Bringing Down The House

Recensent:
Marcel den Haan
22-03-2004

Totaalbeoordeling:

5.4
DVD

Bringing Down The House (DVD)
Samenvatting

Peter Sanderson (Steve Martin) is een gescheiden vader die werkzaam is als advocaat. In zijn vrije tijd brengt hij veel tijd door met het chatten op het internet. Hij heeft hier een vrouwelijke advocaat ontmoet en op een dag maken ze een afspraak bij hem thuis. Groot is de schok als de advocate die hij verwachtte, ineens de losbandige Charlene Morton (Queen Latifah) blijkt te zijn. Ze blijkt net ontslagen te zijn uit de gevangenis. Charlene wil dat Peter haar naam zuivert, maar hij wil niks met haar te maken hebben. Charlene geeft echter niet op en uiteindelijk geeft Peter toe en belooft te helpen. Charlene blijkt echter niet alles vertelt te hebben en zo raakt Peter betrokken bij iets dat hem wel eens boven het hoofd kon groeien.

Commentaar

Iedereen heeft wel eens van Steve Martin gehoord. Na te zijn doorgebroken in het televisieprogramma Saturday Night Live breekt hij midden jaren 80 door in de filmwereld met films als The Three Amigos, Roxanne en Planes, Traines & Automobiles. Na een paar mindere films scoort hij met Bringing Down The House eindelijk weer eens een hit. De film was een succes in Amerika en ook in de rest van de wereld. En het is ook gewoon een leuke film. Zeker geen klassieker die je keer op keer zal kijken, maar de film bevat genoeg leuke momenten die garant staan voor een leuk avondje film kijken. De rest van de acteurs hebben er ook duidelijk zin in en dat is te zien. Queen Latifah is erg geestig in haar rol als de losbandige Charlene. Ook zien we in deze film acteur Eugene Levy terug, die we nog kennen als de wat onhandige vader van Jim in de American Pie films.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 101 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: 8711875969355

Extra's

  • Featurette
  • Deleted Scenes
  • Making Of
  • Muziekvideo
  • Bloopers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het originele beeldformaat van 2.35:1 op de DVD en is anamorf. Veel valt er niet te vertellen over de kwaliteit van het beeld, want dit ziet er heel goed uit. De transfer is erg prettig om naar te kijken, dit door de mooie warme kleuren. Het zwartniveau en contrast zijn ook boven gemiddeld. Enig minpuntje is het soms wat achterblijven van de scherpte, maar dit is slechts sporadisch. Artefacten zul je niet tegen komen in deze film. Zelfs filmgrain is minimaal aanwezig. Een hele mooie transfer die zich kan meten met de besten.
De film is wat magertjes verdeeld in 12 hoofdstukken. De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar, maar staat te hoog in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Op de DVD zijn twee Dolby Digital 5.1 tracks te vinden, beiden 448 Kb/s. Naast de originele Engelse track is er ook nog een Franse track te vinden. Voor deze recensie concentreren we ons uiteraard op de Engelse track. De film is vooral dialoog georiënteerd met af en toe wat gebruik van muziek. De surroundkanalen worden dan ook slechts een enkele keer gebruikt en als dit wel gebeurd dan is het volume van deze kanalen iets te zacht. De dialogen worden netjes weergegeven via de centerspeaker, waarbij vooral de helderheid opvalt. Bij het weergeven van de muziek en omgevingsgeluiden worden de frontspeakers gebruikt en ook hier klinkt alles mooi helder. De ondersteunende muziek die in deze film gebruikt wordt is voornamelijk Hiphop en hierbij levert het LFE kanaal een prettige bijdrage.

Extra's

Zoals gewoonlijk bij DVD’s van Buena Vista start de DVD met enkele trailers. In dit geval van de films Pirates Of The Caribbean en Hope Springs. Deze trailers zijn gemakkelijk te omzeilen door het gebruiken van de Menutoets.
De anamorfische breedbeeldmenu’s zijn voorzien van bewegende beelden uit de film, aangevuld met animaties. Het geluid van de menu’s is Dolby Digital 2.0. Alle hieronder genoemde extra’s zijn voorzien van Dolby Digital 2.0 geluid (192 Kb/s) en worden weergegeven in het formaat 1.33:1.

