CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 2 (Afl. 2.13 - 2.23)

Recensent:
Alexander de Mol
04-06-2004

Totaalbeoordeling:

7.7
DVD

CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 2 (Afl. 2.13 - 2.23) (DVD)
Samenvatting

Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Las Vegas is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen.
Deze box met het tweede gedeelte van seizoen 2 bevat de volgende afleveringen:

Aflevering 2.13 – Identity Crisis
De gevaarlijke moordenaar Paul Millander, die eerder wist te ontkomen, is terug en heeft zijn volgende slachtoffer al op het oog: Grissom. Ditmaal geeft Millander’s dubbelleven als alom gerespecteerde rechter een kwaadaardige draai aan zijn plannen.

Aflevering 2.14 – The Finger
Een zeer vastberaden ontvoerder geeft Catherine opdracht een man te vergezellen die 1 miljoen dollar losgeld moet afleveren, wil hij zijn geliefde ooit nog in levende lijve zien.

Aflevering 2.15 – Burden of Proof
Het CSI-team onderzoekt wie een doodgeschoten slachtoffer heeft verstopt tussen andere lijken. Deze lijken zijn onderwerp van studie door wetenschappers in een gecontroleerd experiment, dat bekendstaat als een ‘body farm’. De aanwijzingen voeren het team naar een zaak van vermoedelijk seksueel misbruik van een kind.

Aflevering 2.16 – “Primum Non Nocere” aka “Icings”
Een ijshockeyspeler valt tijdens een wedstrijd dood op het ijs neer, met doorgesneden keel. Het CSI-team doet onderzoek onder zijn teamgenoten, die een grotere hekel aan het slachtoffer hadden dan de tegenpartij. Onderwijl krijgt Warrick warme gevoelens voor een blueszangeres, die wellicht wat te maken heeft met een dodelijke overdosis van één van haar musici.

Aflevering 2.17 – Felonious Monk
Vier boeddhistische monniken worden vermoord aangetroffen. Het CSI-team krijgt geen hoogte van de hoofdverdachte: één van de overige monniken. Ondertussen graaf Catherine, nu met nieuwe technologie tot haar beschikking, in haar verleden als danseres en probeert ze de persoon op te sporen die vijftien jaar geleden een goede vriendin van haar op brute wijze heeft vermoord.

Aflevering 2.18 – Chasing the Bus
Wanneer een bus op zo’n 60 kilometer van Las Vegas crasht moet het volledige CSI-team, ook stagiaires en labtechnicus Greg Sanders, vol aan de bak. Het CSI-team werkt eendrachtig samen om te achterhalen wie de bus gesaboteerd heeft en waarom negen passagiers dood moesten.

Commentaar

Aflevering 2.19 – Stalker
De CSI-ers onderzoeken de moord van een jonge vrouw die geterroriseerd werd door een stalker, zelfs tot in haar eigen huis. In de loop van het onderzoek wordt het pas echt zorgelijk wanneer Nick in de gaten krijgt dat de moordenaar ook hem op de voet volgt.

Aflevering 2.20 – Cats in the Cradle
Een teruggetrokken levende vrouw wordt dood aangetroffen, omringd door 20 katten waar ze zo gek op was. Haar geliefde huisdieren hebben weliswaar niets met haar dood te maken, maar het wordt het CSI-team duidelijk dat het meerdere verdachten moet nagaan om de uiteindelijke dader te kunnen vinden. Ondertussen proberen Sara en Nick te achterhalen waarom iemand een zelfgemaakte bom in de auto van een jonge vrouw heeft geplaatst.

Aflevering 2.21 – Anatomy of a Lye
Er wordt een reeds volledig tot as vergaan lijk in een ondiep graf ontdekt. Het CSI-team moet vaststellen hoe de man aan zijn einde is gekomen nadat hij eerst een ongeval had overleefd waarbij de bestuurder was doorgereden. Onderwijl doet Nick onderzoek naar de dood van een vrouw die midden in de woestijn is … verdronken.

Aflevering 2.22 – Cross-jurisdictions
Wanneer de voormalig chef van een rechercheteam op brute wijze vermoord wordt en zijn vrouw en jonge dochter vermist zijn, gaan de gedachten richting een seriemoordenaar. Catherine en Warrick volgen het spoor naar Miami, waar ze hun collega-rechercheurs ontmoeten, onder leiding van Horatio Caine (David Caruso).

Aflevering 2.23 – The Hunger Artist
Een beroemd model wordt met verminkt gezicht dood aangetroffen. De hoofdverdachte is een dakloze vrouw die in de straten van Las Vegas rondzwerft. Grissom gaat buiten het CSI-onderzoek ook met haar om.

