Best Of British Comedy Volume 1

Recensent:
Marcel den Haan
17-12-2004

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Best Of British Comedy Volume 1 (DVD)
Samenvatting

Dutch Filmworks heeft een selectie van de beste Britse komedie samengebracht op één DVD. Het betreft sketches van bekende Britse komieken en afleveringen uit bekende series.

The Best of Tommy Cooper (24 minuten)
Iedereen heeft wel eens gehoord van Tommy Cooper. De man die beroemd werd met het uitvoeren, maar vooral laten mislukken van goocheltrucs. Er zijn drie sketches of trucs te zien van Cooper die allemaal komen uit zijn eigen TV show, The Tommy Cooper Hour.

Rowan Atkinson (16 min.)
Rowan Atkinson werd vooral bekend met zijn personage Mr. Bean en de serie Blackadder. Voor dat hij hiermee beroemd werd was actief als stand-up komiek en hij deed dit zeer verdienstelijk. Op deze DVD zijn drie sketches te zien uit liveshows van Atkinson.

Benny Hill (28 min.)
Benny Hill kennen we in Nederland vooral van de vele typetjes die hij speelde in zijn eigen TV programma, The Benny Hill Show. Deze show was ruim 20 jaar op de TV te zien en bestond vooral uit korte filmpjes waarin allerlei gekke situaties voorbij kwamen. Op de DVD zijn enkele van deze filmpjes verzameld.

George & Mildred (24 min.)
De TV-serie George & Mildred is een spin-off van de serie Man about the House en gaat over een echtpaar dat gaat wonen in een nette wijk. Er volgen vele verwikkelingen met onder andere de buren. Op de DVD is één complete aflevering te vinden van deze serie.

Commentaar

De Britse humor is er één waar je van moet houden. Vele mensen kunnen deze vorm van humor in ieder geval beter waarderen dan de Amerikaanse. Als je een DVD gaat samenstellen met het beste wat de Britse komedie te brengen heeft, sta je voor een zware taak. Zo zullen veel mensen het op deze DVD te vinden materiaal, niet omschrijven als het allerbeste. Dit is uiteraard een kwestie van smaak. Lachen kun je in ieder geval wel met het materiaal op deze DVD. Tommy Cooper hebben we waarschijnlijk allemaal wel eens voorbij zien komen op TV, hoewel de laatste jaren er weinig meer van hem te zien is. Zijn bijna altijd mislukkende goocheltrucs staan garant voor veel lachsalvo’s. Rowan Atkinson is te zien in sketches uit zijn liveshows, iets wat weer eens wat anders is na al die herhalingen van Mr. Bean afleveringen. Ook Benny Hill was vroeger veel op TV te zien met zijn vele typetjes, die onder begeleiding van vreemde muziek allerlei grappige dingen beleefde. De TV-serie George & Mildred is er één die ik persoonlijk nog nooit gezien had. Het is daarom wat vreemd om zomaar een willekeurige aflevering te bekijken, zonder enige vorm van voorkennis. Al met al valt er redelijk wat te lachen met deze DVD, maar of hij voor de meeste mensen een aankoop waard is, valt nog te bezien. Hiervoor zijn de meeste scènes waarschijnlijk te kort.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 93 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch Filmworks
EAN: 715664020302

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alle vier de onderdelen van de DVD zijn te bekijken in het beeldformaat van 1.33:1. Iets wat niet verwonderlijk is, aangezien ze allemaal voor de TV gemaakt zijn. De beelden zien er vrij gedateerd uit en dat uit zich vooral in de wat fletse kleuren. Ook de scherpte is beneden de maat. Contrast en zwartniveau zijn in orde, hoewel deze allesbehalve perfect zijn. Er is continue filmgrain te zien en ook zien we hier en daar wat beschadigingen. Ook is het beeld interlaced, wat erg vervelend is voor mensen die kijken via de computer of projector. Het is duidelijk dat er niet veel aandacht is besteed aan het opknappen van het beeld.
De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De scènes zijn voorzien van een Dolby Digital 2.0 track in de originele Engelse taal. Bij de delen met Benny Hill is de bitrate 192 kb/s en bij de andere delen 224 kb/s. De vier onderdelen bestaan voornamelijk uit dialoog dus echt sprake van enige ruimtelijkheid is er niet. Al het geluid komt uit de voorste kanalen, waar de dialogen worden weergegeven door het centerkanaal. Het gelach van het aanwezige publiek wordt weergegeven door de frontkanalen. Verder klinkt het geluid mooi helder en zonder beschadigingen.

Extra's

Er zijn geen extra’s te vinden op de DVD. Waarom deze dan de Collector’s Edition genoemd wordt is ons ook een raadsel.

Conclusie

De DVD Best of British Comedy Volume 1 bevat vier voorbeelden van typische Engelse humor. Hoewel niet alle onderdelen even grappig zijn, staan er toch wat leuke momenten op de schijf. Helaas zijn ook de meeste scènes wat te kort om echt leuk te worden. De beeldkwaliteit is onvoldoende en qua geluid kan de DVD ook geen potten breken. Tenslotte zijn er geen extra’s te vinden, zodat deze DVD er één wordt voor de aanbiedingenbak.

Laatste reacties

Ron kars  |  19-12-2004

Ik heb de Tommy Cooper 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de Benny Hill 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de George & Mildred 2disc-DVD van DFW al. Waarom komen di...
Lees meer >

robvanknegsel  |  18-12-2004

Ik ben bang dat je het niet goed begrijpt. Van deze verzamelserie is er inderdaad ook een deel 2, maar Robvanknegsel bedoelt vervolgdelen van de originele serie...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  17-12-2004

Zet de complete series dan op dvd in plaats van meerdere een "volume 1" uit te geven, en het er vervolgens gewoon bij laten. Volgens mij worden vervolguitgave...
Lees meer >

Koen Verheyden  |  17-12-2004

Ik heb de Tommy Cooper 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de Benny Hill 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de George & Mildred 2disc-DVD van DFW al. Waarom komen di...
Lees meer >

robvanknegsel  |  17-12-2004

Ik heb de Tommy Cooper 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de Benny Hill 2disc-DVD van DFW al. Ik heb de George & Mildred 2disc-DVD van DFW al. Waarom komen di...
Lees meer >

H.stadman  |  17-12-2004

Ik heb het niet zo op compilaties. zo te zien aan de bolletjes is het ook niet echt goed van kwaliteit. de losse Mr. Bean delen bijv. zijn veel beter. :wi...
Lees meer >

Ron kars  |  17-12-2004

Vrij simpele uitgave, gewoon een compilatie van 4 andere titels.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:5
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 25
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.