It's a Very Merry Muppet Christmas Movie

Recensent:
Nathan Strik
25-12-2003

Totaalbeoordeling:

7.3
DVD

It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (DVD)
Samenvatting

De Muppets zitten diep in de problemen. Een gemene zakenvrouw met de toepasselijke naam Rachel Bitterman (Joan Cusack) eist een grote som geld van de Muppets. Kermit zal nu zijn geliefde theater verliezen als hij niet voor kerst met het geld op de proppen komt. Met de winst van een spetterende kerstshow zou het de Muppets moeten lukken om Bitterman terug te betalen. Bitterman speelt echter geen eerlijk spel en er zal hulp van hogerhand moeten komen om Kermit en de Muppet Show van de ondergang te redden. Kermit ziet het ondertussen allemaal niet meer zitten en moet door de engel Daniel (David Arquette) weer overtuigd worden van de zin van zijn leven.

Commentaar

Het is altijd weer even afwachten bij een nieuwe Muppetfilm of hij de klassiekers zal kunnen evenaren. De film begint wat dat betreft teleurstellend; het begin is een beetje flauw en had stukken scherper gekund. Gelukkig komt daar na een tijdje verandering in als de Muppets een kerst-parodie op de film Moulin Rouge gaan opvoeren, met een glansrol voor Miss Piggy als Saltine: de zangeres die de draad kwijtraakt omdat er teveel liedjes door elkaar worden gezongen. Er zitten dus zeker grappen in die de moeite waard zijn, al is het verhaaltje wel een beetje standaard. Wat opviel trouwens was de aanwezigheid van enkele behoorlijk volwassen thema´s in de film. Zo zit er een openlijk homosexuele dansleraar, een nachtclub met een kooidansende Muppet (Scooter als leernicht?!?) en nog wat andere sexuele verwijzingen in de film. Normaal is dat uiteraard geen probleem, maar ik zou ouders willen aanraden de film eerst zelf eventjes te kijken voordat ze hem aan hun kroost laten zien. Wat trouwens jammer is, dat is de afwezigheid Frank Oz (normaliter de stem van Miss Piggy ea.), die toch wel gemist wordt. Hoe dan ook is dit best een geinige, maar geen briljante, film. Je doet er wel beter aan deze eerst een keertje te huren.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 85 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Pools
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Fox / MGM
EAN: -

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Goed nieuws voor de widescreen-fans: zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hadden aan de screenshots heeft deze DVD een mooie 1.78:1 anamorfe transfer gekregen. Zeker als je bedenkt dat deze film voor TV is geschoten, is dat iets wat redelijk bijzonder te noemen is. Mensen die nu hopen op net zo´n mooie high-def transfer als bij Kermit´s Swamp Years hebben pech, want dat niveau wordt niet gehaald. Wat niet wil zeggen dat het beeld slecht is, integendeel. Het beeld is uitermate stabiel en kent een zeer goede kleurverzadiging, en een goed contrast en zwartniveau. De ondertiteling is duidelijk te lezen en staat keurig onder in beeld. Qua scherpte haalt het beeld echter net niet het onderste uit de kan en op de achtergrond is in sommige scènes wat low level noise en posterisatie waarneembaar. Verder is de beeldkwaliteit van prima niveau, zeker voor een TV-productie. De chapterverdeling is overigens erg netjes door de 16 aanwezige chapterstops.

Geluidskwaliteit

Nou, de geluidskwaliteit geeft heel wat minder reden tot enthousiasme. De aanwezige Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s) mix is nu niet bepaald om steil achterover van te slaan. Sterker nog: tijdens het kijken van de film dacht ik met een 2.0 mix te maken te hebben. Ik denk dat dit al genoeg zegt over het gebruik van de surroundkanalen en de subwoofer, want dat is zo goed als nihil. Waarom er in vredesnaam gekozen is voor een 5.1 mix van een TV-film die origineel in Dolby Surround is opgenomen is dan ook een volstrekt raadsel. Verder klinkt het geluid prima, maar vooral bij een kerstfilm als deze is het extreem jammer dat het volledige potentieel van het 5.1 formaat niet is benut om het publiek nog meer bij de film te betrekken.

