Simpsons, The: Sex, Lies & The Simpsons

Recensent:
Koen Koene
10-10-2004

Totaalbeoordeling:

7.9
DVD

Simpsons, The: Sex, Lies & The Simpsons (DVD)
Samenvatting

New Kid on the Block (Seizoen 4, Aflevering 8): Bart wordt verliefd op zijn oudere buurmeisje Laura. Maar of deze gevoelens beantwoord zullen worden? Ook Homer heeft zijn problemen. Hij klaagt namelijk een restaurant aan omdat het ‘onbeperkte eten’ niet zo onbeperkt was als hij hoopte.

The Last Temptation of Homer (Seizoen 5, Aflevering 9): Een nieuwe vrouwelijke medewerker op de kerncentrale blijk wel heel erg veel gemeen te hebben met Homer. Homer probeert de verleiding te weerstaan om een verhouding met haar te beginnen, maar dat wordt hem door zijn omgeving nou niet bepaald gemakkelijk gemaakt…

Lisa’s Rival (Seizoen 6, Aflevering 2): Er komt een nieuw meisje bij Lisa in de klas. Tot Lisa’s grote schrik blijkt ze nog intelligenter te zijn dan haar, zodat ze meent de concurrentiestrijd aan te moeten gaan. Ondertussen probeert Homer met alle macht een stapel suiker te beschermen.

Bart after Dark (Seizoen 8, Aflevering 5): Als Bart een duur beeld van een van de excentrieke bewoonsters van Springfield vernielt, meent Homer (die het rijk alleen heeft nu Marge, Lisa en Maggie een paar dagen weg zijn) dat Bart een taakstraf verdient. Bart moet klusjes doen in het huis van de mysterieuze eigenares van het vernielde beeld Hij ziet daar erg tegenop, tot hij erachter komt wat voor huis het werkelijk is...

Commentaar

Door Simpsons-fans wordt iedere keer weer reikhalzend uitgekeken naar het verschijnen van de volgende DVD-boxset. Helaas (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) neemt men er bij Fox uitgebreid de tijd voor, zodat er vele, vele maanden gewacht moet worden op het volgende seizoen. Om de Simpsons-droogte te overbruggen verschijnen er regelmatig compilatie-DVD’s, elk met vier afleveringen rond een enkel thema. Sex, Lies & The Simpsons is er daar één van. Het thema laat zich gemakkelijk raden. Dit keer namelijk vier afleveringen met een (lichtelijk) seksueel tintje. Alhoewel Lisa’s Rival meer te doen heeft met ‘sax’ dan ‘sex’. Maar dat terzijde. Al met al is het weer een leuke collectie Simpsons-avonturen. Met een bijzondere vermelding voor het liedje in Bart after Dark, dat in 1997 met een Emmy werd beloond. En, zoals in de loop der jaren regelmatig is gebeurd, wist men ook bij deze afleveringen enkele bekende gaststemmen te strikken (o.a. Michelle Pfeiffer en Wynona Ryder). Wel moet opgemerkt worden dat New Kid on the Block al op een van de verkrijgbare seizoensboxen te vinden is, en dat twee andere (The Last Temptation of Homer uit seizoen 5 en Lisa’s Rival uit seizoen 6) snel zullen volgen. Iets wat deze uitgave wat minder interessant maakt voor de boxset-verzamelaar.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Turks, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626016182

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het bekende ‘hoe ouder de aflevering, hoe minder het beeld’ is ook hier weer van toepassing. Vooral het beeld van New Kid on the Block, dat uiteraard de verhouding van 1.33:1 heeft, heeft nogal wat tekortkomingen. Met name in de vorm van storende dot-crawl en hinderlijke artefacting als gevolg van ruisonderdrukking. In de andere afleveringen zijn deze problemen minder nadrukkelijk aanwezig, al is wel hier en daar wat aliasing en cross-colouration te zien. Ook springen menigmaal de nodige vuiltjes en beschadigingen in het oog. De trackindeling is daarentegen prima, en ook de ondertiteling is in orde (een enkel spelfoutje daargelaten). Geen geweldige beeldkwaliteit, maar acceptabel is het wel.

Geluidskwaliteit

Het geluid van de vier afleveringen staat zoals gebruikelijk als matrix-surroundtrack op DVD. Het Dolby Digital 2.0-geluid (192kbit/s) klinkt niet slecht voor een TV-serie en maakt goed gebruik van de surrounds. Ook al gaat het slechts om matrix-surround, en niet om 5.1 (wat bij de boxsets wél het geval is). Kleine uitzondering is New Kid on the Block waarbij regelmatig flarden dialoog uit de achterluidsprekers komen. De overige drie afleveringen hebben hier in veel mindere mate last van. Bovendien zijn ruis en gekraak afwezig. Bovengemiddeld geluid.

Extra's

Afgezien van de bekende trailers zijn er geen extra’s op deze thema-DVD te vinden. Het gaat om wee trailers, namelijk een algemene voor de Simpsons-DVD’s en een trailer voor de boxset van het derde seizoen. Beide hebben een beeldformaat van 1.33:1, DD 2.0-geluid en zijn Nederlands ondertiteld.

Conclusie

Op Sex, Lies & the Simpsons tref je vier aardige Simpsons-afleveringen aan met een licht seksuele insteek. Beeld en geluid zijn zoals gebruikelijk acceptabel, en qua extra’s valt er wederom weinig te beleven. Wat de inhoud betreft kunnen we melden dat de vier aanwezige Simpsons-avonturen niet zo heel erg recent zijn, met als gevolg dat je als verzamelaar van de seizoensboxen niet zo heel lang zult hoeven wachten voor je de betreffende afleveringen in je bezit hebt (relatief gezien, want het is bekend dat men bij Fox de tijd neemt aangaande de Simpsons-boxsets). En dus is deze thema-DVD eigenlijk alleen een aanrader voor de fans met heftige ontwenningsverschijnselen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Fox Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

crazytaxi  |  17-10-2004

Blijft voor mij persoonlijk een must, maar als de geruchtenmolen waar is en het tempo van de seizoensboxen wordt opgeschroefd, ben ik natuurlijk des te blijer. ...
Lees meer >

Werner  |  10-10-2004

En dus is deze thema-DVD eigenlijk alleen een aanrader voor de fans met heftige ontwenningsverschijnselen. Sta me toe om mezelf tot deze categorie te rekene...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 85
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.