Clear And Present Danger

Recensent:
Eric van Ballegoie
10-11-2000

Totaalbeoordeling:

8.1
DVD

Clear And Present Danger (DVD)
Samenvatting

Harrison Ford keert terug als de onverschrokken CIA-agent Jack Ryan in deze spannende bioscooptopper van de makers van Patriot Games. Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Deze eist harde maatregelen. Maar als Jack verneemt wat er achter zijn rug om gaande is, grijpt hij in!

Commentaar

In dit dodelijke spel zet hij zijn carrière en leven op het spel voor het enige doel waar hij nog in gelooft: DE WAARHEID.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1994
Speelduur: 135 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Turks
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865555248

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de regio 2 DVD is prima. Het beeld heeft een aspect (verhouding) van 2.35:1 en is anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is prima te noemen. Het contrast is goed met diep zwart en helder wit. Beeldruis en spetters zijn hier een daar zichtbaar, maar niet storend. Edge enhancement is in sommige scenes minimaal aanwezig. Verder prima beeld.

Geluidskwaliteit

De Dolby Digital 5.1 track heeft een verhoogde bitrate van 448 kbps.. De soundtrack heeft een groot dynamisch bereik en een levendig karakter. De surroundkanalen worden veelvuldig in stereo (split surround) aangestuurd en over het geheel klinkt het geluid lekker meeslepend. Prima geluid.

Extra's

Als extra krijgen we alleen een trailer van de film.

Conclusie

Als derde deel uit de serie waartoe ook The Hunt for Red October en Patriot Games behoren is ook Clear and Present Danger een lekkere actiefilm met een prima verhaal. De DVD is goed van kwaliteit met prima beeld en geluid. Helaas krijgen we alleen een trailer als extra feature.

Laatste reacties

Chris Taylor  |  29-01-2006

Sterke verfilming van een NOG sterker boek. Moet zeggen dat Willem Dafoe in de rol van John Clark mij errug kon bekoren. Het is een mysterieuze rol en Dafoe is ...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  31-01-2003

Laat deze versie liggen In Mei 2003 komt er meschien een Se uit van deze film. Oh daarom was deze maar 5 pond bij Splash. :D
Lees meer >

M Balje  |  31-01-2003

Laat deze versie liggen In Mei 2003 komt er meschien een Se uit van deze film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:1
8.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 54
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.