De serie heeft inmiddels terecht een behoorlijke schare fans opgebouwd in de Verenigde Staten. Maar dat geldt ook aan deze zijde van de oceaan. De verhalen zijn bijzonder sterk, het acteerwerk is van prima niveau en de regie is zorgvuldig en spanningsverhogend uitgevoerd. De aflevering “Cross-jurisdictions” introduceert overigens het CSI-team uit Miami, met aan het roer de charismatische David Caruso. Van deze spin-off serie zal later dit jaar de eerste box op DVD verschijnen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 466 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Indies Home Entertainment
EAN: 8714025505823

Extra's

  • The CSI Tour
  • Shooting Locations
  • Making of a Hit
  • Tools of the Trade
  • Season Three Trailer
  • Recovered Evidence

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

CSI: Crime Scene Investigation - Seizoen 2 is gelukkig, in tegenstelling tot het eerste seizoen, wel in breedbeeld op DVD gezet. Ondanks dat het een TV-serie is kan de anamorfe breedbeeldtransfer van CSI zich meten met die van de grote films. Bijvoorbeeld wat betreft scherpte en detail, maar ook qua kleurverzadiging. Het karakteristieke kleurgebruik zorgt voor de perfecte visuele ambiance bij de serie. Nergens is er een vuiltje te bekennen. Wel is in enkele scènes de nodige ‘filmgrain’ zichtbaar, maar dit is veelal toegepast uit stilistische overwegingen. Op de overige momenten blijft overmatige ‘filmgrain’ of ruis namelijk geheel achterwege. Al met al zijn we bijzonder te spreken over de kwaliteit van de transfer.

Geluidskwaliteit

Het geluid op deze DVD boxset van CSI – Seizoen 2 klinkt voor een TV serie verrassend goed. Een Dolby Digital 5.1 track, met de hoogste mogelijke bitrate van 448 kbit/s, zorgt hiervoor. Het opwaarderen van de originele 2.0 track voor de DVD release is een geslaagde keuze. De dialogen zijn gedurende de afleveringen prima te volgen en nergens was er enige vorm van storende ruis te constateren. Alle kanalen van de track worden discreet en zeer subtiel aangestuurd, waarmee de mix een uitstekende ambiance creëert. Ook het gepaste gebruik van het LFE kanaal levert hieraan een belangrijke bijdrage. Bij een aantal scènes is zelfs sprake van een uitstekende dynamiek waarbij de surroundkanalen vrij agressieve effectgeluiden met toepassing van split-surround krijgen te verwerken.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn subtiel stijlvol geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. De boxset bevat de volgende extra’s:

The CSI Tour (8:33 min)
Productieontwerper Richard Berg verzorgt een rondleiding over een aantal opnamelocaties zoals het kantoor van Grissom, het vingerafdrukkenlab, het DNA lab en de CSI garage. Hij geeft vooral aan dat men naarmate de serie vordert de nodige aanpassingen aan de diverse ruimten heeft gedaan.

Shooting Locations (6:27 min)
Paul Wilson, locatiemanager van de serie CSI, vertelt over het uitzoeken van de filmlocaties. Verrassend genoeg wordt het gros van de serie buiten Las Vegas opgenomen.

Making of a Hit (11:37 min)
Een reeks interviews met de mensen achter de successerie waaronder Jerry Bruckheimer, Anthony Zuiker, Danny Cannon en Ann Donahue. Deze feature geeft een aardige indruk hoe de verhalen tot stand komen. De ontwikkelingen binnen de forensische wetenschap volgen zich in rap tempo op. Anthony Zuiker licht toe dat de producenten zich continu laten adviseren door mensen uit ‘het veld’ om de actualiteit van het vakgebied enigszins te waarborgen.

Tools of the Trade (9:04 min)
In deze informatieve documentatie leidt criminoloog en adviseur van de serie Elizabeth Devine de kijker rond in de diverse laboratoria en geeft een interessante toelichting op de onderzoeksinstrumenten die het CSI team gebruikt om de misdaden op te lossen.

Season Three Trailer (1:41 min)
Een korte teasertrailer van het derde seizoen van CSI: Crime Scene Investigation. De eerste box van seizoen 3 zal op 20 juli 2004 door Indies op DVD worden uitgegeven.

Recovered Evidence
Onder bovenstaande spannende benaming schuilen enkele DVD-Rom items. Er is hiervoor gelukkig geen installatie van speciale software benodigd. Via de Windows verkenner kun je een tweetal windows desktops en een screensaver benaderen en kan je naar de officiële CSI website surfen.

