Coming To America

Recensent:
Eric van Ballegoie
20-05-2001

Totaalbeoordeling:

5.8
DVD

Coming To America (DVD)
Samenvatting

In Coming to America speelt Eddy Murphy de rol van prins Akeem. Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op dertig jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Sammie (Arsenio Hall) een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld. Akeem wordt verliefd op de dochter van Mr MacDowell, de eigenaar van een fastfood restaurant. Om dichter bij haar in de buurt te komen neemt hij een baan in het restaurant.

Commentaar

Coming to America is een van de betere komedies uit de jaren tachtig en Murphy is in deze film op zijn best. Net als Hall speelt hij meerdere rollen (inclusief de blanke man op het screenshot hieronder) en dit doet hij met verve. Coming to America is zoals gezegd een zeer grappige film en een absolute aanrader.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Jeugd
Regio: 2
Jaar: 1988
Speelduur: 112 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, En vele andere
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 8714865555575

Extra's

  • Theatrical trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Coming to America heeft een beeldverhouding van 1.78:1 en dat aspect is op deze DVD behouden. De DVD is anamorf uitgevoerd en vult uiteraard het gehele beeld op een breedbeeld TV. De kwaliteit van het beeld is redelijk, al had het contrast wat beter gekund. In sommige scenes zijn de donkere gedeelten van het beeld te donker waardoor schaduwdetail verloren gaat. Verder is er in sommige scenes duidelijk filmgrain waarneembaar, maar dat geldt slechts voor een beperkt aantal scenes. De kleurbalans van de film is verder wel in orde.

Geluidskwaliteit

Het Dolby Digital 5.1 geluid bij de film is goed, maar niet echt bijzonder te noemen. De kwaliteit van de track is gewoon goed en de dialoog is altijd verstaanbaar, maar door het ontbreken van heftige actie is het geen spetterende soundtrack. De effectkanalen worden wel goed gebruikt voor het weergeven van ambiance en omgevingsgeluiden. Ook de muziek komt terug in de achterkanalen om toch een aardige 3D-ervaring op te leveren.

Extra's

Helaas vinden we op deze DVD alleen een trailer terug.

Conclusie

Coming to America is een zeer grappige film waar je zeker geen miskoop aan zult hebben. De DVD is redelijk tot goed met over het algemeen goed beeld en goed geluid. Voor de extra\'s hoef je deze DVD echter niet te kopen, we krijgen alleen een trailer van de film zelf.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Paramount Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

KJ  |  07-12-2006

Legendarisch: There's a god-a, there's a god-a somewhere.
Lees meer >

Oscar P.  |  01-03-2005

Genre: Kinderfilm ???? Wordt anders wat afgescholden.... :) Maar goed, gisteravond (weer) opgezet en blijft echt een geweldige film!!!
Lees meer >

Rickje  |  16-01-2004

Deze film had ik gisteravond nog eens gekeken en ik blijf dit een geweldige komediefilm vinden. Ik moest deze hebben eerst en toen ik hem zag liggen had ik hem...
Lees meer >

Richard B.  |  16-01-2004

Hij is zooooooo grappig! Vrienden van mij kunnen hele scenes uit deze film uit hun hoofd nadoen. Echt een kanjer van een komedie dit: een van de beste die Eddy ...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  16-04-2002

Waarom is deze film nou zo duur? Veel extra's zitten er niet op. Nee, zolang het nog goed gaat hou ik het gewoon bij mijn video van deze topfilm, dat is al meer...
Lees meer >

music_maniac1965  |  07-01-2002

ik had de film al op video, maar onlangs vrat mijn video de band op. dus dan maar de dvd gehaald. de film kon ik al, dus ik wist dat ik het een topertje vond. d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:1
3.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 47
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.