Die Hard

Totaalbeoordeling:

8.5
DVD

Die Hard (DVD)
Samenvatting

Die Hard is het eerste deel van een triologie waarin Bruce Willis de onverschrokken politieagent John McClane speelt. In het eerste (en wellicht beste) deel gaat John naar een feestje op het werk van zijn vrouw Holly. Het feest wordt gehouden op de 30e verdieping van het Nakatomi gebouw. Maar er komen ongenodigde gasten welke op zoek zijn naar waarde certificaten uit de kluis. Deze terroristen onder leiding van Hans Gruber (Alan rickman) terroriseren alle gasten, en John McClane schiet ten hulp.

Commentaar

Het verhaal van Die Hard is redelijk, maar de uitwerking is geweldig. Een echte actiefilm met veel humoristische momenten, afgewisseld met keiharde actie. Die Hard zette in 1988 de trend voor een nieuwe generatie films.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie
Regio: 2
Jaar: 1988
Speelduur: 127 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626000419

Extra's

  • Featurette
  • Trailer
  • Cast Info

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

In tegenstelling tot de Regio 1 versie is de Regio 2 disc voor de Nederlandse markt wel anamorf opgenomen. Dat betekend dus 33% meer beeldlijnen voor mensen met een breedbeeld TV. De scherpte goed, maar het beeld is duidelijk te donker en ook het contrast houdt niet over. Bovendien zijn de kleuren te dik aan gezet waardoor alles te rood lijkt. Deze problemen zijn echter makkelijk op te lossen door je TV iets bij te stellen.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij Die Hard is lekker. De 5.1 kanaals track maakt agressief gebruik van split-surround, en geeft een duidelijk gevoel van richting. De muziek is mooi, maar niet bijzonder. Over het algemeen kan je het geluid bestempelen als goed tot zeer goed.

Extra's

Een 5 minuten featurette vormt de belangrijkste extra op deze DVD. Het is niet echt een achter-de-schermen, meer een verlengd reclame filmpje. Zonde, want ik heb op TV een geweldige making-of van Die Hard gezien die eigenlijk ook op deze DVD zou thuishoren. Naast de featurette is er nog een trailer van de film zelf en er is geschreven info over de cast.

Conclusie

Die Hard is gewoon een kei goede film (als je van actie houdt) en dat alleen al maakt deze DVD meer dan de moeite waard. Het beeld is over het algemeen redelijk, al is de film te donker en zijn de kleuren te dik aangezet. Met een beetje regelen op de TV is dit wel te verhelpen. Het geluid is mooi en maakt veel van surround effecten gebruik. De extra\'s zijn niet echt noemenswaardig.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

SkyW@lker  |  26-12-2004

Beste actiefilm ooit gemaakt. Het toegangsticket in Hollywood voor Willis. Die hard staat bol van de actie ,humor , spanning en sfeer. Willis z'n citaten zijn ...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  26-07-2004

ik heb geen cijfer gegeven, want ik heb een andere versie DVD van deze flm, maar de film zelf vind ik echt fantasties! Welke versie heb je dan? Deze? http...
Lees meer >

Frank  |  26-07-2004

ik heb geen cijfer gegeven, want ik heb een andere versie DVD van deze flm, maar de film zelf vind ik echt fantasties! Welke versie heb je dan? Deze? http...
Lees meer >

music_maniac1965  |  26-07-2004

ik heb geen cijfer gegeven, want ik heb een andere versie DVD van deze flm, maar de film zelf vind ik echt fantasties ! niet zo diepgaand, maar ook weer geen...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:3
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 59
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.