Conclusie

Gil Grissom (William Petersen) en zijn CSI team trachten met behulp van allerlei high-tech apparatuur de nodige gruweldaden in en om Las Vegas op te lossen. CSI - Crime Scene Investigation is een kwalitatief prima serie die kan bogen op solide acteerprestaties en veelal boeiende verhaallijnen. De karakteristieke expliciete close-ups cq. anatomie van de verwondingen geven de verhalen de nodige kracht en dramatiek mee.
Indies heeft ons allen een groot plezier gedaan door de serie, in tegenstelling tot het eerste seizoen, nu wel in breedbeeld voor te schotelen. En daarin voorzien ook de TV uitzendingen in ieder geval niet. Een ander voordeel ten opzichte van TV en de uitgave van het eerste seizoen is de toevoeging van de Dolby Digital 5.1 track. Deze zorgt voor een nog intensere beleving. Op de derde disc staan ook nog eens een aardige collectie aan extra’s waardoor deze CSI box gemakkelijk is aan te raden aan liefhebbers van het betere forensische speurwerk.

Laatste reacties

Mark de Jong  |  26-08-2004

Ik heb er slechts enkele gezien, maar volgens mij is het concept elke keer hetzelfde. Kijken wie de hoofdverdachte is, en dan gewoon het tegenovergestelde perso...
Lees meer >

raymond koene  |  29-06-2004

lijkt me opzich wel leuke box maar heb er niks van op tv gezien omdat ik te druk was met mijn andere dvd'tjes :oops: is het wel een goede koop ? Jazeker,...
Lees meer >

tommz  |  28-06-2004

lijkt me opzich wel leuke box maar heb er niks van op tv gezien omdat ik te druk was met mijn andere dvd'tjes :oops: is het wel een goede koop ?
Lees meer >

athome  |  16-06-2004

Bij mij gelijk in de eerste aflevering een paar keer. In de volgende aflevering al veel vaker. Aan het eind van de tweede aflevering bijna iedere 30 sec 2 sec o...
Lees meer >

Piet de Bondt  |  16-06-2004

Heb deze box ook, helaas ook een compleet verkeerd geperste box, kan de #$% bon niet meer vinden. lang leve het thuis kopie recht. Toen liep het tenminste wel i...
Lees meer >

FireOne  |  08-06-2004

Ben zelf ook een grote fan van CSI. Vind de CSI Miami minder, vind dat daar het hele team allemaal iets teveel kan qua kennis en dergelijke wat bij CSI eerlijke...
Lees meer >

athome  |  07-06-2004

Ook ik heb deze laatste box in mijn bezit gehad maar helaas was de persing niet goed. De schijf sloeg steeds 2 seconden. Hoe verder de DVD ging bekijken hoe me...
Lees meer >

Folkertina  |  06-06-2004

Een hele goede serie, heb inmiddels allebei de seizoenen op DVD gekocht. Wel jammer dat elk seizoen in 2 delen worden uitgegeven. Kan niet wachten op het vol...
Lees meer >

Raymond187  |  05-06-2004

Onze favo tv serie :D Maar LV CSI is beter dan Miami :) Er is deze zomer een nieuwe serie CSI begonnen in de US geloof New York. Grissom stopt ermee ,o...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  05-06-2004

dus als iemand hem voor een leuk prijsje heeft gezien tip me aub. Hou vooral de Pricewatch in de gaten zou ik zeggen (Zoekopdracht op "Crime Scene" en/of "CSI"...
Lees meer >

Andre van Helvoort  |  05-06-2004

zal deze serie binnenkort aanschaffen tegelijk met alle voorgaande seizoenen dus ff sparen nog :wink: zoals ik, ik ben ook vanplan de hele serie tekopen! du...
Lees meer >

movie sickness  |  05-06-2004

zal deze serie binnenkort aanschaffen tegelijk met alle voorgaande seizoenen dus ff sparen nog :wink:
Lees meer >

rtoonen  |  04-06-2004

Suf dat ze steeds een half seizoen aanbieden, ipv een normale box van een heel seizoen (buffy, x-files etc.) Scheelt een half jaar dat je de eerste delen kan...
Lees meer >

Laurens-Jan  |  04-06-2004

Suf dat ze steeds een half seizoen aanbieden, ipv een normale box van een heel seizoen (buffy, x-files etc.)
Lees meer >

rtoonen  |  04-06-2004

Alle afleveringen in een paar dagen gekeken. De serie wordt m.i. steeds beter, al vind ik niet elke aflevering even goed. Kan niet wachten op seizoen 3 of even...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
7.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 68
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.