Extra's

Qua extra´s is deze DVD bepaald geen zak met kerstcadeau´s. De stilstaande breedbeeldmenu´s herbergen twee middelmatige toevoegingen:

Deleted Scenes (8:47)
Na een korte inleiding met regisseur Thatcher en de Muppet Pepe zie je een aantal verwijderde scènes uit de film. Raar is wel dat de regisseur zegt dat ze enorm veel verwijderd hebben uit de film, terwijl er maar een paar minuten van op deze DVD staan. Maar goed, aan het belabberde niveau van deze verwijderde scènes te zien is het misschien ook maar beter dat ze niet alles erop hebben gezet.

Trailer
De inmiddels bijna verplichte trailer is ook aanwezig op deze DVD. Wel vreemd dat deze in het menu aangeduid wordt met \"Theatrical Trailer\"... beetje raar voor een TV-film.

Conclusie

It\'s a Very Merry Muppet Christmas Movie is een aardige Muppetfilm, maar helaas ook niet veel meer dan dat. Er zitten wat leuke grappen in, vooral de Moulin Rouge parodie is erg leuk, maar het verhaal stelt verder niet zoveel voor. De beeldkwaliteit is goed, al had de scherpte wat beter gekund en is er hier en daar wat rotzooi in de achtergronden te zien. De 5.1 track is een gemiste kans en klinkt meer als een stereotrack. Op zich niet erg natuurlijk, maar maak er dan een gewone 2.0 track van, dit is gewoon verspilling van bits. Qua extra´s is er nu ook niet bepaald diep in de buidel getast, wat logisch is voor een TV-productie, maar jammer voor de fans.

Laatste reacties

Lagomorph  |  09-01-2006

Heeft iemand eigenlijk enig idee waarom Frank Oz is opgehouden met de performances van zijn muppets? Too busy playing Yoda he is! :twisted: Lol! Daar lee...
Lees meer >

Werner  |  08-01-2006

Heeft iemand eigenlijk enig idee waarom Frank Oz is opgehouden met de performances van zijn muppets? Too busy playing Yoda he is! :twisted:
Lees meer >

Lagomorph  |  08-01-2006

Heeft iemand eigenlijk enig idee waarom Frank Oz is opgehouden met de performances van zijn muppets? (Fozzie, Miss Piggy, Animal e.a.)
Lees meer >

Tumbo  |  26-08-2005

Hoewel ik een echte Muppet-fan ben, vond ik deze nog wel de minst leuke, ofwel een beetje tegenvallen. De leukste Muppet-films zijn voor mij nog altijd Treasure...
Lees meer >

Homer72  |  02-10-2004

Kan nergens in de buurt komen van Muppet Christmas Carol. Vond hem behoorlijk tegenvallen. Komt vooral door alle nieuwe poppen die ze recent hebben geintroduce...
Lees meer >

Richard B.  |  05-01-2004

Ik zag hem ook op tv afgelopen kerst: leuke film maar toch vooral interessant voor de echte Muppet-fans en voor mensen die perse alle Kerst-dvds willen hebben d...
Lees meer >

edje1977  |  05-01-2004

Begin december gekocht (10% off bij FRS) maar 2e kerstdag werd de film al uitgezonden op de BBC. Niet echt veel inhoud. Beetje het standaard kerstgedoe. Mijn pu...
Lees meer >

piet superlight  |  30-12-2003

ongezien gekocht en geen spijt van gehad, wel een leuke 2e kerstdag!
Lees meer >

martwout  |  29-12-2003

1430 tot 15.55 voor alle duidelijkheid. Ik ga hem ook eens bekijken.
Lees meer >

RemcoZ  |  27-12-2003

Bedankt voor de tip! Ik denk dat ik woensdag maar eens naar de BBC ga kijken :D
Lees meer >

Spacemann Spiff  |  27-12-2003

Deze film is aanstaande woensdag (oudjaarsdag!) op BBC1 te bewonderen. Kun je na het kijken beslissen of je hem koopt...
Lees meer >

Frank  |  27-12-2003

Misschien volgend jaar kerst in de budgetbak? Misschien, hoewel The Muppet Christmas Movie al meteen is uitgebracht als Big Deal-titel.
Lees meer >

RemcoZ  |  27-12-2003

Muppet christmas carol is al in mijn bezit. Pas kwam ik deze tegen in de winkel en na lang twijfelen heb ik hem toch laten liggen. Achteraf gezien is dat missch...
Lees meer >

Sam Van Ghelder  |  26-12-2003

Hi hi hi, Moulin Scrooge... Hoe verzinnen ze het!
Lees meer >

Frank  |  25-12-2003

en niet te krijgen :( Hij is wel te krijgen, alleen niet zo makkelijk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:6
Extra's:2
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 140
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.