes is het beeld interlaced wat de scherpte ook niet ten goede komt. Af en toe zijn ook wat beschadigingen of vuiltjes te zien. Een enkel compressiefoutje is soms ook zichtbaar.
De Nederlandse ondertiteling is vreemd genoeg geel gekleurd. De ondertiteling staat redelijk laag geplaatst onder in het beeld, kon een regel lager.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige geluidstrack, maar ook de verschillende nasynchronisaties, is voor alle filmpjes Dolby Digital 2.0 – mono (192 kb/s). Op de hoes staat onjuist dat de soundtracks Dolby Surround zijn. Door de leeftijd van de filmpjes is duidelijk de beperkingen in het frequentiebereik hoorbaar. De muziek en filmgeluiden hebben geen laag en het hoog klinkt enigszins scherp en is weinig gedetailleerd. Desondanks klinkt de soundtrack goed en is deze vrij van ruis of kraak.
Uiteraard is de Nederlandse nasynchronisatie prima gemaakt. Wel kun je horen dat de nasynchronisatie van een recentere datum is.

Extra's

De breedbeeldmenu’s hebben eenvoudige animaties en zijn voorzien van swingende achtergrondgeluid. Uiteraard start de DVD zoals gebruikelijk bij Disney met reclametrailers, in dit geval beperkt tot één trailer van Disney Fables.
Op de DVD een extraatje, het spelletje Drie-op-een-rij waarin je drie gelijke plaatjes naast elkaar moet zien te krijgen.

Conclusie

Iedereen is gek op Goofy is een verzameling van zeven korte tekenfilmpjes uit de oude Disney doos met mafste en meest hilarische jachthond Goofy in de hoofdrol. Bekende filmpjes die je zeker weten al eens op televisie gezien hebt.
Beeld en geluid van deze ruim 50-60 jaar oude filmpjes is redelijk goed. Als extraatje is een spelletje toegevoegd. Leuke DVD voor de kleintjes en de Disney liefhebber.

Laatste reacties

Albert Kostwinder  |  13-11-2003

Iedereen is gek op Goofy is ook wat overtrokken want ik hoef hem niet..........
Lees meer >

chimera01  |  13-11-2003

Dit is een echte rip off, the art of skiing staat al op een andere kerstdvd die in nederland te krijgen is. Dit is gewoon brodelwerk of geld uit de zak klopp...
Lees meer >

Major Goodvibes  |  11-11-2003

Iedereen is gek op Goofy.....Behalve ik. Ik ben gek op botte, harde B-films.
Lees meer >

Oudgebruiker3  |  11-11-2003

Dingo's kunnen vast ook wel jagen.
Lees meer >

Timothy  |  11-11-2003

’s werelds mafste jachthond Goofy Goofy is een Dingo
Lees meer >

Jelger  |  11-11-2003

Zeven filmpjes... :? Op de Disney treasure dvd van Goofy staan er zesenveertig :roll:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 24
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.