Police Assassins (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
11-12-2003

Totaalbeoordeling:

4.3
DVD

Police Assassins (SCE) (DVD)
Samenvatting

De voormalige leraar van Inspecteur Ng (Michelle Yeoh), die ook geheim agent is bij Scotland Yard wordt vermoord en Ng is degene die hem vindt. Ze krijgt een tip dat zijn gestolen paspoort gebruikt wordt door iemand die het land wil verlaten. Het paspoort is gestolen door drie vrienden die door het leven gaan als kleine criminelen, maar niks met de moord te maken hebben. De moord is gepleegd door een bende die op zoek waren naar een microfilm welke in het bezit was van de geheim agent. De microfilm zit verstopt in het paspoort en zodoende moeten de drie vrienden proberen de politie en de bende van zich af te houden.

Commentaar

Police Assassins, ook wel bekend als Yes Madam, is de eerste film waarin Michelle Yeoh een hoofdrol vervult. We kennen haar tegenwoordig van films als Crouching Tiger, Hidden Dragon en Tomorrow Never Dies. Ook Cynthia Rothrock maakte in deze film haar debuut. Fans van het actiegenre kennen haar vooral uit foute B-films uit Amerika, maar ze heeft ook meerdere films gemaakt in Hong Kong. Police Assassins is geregisseerd door Corey Yuen, oud klasgenoot van Jackie Chan en bekend als regisseur van de film The Transporter. Ook is hij net als zijn collega Yuen Woo-ping bekend als actiechoreograaf voor onder andere films als Romeo Must Die, X-men, Kiss of the Dragon, The One en Cradle 2 the Grave. Je zou dan ook verwachten dat deze film vol zit met vecht en actiescènes, maar dit valt een beetje tegen. In de film zitten maar drie echte actiescènes, maar deze zijn dan wel van hoog niveau. Vooral het laatste gevecht in het huis van de bendebaas behoort tot het beste wat ooit uit Hong Kong is gekomen. Samenvattend is dit een aardige film voor liefhebbers van actie uit Hong Kong.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1985
Speelduur: 90 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Hong Kong Legends
EAN: -

Extra's

  • Trailers
  • Interview
  • Further Attractions
  • Battling Babes Feature
  • Michelle Yeoh Biography

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Hong Kong Legends heeft de film in het beeldformaat 1.78:1 op de DVD gezet en is anamorf. Dit wijkt af van het originele bioscoopformaat van 1.85:1. Zoals waarschijnlijk wel bekend is staat Hong Kong Legends bekend om de goede beeldkwaliteit waarvan ze hun uitgaven voorzien. Ook deze uitgave is voorzien van een goede beeldkwaliteit al hebben we betere uitgaven gezien van Hong Kong Legends. De kleuren, contrast en scherpte zijn allemaal ruim voldoende, zeker als we rekening houden met het feit dat het een film betreft uit 1985. Het enige waar deze transfer onder lijdt is een veelvuldig voorkomen van filmgrain, wat vooral goed zichtbaar is tijdens close-ups. Van enige andere artefacten is geen sprake. De film is verdeeld is dertig hoofdstukken wat zeer ruim is voor een film van anderhalf uur. De ondertiteling is goed te lezen en staat mooi onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee Dolby Digital 5.1 tracks te vinden en dan wel in Engelse en Kantonese taal. Beiden tracks hebben een bitrate van 448 Kbps. Voor deze review concentreren we ons op de originele Kantonese taal. Helaas stelt deze track een beetje teleur. Het eerste wat opvalt is dat bijna al het geluid uit de centerspeaker komt, ook de omgevingsgeluiden en de muziek. De frontspeakers worden wel gebruikt tijdens deze momenten maar dat valt bijna niet op door het zachte geluid uit deze speakers. De surroundspeakers worden tijdens deze film niet tot nauwelijks gebruikt en ook de subwoofer wordt weinig gebruikt. Het tweede wat deze track kenmerkt is de hardheid van het geluid. Het geluid klinkt erg schel en heeft de neiging snel te vervormen. Geen voldoende voor deze track.

Extra's

Zoals gewoonlijk noemt Hong Kong Legends deze uitgave Special Collector’s Edition maar er is weinig “special” aan deze DVD behalve dan het aanwezig zijn van de film. De DVD bevat wel enkele extra’s maar niet genoeg om de titel Special Collector’s Edition te dragen.

Trailer Selector
Je kan hier twee trailers van de film bekijken. Als eerste kan je kijken naar de UK Promotional Trailer die gemaakt is door de mensen van Hong Kong Legends. Deze trailer heeft een speelduur van 1 minuut en 18 seconden. De tweede trailer is de Original Theatrical Trailer. Deze trailer is, zoals de naam als zegt, te zien geweest in de bioscopen in Hong Kong en omstreken. De duur van deze trailer is 4½ minuut.
Naast deze twee trailer is er ook nog een trailer te bekijken van een andere film met Michelle Yeoh, namelijk Magnificient Warriors. Ook deze film is verschenen op Hong Kong Legends en het gaat hier dan ook om een trailer gemaakt door de mensen van Hong Kong Legends.

Interview Gallery
Dit gedeelte van extra’s bestaat uit twee onderdelen. Als eerste is er een interview te vinden met hoofdrolspeelster Michelle Yeoh. Dit interview is echter precies hetzelfde als het interview wat we vinden op de DVD van Magnificient Warriors. Michelle praat over het maken van de film, de tijd dat ze woonde in Londen en over Jackie Chan. De lengte van het interview is ruim veertien minuten.
Als tweede is er Battling Babes. Dit is meer een soort documentaire dan een interview. We zien meerdere actrices die een carrière hebben gemaakt in de wereld van vechtfilms. Te zien zijn onder andere Sophie Crawford (stuntdubbel van Sarah Michelle Gellar in Buffy), Moon Lee, Cynthia Rothrock en Yukari Oshima. Ze praten over het maken van actiefilms en we zien beelden uit de producties waaraan ze meegewerkt hebben. Dit onderdeel duurt bijna tien minuten.

Michelle Yeoh Biography
Hier vinden we het complete leven van Michelle Yeoh in de vorm van tekstschermen. Er wordt begonnen bij het begin van haar leven tot aan haar laatst gemaakte film zoals Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Further Attractions
Informatie en trailers van tien films die verschenen zijn op Hong Kong Legends.


  • Game of Death
  • Once Upon a Time in China 3
  • Hong Kong 1941
  • Ninja in the Dragon’s Denn
  • Red Wolf
  • In the Line of Duty
  • 2000 AD
  • Purple Storm
  • Naked Killer
  • City Hunter

Conclusie

Voor fans van actiefilms uit Hong Kong is dit een aardige film, niets meer en niets minder. De film moet het niet hebben van het verhaal en er zijn te weinig actiescènes aanwezig om van de film een klassieker te maken. De beeldkwaliteit is voldoende maar het geluid is beneden de maat. Ook qua extra’s valt deze DVD een beetje tegen, zeker als deze extra’s al te vinden zijn op een andere DVD van Hong Kong Legends. Niet het beste wat Hong Kong Legends te bieden heeft.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Hong Kong Legends.

Lees meer

Laatste reacties

Marcel den Haan  |  11-12-2003

De thumbnails in de recentie hebben een verkeerde AR :P Ja daar ben ik inmiddels ook achter gekomen ! :lol:
Lees meer >

Surya  |  11-12-2003

De thumbnails in de recentie hebben een verkeerde AR :P
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:4
Extra's:4
2.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.