Police Academy 3: Back in Training

Recensent:
Alexander de Mol
13-11-2004

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

Police Academy 3: Back in Training (DVD)
Samenvatting

Als burgers viel er al niets met hen te bereiken. Als politieagenten zijn ze helemaal te gek om los te lopen. In deze derde aflevering van de Police Academy-reeks draait alles om een wedloop tussen de twee officiële politiescholen van de staat. Er is immers geen geld om ze allebei te subsidiëren, dus moet een competitie uitmaken welke politie-eenheid de beste is.
Aan Mahoney (Steve Guttenberg), Hightower (Bubba Smith), Tackleberry (David Graf), Jones (Michael Winslow), Hooks (Marion Ramsey) en Callahan (Leslie Easterbrook), aangevoerd door het eeuwige warhoofd commandant Lassard (George Gaynes), om hun politieschool met hand en tand te verdedigen.

Commentaar

In het derde deel, met de veelzeggende subtitel “Back in Training”, barst er zoals gezegd een strijd los tussen twee politieopleidingen in de stad. Vanwege de bezuinigen kan maar één politieschool blijven bestaan. Met dit gegeven keert deze film gelukkig terug naar de originele basis; de politieopleiding zelf.
Ook in deze film is er een prominente rol weggelegd voor Bobcat Goldthwait. Zijn nerveuze gedrag heeft wellicht voor velen een hoge irritatiefactor. Die mening ben ik echter niet toegedaan.
Jerry Paris deed zowel de regie van Police Academy 3: Back in Training als van Police Academy 2: Their First Assignment. Jerry Paris, in het verleden actief als acteur in onder andere The Untouchables (TV-serie) en The Dick van Dyke-show, overleed in hetzelfde jaar waarin deze film uitkwam aan de gevolgen van een hersentumor.
In mijn optiek is Police Academy 3: Back in Training het beste vervolg uit de Police Academy reeks, maar dan nog is het niet meer dan een matige film met - enkele - grappige momenten. Leverden de eerste twee films nog respectievelijk $81 mln en $55 mln op, voor het derde deel kwam er nog maar een ‘schamele’ $43 mln. binnen. Hier had de reeks eigenlijk moeten stoppen om als heuse trilogie de filmgeschiedenis in te gaan. De, weliswaar afnemende, stroom aan Amerikaanse dollars heeft de studio indertijd echter anders doen besluiten. Sterker nog, op dit moment is men bezig met de voorbereidingen voor een achtste deel…

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 0
Jaar: 1986
Speelduur: 80 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Engels
  • Dolby Digital 1.0 - Frans
  • Dolby Digital 1.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931318440

Extra's

  • Bioscooptrailer
  • All Washed Up: Floating Memories

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Police Academy 3: Back in Training heeft een aspect ratio van 1.78:1 op deze DVD, waarmee de originele bioscoopverhouding (1.85:1) wordt benaderd. De beeldkwaliteit van het beeld is niet optimaal. Close-ups maken een acceptabele indruk maar de transfer bevat de nodige ‘filmgrain’ en ‘beeldruis’ en daardoor is het beeld zeker niet altijd even scherp. De kleuren worden behoorlijk weergegeven, al lijken de gelaatskleuren soms wat onnatuurlijk. Ook oogt het geheel wat donker waarbij het schaduwdetail in het gedrang komt. De ondertiteling is klein van formaat en staat wederom relatief hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Ook deze Police Academy-telg heeft voor de geluidsweergave een Dolby Digital 1.0 monotrack (192 kbit/s) track aan boord. Het geluid is hierdoor beperkt tot het centerkanaal. Ergens past het wel bij de film, desondanks zou een meerkanaals track de film echter wel meer genietbaar maken. De dialogen zijn allen goed te volgen.

Extra's

All Washed Up: Floating Memories (8:13 min)
Naast interviews met enkele leden van de cast bevat deze feature ook nog informatie over de stunts in de film. Stuntman Wink Roberts en stuntcoördinator Alan Oliney lichten enkele stunts, waaronder die met de jetski’s, uit de film toe.

Bioscooptrailer (1:20 min)
De originele bioscooptrailer van Police Academy 3: Back in Training die, in tegenstelling tot de film zelf, wel voorzien is van een Dolby 2.0 track.

Conclusie

Police Academy 3: Back in Training is een verbetering ten opzichte van het tweede deel maar kan zeker niet tippen aan het origineel. De academie dreigt te worden gesloten door bezuinigingen. Uiteraard stellen de mannen en vrouwen van Lassard alles in het werk om dat te voorkomen.
De beeld en geluidskwaliteit zijn niet bijzonder, maar volstaan voor dit kaliber films. Het korte filmpje waarin de stunts nader worden toegelicht is een aardige toegift. Helaas blijft het daartoe, op de obligate bioscooptrailer na, ook beperkt.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

manon kuik  |  15-11-2004

Heerlijk, het blijft leuk. Ik heb ze alle 7 staan, maar de laatste - Mission to Moscow - is wél de minste. Het is en blijft nostalgie. :D
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  15-11-2004

Deze film is leuk! En vooral vanwege Bobcat Goldthwait! Deze heb ik al staan, misschien nog deel 4. Ook een leuke film vanwege die japanner die ook in the reven...
Lees meer >

denizg  |  14-11-2004

when will they get it.. the magic is over..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:4
Extra's:2
2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 47
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.