Friends - Series 10 (Episodes 1-8)

Recensent:
Alexander de Mol
27-02-2004

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

Friends - Series 10 (Episodes 1-8) (DVD)
Samenvatting

(1) The One After Joey and Rachel Kiss - De romantische verbintenissen in Barbados gaan verder de verkeerde kant op wanneer Monica, Phoebe en Chandler \'toevallig\' horen dat Ross aan het zoenen is met Charlie (gastrol Aisha Taylor), terwijl ze aan de andere kant van de muur ook Joey en Rachel afluisteren. Monica heeft zich een nieuw kapsel laten aanmeten dat \'klinkt als een klok\'.

(2) The One Where Ross is Fine - Rachel, Joey en Charlie hebben een zeer ongemakkelijke avond met Ross, dit terwijl Chandler zijn mond voorbij praat wanneer hij en Monica op bezoek gaan bij een stel die een jongetje hebben geadopteerd. Phoebe krijgt bezoek van een wanhopige Frank Jr. (gastrol Giovanni Ribisi) die niet langer het hoofd kan bieden aan zijn hyperactieve drieling.

(3) The One With Ross’s Tan - Rachel en Joey zien zenuwachtig hun eerste echte \'nacht\' tegemoet. Monica en Phoebe beramen een plan om een oervervelende oude Engelse vriendin te ontwijken. Ondertussen is Ross jaloers op Monica\'s opgespoten bruine kleurtje, maar wanneer hij de zonnecabine ingaat, komt hij, na een misverstand, tevoorschijn als een tweekleurige ramp.

(4) The One With The Cake - Rachel weet Monica en Chandler te overtuigen hun langverwachte reisje naar Vermont uit te stellen om bij de verjaardag van Emma te zijn, maar moeilijkheden ontstaan wanneer Emma een dutje doet en een seksueel getinte verjaardagstaart arriveert. Ross probeert vervolgens razendsnel een oplossing te vinden en geeft Joey de opdracht om de gasten in het appartement te houden totdat de juiste taart er is.

Commentaar

(5) The One Where Rachel\'s Sister Baby-sits - Rachel overtuigt haar verwende zus Amy (gastrol Christina Applegate) om op Emma te passen ondanks protesten van Ross. Phoebe dwarsboomt zonder dat ze het weet Mike\'s (gastrol Paul Rudd) verrassing voor haar. Joey laat Monica en Chandler schrikken met een kinderlijk aanbevelingsbriefje voor een adoptiebureau.

(6) The One With Ross’s Grant - Ross heeft een gesprek met een wetenschapper die een Nobelprijs heeft gewonnen (gastrol Greg Kinnear) voor een paleontologie beurs, maar de doctor is Charlie\'s ex-vriend, die de beurs alleen wil toekennen als Ross het met haar uitmaakt. Joey is beledigd wanneer Chandler liegt dat hij zijn bizarre auditietape wel gezien heeft.

(7) The One With The Home Study - Monica en Chandler ontmoeten iemand van het adoptiebureau die zal beslissen of zij geschikte ouders zijn en die opbiecht dat ze ooit in hetzelfde gebouw het hof is gemaakt door een schoft met de naam Joey. Phoebe en Mike voor een kleine bruiloft en geven het extra geld aan een goed doel voor kinderen. Ross gebruikt Emma om Rachel te confronteren met haar onredelijke angst voor schommelsetjes.

(8) The One With The Late Thanksgiving - Monica bereidt een Thanksgiving feest voor voor de hele groep en is laaiend wanneer er niemand komt opdagen! Als Ross en Joey zich in een hockeywedstrijd wurmen komen ze schaapachtig te laat voor het diner en worden met Monica\'s woede geconfronteerd. Als Joey vast komt te zitten in de deur hebben Monica en Chandler dé oplossing.

Deze DVD bevat de eerste acht afleveringen van het allerlaatste seizoen. De acht afleveringen zorgen weer voor de nodige lachsalvo’s en de liefhebbers zullen weer smullen van de perikelen van het kostelijke zestal. Nu het einde nadert (de laatste aflevering is inmiddels zonder publiek en in enkele variaties geschoten) is de kwaliteit nog steeds op (of zelfs boven) het niveau van de laatste seizoenen en kan men terecht stellen dat op het hoogtepunt gestopt gaat worden.
De populaire Matt LeBlanc rolt overigens van de opnames van Friends rechtstreeks in de opnames van de spin-off met de (verrassende..) naam Joey. Ik vermoed dat hier nog wel eens een gastrol zal worden vertolkt door één van de andere ‘Friends’. Overigens heeft Warner er gelukkig voor gekozen om de laatste 3 DVD’s uit de Friends collectie nog te voorzien van een snapper-verpakking zodat de verzameling verpakkingsgewijs een mooi geheel gaat vormen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 191 min
Verpakking: Snapper
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932323177