Bringing Down The House: Breakdown
Een wat standaard Making Of van de film waarin de acteurs en makers van de film vol lof over elkaar praten. De gesprekken worden afgewisseld met beelden uit de film. Lengte van deze Making Of is net iets over de 16 minuten.

De peetvader van de Hiphop
Een ongeveer 3 minuten durende featurette waarin ons wordt wijsgemaakt dat acteur Eugene Levy de peetvader van de Hiphop is. Levy en de andere acteurs vertellen onder andere hoeveel “soul” deze acteur wel niet heeft. Leuk om een keer te kijken, meer niet.

Muziekvideo “Better than the rest” van Queen Latifah
Een videoclip van Queen Latifah afkomstig van de soundtrack van de film.

Gesproken Toelichting
Regisseur Adam Shankman en scenarioschrijver Jason Filardi geven commentaar tijdens de film. Het maken van de film wordt uiteraard besproken, maar ook het werken met de acteurs.

Niet eerder vertoonde scenes
Zeven scènes die de film niet gehaald hebben. Er is geen uitleg van de regisseur waarom deze scènes de film niet gehaald hebben. De scènes zijn los te bekijken of allemaal achter elkaar.

Bloopers
Een 4 minuten durende verzameling van bloopers en andere dingen die mis gingen tijdens de opnames van de film. Altijd leuk om te zien.

Conclusie

Steve Martin is eindelijk weer eens te zien in een leuke film als de wat gehaaste advocaat Peter Sanderson. Ook de ander acteurs spelen leuke rollen waarbij vooral Eugene Levy opvalt als de collega van Peter. De film bevat voldoende grappige scènes om eens lekker een avondje onderuit te zakken op de bank en eens lekker te lachen. De beeldkwaliteit is heel erg goed en ook het geluid voldoet. Verder bevat de DVD een paar leuke extra’s die het verhaal compleet maken.

Laatste reacties

scheur  |  14-07-2004

Leuk om deze een keer gezien te hebben. :twisted:
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  13-07-2004

Zeker erg vermakelijk. Ik ben ook geen Martin fan maar deze film is gewoon te gek leuk. Echt een aanrader (En queen Latifah heeft een heerlijke kont :shock: ...
Lees meer >

Gekke Dirkie  |  24-03-2004

"Shake it my cocoa goddess" Hehe leuke film!
Lees meer >

elvis  |  23-03-2004

ik vond het zeer leuk film ik heb me rot gelachen ik heb hem een 8 gegeven
Lees meer >

Tom L.  |  22-03-2004

Ik heb hem ergens in bestelling staan, lijkt me een leuke film!
Lees meer >

Sam Van Ghelder  |  22-03-2004

Best leuke film. Vooral Steve Martin fans zullen hiervan smullen. Ik had hem eens gehuurd, aangezien ik Steve Martin zeer goed vond in de Father Of The Bride-fi...
Lees meer >

koudstaal  |  22-03-2004

Zeer leuke film. Ik hou normaal helemaal niet van Steve Martin, ben met tegenzin naar de bioscoop gesleurd, maar dit is een hele leuke. Ik ga hem zeker ...
Lees meer >

Fokkeyou  |  22-03-2004

Had totaal geen verwachtingen van deze film, dus kwam ik niet bedrogen uit. Erg leuk, en de dvd zal ik zeker aanschaffen wanneer de prijs iets omlaag gaat.
Lees meer >

Pat  |  22-03-2004

Steve Martin was vroeger véél leuker dan nu en dus had ik eigenlijk niks verwacht van deze komedie. Maar Bringing Down The House viel me nog goed mee. Okee, z...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
3.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 33
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.