Ring The Box

Recensent:
Marcel den Haan
30-11-2003

Totaalbeoordeling:

6.4
DVD

Ring The Box (DVD)
Samenvatting

World Wide Cinema heeft de vier delen uit de Ring serie nu samen uitgebracht in één box. Het gaat hier om de volgende vier films.

Ring (1998, 95 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
Journaliste Reiko gaat op onderzoek uit nadat haar nichtje is overleden na het bekijken van een mysterieuze videoband. De legende is dat je na het bekijken van deze videoband nog maar zeven dagen te leven hebt. Reiko spoort de videoband op en omdat ze niet gelooft in de legende, stopt ze de band in de videorecorder. Na het bekijken van de band gaat ineens de telefoon en beseft Reiko dat de legende wel eens op waarheid zou kunnen berusten en begint ze samen met haar ex-man een race tegen de klok om zichzelf te redden.

Ring 2 (1999, 99 minuten, 2.35:1 beeldformaat)
Na de gebeurtenissen in Ring probeert Reiko samen met haar zoon Yoichi een nieuw leven op te bouwen. Maar als na een tijdje de videoband weer opduikt en de eerste doden beginnen te vallen moet Reiko weer de confrontatie aan met de dodelijke videoband en komt ze al snel achter een verschrikkelijk geheim.

Ring 0 (2000, 99 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
Ring 0 speelt af voor de gebeurtenissen in Ring en vertelt hoe Sadako de moordlustige tiener heeft kunnen worden. Het verhaal begint als Sadako studeert en betrokken is bij een dramaclub op haar school. De regisseur vindt dat Sadako talent heeft en al snel worden de andere studenten jaloers op alle aandacht die Sadako krijgt van de regisseur. Dan beginnen er doden te vallen binnen de dramaclub en arriveert er een journaliste die onderzoek doet naar de moeder van Sadako.

Ring Spiral (1998, 97 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
Dit vervolg op Ring begint als het lichaam van Ryuji Takayama wordt onderzocht door patholoog Dr. Andou. Hij vindt een stukje papier in de maag van Takayama met daarop een raadselachtige boodschap. Andou gaat op onderzoek uit en komt al snel de dodelijke videoband tegen. Tegen beter weten in bekijkt hij de band en beginnen er dingen te veranderen om hem heen.

Commentaar

Wie kent ondertussen niet het verhaal van de mysterieuze, dodelijke videoband? Dat bijna iedereen dit bekend voor komt, is vooral te danken aan de Amerikaanse remake, maar liefhebbers van films uit Azië hadden voor deze remake natuurlijk allang de originele Japanse versie gezien. Ring, of Ringu zoals de Japanners het zeggen, mag wel de meest succesvolle Japanse horrorfilm ooit genoemd worden en was een groot succes in Japan en omstreken. De film bracht drie vervolgen en een televisieserie voort. Ring Spiral was het eerste vervolg en werd in hetzelfde jaar gemaakt als Ring, maar de regisseur van deel één was minder blij met dit vervolg en maakte daarom een jaar later zelf een vervolg, genaamd Ring 2. Dit vervolg is qua sfeer meer te vergelijken met deel één dan Ring Spiral en daarom ook voor mij althans een beter vervolg. Ring 0 speelt zich af voor de gebeurtenissen in deel 1 en laat zien hoe Sadako het moordlustige figuur heeft kunnen worden zoals we haar zagen in Ring. Geen van de vervolgen kan echter tippen aan het eerste deel wat gewoon een heel knap gemaakte horrorfilm blijft.