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldverhouding is gericht op het standaard TV formaat en bedraagt daarom weinig verrassend 4:3 (1.33:1). De (statische) menuschermen staan wel anamorfisch breedbeeld op DVD.
De kwaliteit van het beeld is zoals we gewend zijn van de voorgaande jaargangen. De enige echt storende factor is de aanwezigheid van ‘filmgrain’. Maar dat is een fenomeen dat al vanaf het begin aanwezig is en waar we zo vlak voor het einde van de serie ook niet al te veel ophef over gaan maken. Toegepaste ‘edge enhancement’ blijft binnen de perken en de kleuren zijn voldoende verzadigd. Het schaduwdetail is nog steeds een wankel punt. De Nederlandstalige ondertiteling is prima leesbaar maar mag iets lager worden geplaatst.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Engelstalige Dolby Digital 2.0 track (192 kbit/s) welke surround gecodeerd is. De track produceert een heldere en goed verstaanbare dialoog zoals we gewend zijn van Warner’s DVD uitgaven van de Friends-serie. De surrounds zorgen met name voor weergave van de geluiden uit het publiek. We hebben geen storende oneffenheden in het geluid kunnen vaststellen waarmee we kunnen concluderen dat het geluid voldoende is verzorgd.

Extra's

Deze DVD heeft (behoudens een DVD-Rom weblink) geen extra’s aan boord.
De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid.

Conclusie

Wederom genieten geblazen voor de fans met deze acht afleveringen uit het laatste seizoen van de vrienden uit New York. Nu het einde nadert (de laatste aflevering is inmiddels opgenomen) weet men het niveau van de laatste twee seizoen moeiteloos vast te houden. Hiermee lijkt de gevleugelde uitspraak dat men op het hoogtepunt moet stoppen opgeld te doen.
Beeld en geluid zijn voor een TV serie van voldoende kwaliteit, slechts de aanwezige ‘filmgrain’ kan als storend worden ervaren. Aan extra’s is op deze DVD wederom geen aandacht besteed, de obligate weblink rekenen we gemakshalve dan niet mee.
Nog slechts 16 Friends-afleveringen en dus nog twee DVD\'s te gaan…

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Robbie25jr  |  25-07-2004

Wat ga ik deze super serie missen:(
Lees meer >

martini  |  25-07-2004

Bij het kijken van de eerste 8 afleveringen van seizoen 10 heb ik echt weer helemaa dubbel gelegen.
Lees meer >

Dennis Veldhuizen  |  16-07-2004

je hebt hier BitTorrent voor nodig, dat is een P2P programma. hier kan je een goede client downloaden: http://azureus.sourceforge.net/ hier vind je het besta...
Lees meer >

HiddeV  |  16-07-2004

je hebt hier BitTorrent voor nodig, dat is een P2P programma. hier kan je een goede client downloaden: http://azureus.sourceforge.net/ hier vind je het besta...
Lees meer >

Dennis Veldhuizen  |  16-07-2004

heb de joey pilot ook al gezien, echt grappig, maar het is niet de defenitieve versie, worden nog acteurs vervangen. hoe? :shock: wil ik zooooo,zooooo graa...
Lees meer >

HiddeV  |  16-07-2004

heb de joey pilot ook al gezien, echt grappig, maar het is niet de defenitieve versie, worden nog acteurs vervangen.
Lees meer >

G Thang  |  16-07-2004

ben net lid maar wist dus al lang hoe het zit en jullie zitten er toch nog naast hoor 2hr finale 1st hr: #TOW Before The Last One / #TOW All The Other...
Lees meer >

HiddeV  |  10-05-2004

heb de finale gekeken en moet toegeven dat ik als grote friends-fan toch wel een traantje moest weghalen
Lees meer >

BassFace  |  10-05-2004

maar goed, de tijd zal vanzelf wel uitwijzen wie er echt gelijk heeft :D +/- 46 minuten en 47 seconden was de uitzending op tv. Zoals ik dus al eerder zei...
Lees meer >

Robbie25jr  |  19-04-2004

Ik werk bij van leest en in het bestand staat dat friends dvd 9-16 komt, en dvd 17-18.....dus niet 17-23 In amerika komt binnen een week na de laatste uitzen...
Lees meer >

Rob P.  |  06-03-2004

Kan het kloppen dat het "intervieuw" (die het resterende uurtje moet volmaken) met oprah winfrey was .... EN kan het ook zijn dat ie gister op RTL 4 was ?? lat...
Lees meer >

Balou2518  |  06-03-2004

Kan het kloppen dat het "intervieuw" (die het resterende uurtje moet volmaken) met oprah winfrey was .... EN kan het ook zijn dat ie gister op RTL 4 was ??
Lees meer >

BassFace  |  04-03-2004

je kan er trouwens toch niet omheen dat die all time favorites al beginnen deze week want dat staat gewoon bij de programmering op de NBC site aangekondigd ...
Lees meer >

hankey  |  02-03-2004

maar goed, de tijd zal vanzelf wel uitwijzen wie er echt gelijk heeft :D
Lees meer >

hankey  |  02-03-2004

Waar heb je dit vandaan dan als ik vragen mag? Op de presentatie van het nieuwe televisieseizoen van NBC vorig jaar werd duidelijk gezegd dat er een 2 uur dure...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 90
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.