Telephone, The

Recensent:
Arnold van Oostrum
29-07-2004

Totaalbeoordeling:

2.1
DVD

Telephone, The (DVD)
Samenvatting

De werkloze actrice Vashti Blue (Whoopi Goldberg) brengt al haar tijd door in haar flatje samen met haar uil en haar telefoon. Met haar telefoon probeert ze alle problemen in haar leven op te lossen. Zo heeft zij een onderhoud met de videotheek, die in haar ogen een film verkeerd op de video heeft gezet en daarmee de film volledig ‘verkloot’ heeft. Verder verwacht zij elk moment een belangrijk telefoontje van haar agent voor een nieuwe rol. De problemen die zij heeft met de elektriciteitsleverancier en de telefoonmaatschappij vanwege betalingsachterstanden negeert zij daarbij volledig.

Commentaar

Bovenstaand is een korte beschrijving van een evenzo korte film. De speeltijd van de film houdt op bij 78 minuten. Wat op zich vreemd is omdat RCV op de cover melding maakt van een speeltijd van ongeveer 95 en ook de IMDB een speeltijd van 96 minuten opgeeft. We hebben er geen verklaring voor waarom de film op deze DVD dan ruim 15 minuten korter uitvalt.
Oorspronkelijk was Robin Williams bedacht voor de hoofdrol, en bijna enige rol, in de film. Williams heeft het script echter nooit gelezen. Alle scripts die Williams worden aangeboden worden eerst door zijn vrouw gelezen en zij vond dit geen rol voor hem. Alhoewel de cover melding maakt van een stapelgekke dubbelgestoorde komedie kan Whoopi Goldberg er geen komedie van maken. Misschien was het Robin Williams wel gelukt om het wat saaie script leven in te blazen, Goldberg is het in ieder geval niet gelukt. Het tussentijdse optreden van Elliot Gould als Rodney, haar agent, kan ook niet veel leven in de brouwerij brengen. Het beste onderdeel van de film zit in de verrassing die in het einde zit.
Regisseur van de film is Rip Torn, beter bekend als de acteur die Zed speelt in de Men in Black films. The Telephone is Torn’s enige uitstapje als regisseur geweest. Gezien het teleurstellende resultaat een wijs besluit.
RCV heeft nog een foutje op de cover staan. Het leeftijdsadvies op de cover geeft 16 jaar aan, bij de start van de film wordt 12 jaar als leeftijdsadvies gegeven. De film zou het naar onze mening ook met een leeftijdsadvies van 6 jaar kunnen doen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1988
Speelduur: 78 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045205812

Extra's

  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in standaard 1.33:1 (4x3) beeldformaat op de DVD. Volgens de informatie op de cover gaat het hier om een 4:3 full frame presentatie. We hebben geen informatie kunnen terugvinden over het oorspronkelijke beeldformaat van de film. De film geeft tijdens het kijken geen gevoel dat links of rechts informatie mist.
De beeldkwaliteit zit op het niveau van een goede VHS band. Scherpte en detaillering van het beeld zijn redelijk. Kleuren doen wat flets aan. Het contrast is redelijk goed, het zwartniveau is niet helemaal optimaal. Het beeld ziet er verder schoon uit met minimale ruis en een incidenteel spettertje. De schijf is een single layer disc (DVD-5), dus van een laagwisseling is geen sprake. De optionele ondertiteling (wit) is een goed leesbaar klein lettertype en staat goed geplaatst onder in het beeld. Klein foutje in de ondertiteling; cursief geplaatste stukjes tekst staan zonder tussenliggende spatie tegen het voorgaande woord. Wegens het ontbreken van menuschermen (zie bij extra’s) kun je de ondertiteling alleen met de afstandsbediening aan of uit zetten.

Geluidskwaliteit

Het geluid staat in Dolby Digital 2.0, met een bitrate van 224 kb/s op de schijf. De soundtrack klinkt redelijk goed. Er is wat laag aanwezig, de stereospreiding is netjes. Detaillering in het hoog is redelijk en de stemmen zijn goed te volgen. Gebruik van de ProLogic (II) decoder doet niet veel. De ruimtelijkheid neemt nauwelijks toe, er is dan wel verlies van detaillering. Dus in gewoon stereo klinkt deze soundtrack duidelijk het best.