De vier films zitten verpakt in een zogenaamde Scanavo Keep Case waarbij alle vier de DVD’s dus in één Keep Case zitten. Het nadeel van deze verpakking is dat er twee DVD’s aan elke kant van de verpakking zitten en gedeeltelijk over elkaar heen vallen. Wil je dus de onderste DVD uit de verpakking halen dan zal je eerst de bovenste DVD eruit moeten halen. De versies van de films zijn identiek aan de eerder los verschenen uitgaven. De DVD van Ring is hierbij identiek aan de tweede versie die van deze DVD verschenen is, namelijk de goedkopere The Original Ring uitgave.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 390 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Japans
  • Dolby Digital 5.1 - Japans
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: World Wide Cinema
EAN: 8715664014059

Extra's

  • Trailers
  • Photo Gallery
  • Filmnotes
  • Filmograpies

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De manier waarop World Wide Cinema de vier films op DVD heeft gezet verschilt nogal. Ring, Ring 0 en Ring Spiral hebben allen een 1.78:1 anamorfe transfer gekregen en Ring 2 heeft een 1.66:1 letterboxed transfer. Voor de beeldkwaliteit maakt dit niet veel uit, deze is vrijwel identiek voor alle vier de films. Het positieve aan de transfers is dat beschadigingen en artefacten niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Minder positief is dat de alle vier de transfers direct overgezet zijn van een NTSC master en daarom het beeld interlaced is. Verder valt de scherpte nogal tegen voor zulke recente films en ook het zwartniveau is beneden de maat waardoor de donkere beelden meer op grijs lijken dan op zwart. De Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat mooi onder in het beeld. De hoofdstukverdeling is voor geen van de films voldoende. Ring 2 slaat werkelijk alles met maar zes hoofdstukken. Ring is verdeeld in zestien hoofdstukken terwijl Ring 0 en Ring Spiral respectievelijk acht en twaalf hoofdstukken hebben. Al met al geen schokkend mooie transfers maar nog net voldoende.

Geluidskwaliteit

Ring, Ring 2 en Ring Spiral hebben een Dolby Digital 5.1 en een Dolby Digital 2.0 geluidsspoor meegekregen, terwijl Ring 0 het moet doen met alleen een Dolby Digital 2.0 spoor. De 5.1 geluidssporen klinken heel redelijk met de track van Ring als de meest positieve van de drie. De tracks worden gekenmerkt door een mooi helder en ruimtelijk geluidsbeeld. De dialogen zijn duidelijk te volgen via de centerspeaker, terwijl de muziek en omgevingsgeluiden worden weergegeven door de front en surroundspeakers. Dit geeft dus een mooi ruimtelijk geluidsbeeld wat bijdraagt aan de sfeer van de films. Ook de subwoofer draagt zijn steentje bij tijdens momenten waar muziek te horen is en ook tijdens de schrikmomenten levert de subwoofer zijn bijdrage. Concluderend mogen we zeggen dat deze geluidssporen een dikke voldoende krijgen en een hele positieve bijdrage leveren aan de beleving van deze films, iets wat zeer belangrijk is bij een spannende horrorfilm.

Extra's

De extra’s zijn over het algemeen vrij magertjes. Ring 2 en Ring Spiral bevatten zelfs helemaal geen extra’s en op de DVD van Ring zijn alleen wat trailers te vinden. Als eerste is er een trailer te bekijken van de film zelf die vreemd genoeg de Ring Cycle Trailer heet en verder staan er trailers op van andere titels die uitgekomen zijn op het Extreme Label van Dutch Film Works. Het gaat hier om de volgende trailers:


  • Fear City
  • Kakashi
  • The Gate
  • Sleepless
  • The Blackout
  • Kentucky Fried Movie
  • Alone
  • The Addiction
  • The Giant Spider Invasion
  • Driller Killer
  • Female Vampire
  • The Sword and The Sorcerer

De DVD van Ring 0 bevat de meeste extra’s van de vier DVD’s, hoewel deze ook niet schokkend genoemd kunnen worden.

Photo Gallery
Hier zijn in totaal negen foto’s te bekijken waarop shots uit de film te zien zijn.

Mark Wyatt Film Notes
Mark Wyatt is volgens de DVD een recensent van Hotdog. Ik heb echter nog nooit van de man gehoord en wat Hotdog is weet ik al helemaal niet. Meneer Wyatt doet in negen pagina’s het verhaal achter de film uit de doeken, iets wat je zelf ook wel kan doen, maar dan door gewoon de film te bekijken. Een nutteloze feature in mijn ogen.

Filmographies
Hier is te vinden wat regisseur Norio Tsuruta, schrijver Koji Suzuki en actrice Yukie Nakama nog meer op hun C.V. hebben staan qua films.

Ring Trailers
Achter elkaar geplakt zijn trailers van Ring, Ring 2 en Ring 0.

Conclusie

Voor de mensen die de Ring delen nog niet los hebben gekocht en graag de serie compleet willen hebben is dit zeker een mooie box. Je kan voor weinig geld alle Ring films in één keer in je bezit krijgen. Ook voor mensen die van horror houden en graag eens kennis willen maken met de Japanse kijk op dit genre zullen zeker genieten van deze films. Uiteraard verschilt het niveau van de films zoals altijd het geval is met vervolgen maar ik heb zeker een paar leuke en spannende avonden beleefd aan de deze films. Deel één blijft gewoon nog steeds de beste en het is ook zeker leuk om deze originele versie eens te vergelijken met de Amerikaanse remake. Qua extra’s valt deze box een beetje tegen maar toch een box die niet zal misstaan in de collectie van menig DVD liefhebber.

Laatste reacties

darthvader  |  15-02-2005

er zitten eigenlijk maar 2 goede films in, deel 1 en ring 0, ring spiral en ring 2 vind ik niks. deel 1 blijft het beste, maar de voorgeschiedenis vind ik ook w...
Lees meer >

olrik  |  15-01-2005

Ik vind het een rare film niks voor mij :shock:
Lees meer >

riny  |  09-01-2005

Voor al de personen die de namaakversie beter vonden dan het orginele. http://www.explodedgoat.com/moviefeature.php?num=7 I rest my case! mooi stukje,...
Lees meer >

Martijn Beunk  |  09-01-2005

Ik heb deze box gisteren gekocht en deel 1 gelijk bekeken, vond de Amerikaanse remake toch spannender :?
Lees meer >

Filmfan78  |  22-11-2004

Voor al de personen die de namaakversie beter vonden dan het orginele. http://www.explodedgoat.com/moviefeature.php?num=7 I rest my case!
Lees meer >

Goteki45  |  21-03-2004

Ik had deze boxset al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en dit weekend heb ik hem dan ook aangeschaft. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben tot nu toe (...
Lees meer >

Surya  |  15-03-2004

95% (ofzo, ik ben geen echte kenner) van de oosterse films zijn nagesynchroniseert, bij mijn weten ook de Ring films. Nu zal het bij Ring wsch beter gebeurd zij...
Lees meer >

Queensrỹche  |  15-03-2004

Ik heb afgelopen weekend de gehele box aangeschaft bij FRS voor maar 19,99 euro. Tot op dit moment heb ik alleen Ring en Ring 2 gekeken. Het volgende viel mij o...
Lees meer >

Horrorfreak  |  02-12-2003

Ik vind het een zeer interessante filmserie.
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  01-12-2003

Heb de originele ring en ring 2 en de amerikaanse remake en dat vind ik meer dan genoeg. Heel leuk alle hype er omheen maar helaas geen enge horror film voor mi...
Lees meer >

Harry B.  |  30-11-2003

Een mooie box met een goede kwaliteits/prijs verhouding.
Lees meer >

SuperDre  |  30-11-2003

Ik begrijp niet waarom mensen zo zitten te zeveren over 'te weinig hoofdstukken'.. of er nou 6 of 20 hoofdstukken inzitten, wat maakt het uit, een normaal mens ...
Lees meer >

Surya  |  30-11-2003

Denk niet dat dit iets voor mij is.
Lees meer >

julian  |  30-11-2003

Is de ondertiteling alleen in het Nederlands?
Lees meer >

Kasper P.  |  30-11-2003

Er zit een foutje in de link naar de recensie van The original ring.... :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
4.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.