Extra's

Deze DVD start met drie (verplicht te kijken) promotietrailers van andere RCV titels. Met de tracktoets kun je er snel doorheen ‘skippen’. Direct na de trailers start de film. Het blijkt dat deze DVD geen menuschermen heeft. Druk je op de menutoets, dan stottert de film even maar gaat gewoon door. Druk je op de topmenu toets, dan begint de film overnieuw. Andere keuzes zijn er niet. Vreemd.

Conclusie

The Telephone is een tegenvallende komedie met Whoopi Goldberg in de hoofdrol. Goldberg speelt een werkloze actrice die in haar flat contact met de buitenwereld heeft via de telefoon. Haar enige huisgenoot is een uil, met wie ze ook diverse gesprekken voert. Komedie is een groot woord, voor een film die tamelijk saai is. Voor acteur Rip Torn was dit een eenmalig regie uitstapje.
De film staat op de DVD in een 4:3 full frame uitvoering, informatie over het oorspronkelijk beeldformaat ontbreekt. Het geluid is DD2.0 stereo en klinkt redelijk goed. De DVD heeft geen menuschermen en start met een drietal (verplichte) promotietrailers.

Laatste reacties

TheGodfather  |  01-08-2004

Ik vond Whoopi in Ghost wel lachen :D
Lees meer >

Werner  |  01-08-2004

Ik vind haar niet echt grappig in haar komische films. Echter in The Color Purple, een heel ander soort film vond ik haar wel sterk acteren... Niet onmogelij...
Lees meer >

Surya  |  01-08-2004

Oh, komt ze daar ook in? Te lang geleden dat ik die gezien heb :(
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  01-08-2004

Raar, ik ken NIEMAND die Whoopi leuk vindt (dat wordt hier nog bevestigd), maar toch wordt ze afgedaan als grappig en populair :? How come?Ik vind haar niet ech...
Lees meer >

TheGodfather  |  01-08-2004

Nou lekker positieve recensie dan :wink: heb ook nog nooit van deze film gehoord, idd nuff said :roll:
Lees meer >

Werner  |  31-07-2004

Er is toch een Belgische partij die de leuze Verhofstad liegt tot hun credo heeft gemaakt? :D Ach ja, die... :roll: maar los daarvan kan het toch waar z...
Lees meer >

Rotwang  |  31-07-2004

Er is toch een Belgische partij die de leuze Verhofstad liegt tot hun credo heeft gemaakt? :D Ach, in Ghost speelde ze best leuk, maar inderdaad het zij...
Lees meer >

Werner  |  31-07-2004

Raar, ik ken NIEMAND die Whoopi leuk vindt (dat wordt hier nog bevestigd), maar toch wordt ze afgedaan als grappig en populair :? How come? Ik ken NIEMAND di...
Lees meer >

Surya  |  31-07-2004

Raar, ik ken NIEMAND die Whoopi leuk vindt (dat wordt hier nog bevestigd), maar toch wordt ze afgedaan als grappig en populair :? How come?
Lees meer >

Sander Haarmans  |  31-07-2004

Arme Arnold, het is niet altijd leuk om films te moeten recenseren, of wel? :lol: Het kijken van deze film zou een zwarte dag zijn in m'n leven (Woopi is ook z...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  29-07-2004

Arme Arnold, het is niet altijd leuk om films te moeten recenseren, of wel? :lol:
Lees meer >

Richard B.  |  29-07-2004

Van sommige films vraag je je af waarom de moeite genomen wordt om ze op dvd te zetten. Oh ja: om de schappen te vullen met goedkope zooi natuurlijk. :evil:
Lees meer >

Werner  |  29-07-2004

Juist, tautologie en pleonasme, ik haal die twee altijd door elkaar. Zitten slapen in de les Nederlands...
Lees meer >

Surya  |  29-07-2004

The Telephone is een tegenvallende komedie met Whoopi Goldberg in de hoofdrol. Is dit geen tautologie??? :mrgreen: Neen, het is een pleonasme. Alle films me...
Lees meer >

Menno Hagendoorn  |  29-07-2004

een film uit 1988 en ik had er nog nooit van gehoord.... Enough said.... :(
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:5
Extra's:1
1.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.