Snowfever

Recensent:
Alexander de Mol
03-03-2005

Totaalbeoordeling:

3.5
DVD

Snowfever (DVD)
Samenvatting

De verlegen Nicky (Hanna Verboom) gaat voor het eerst zonder haar ouders op wintersport. Ze droomt van prinsen, wil eigenlijk zelf een prinsesje zijn, maar in het werkelijke leven loopt het allemaal wat anders. Steeds weer verprutst ze het. Of valt ze op de verkeerde jongens? Haar vriendinnen Sam en Max zijn vastbesloten deze vakantie een leuke skileraar aan de haak te staan. Eef daarentegen, haar – letterlijk en figuurlijk – dikste vriendin, is eigenlijk al blij als ze een beetje op de been kan blijven op de ski’s. In het wervelende skioord Sölden waar alles draait om babes, drank en boarden is Nicky aanvankelijk niet op haar plek, totdat ze snowboardleraar Ryan (Daan Schuurmans) ontmoet, de absolute god (kuch..) van Sölden. Ryan’s broertje Erik (Egbert-Jan Weeber), valt zonder dat iemand ervan weet als een blok voor Nicky. Er ontvouwt zich een strijd tussen Erik en Ryan om de liefde van Nicky en tussen Max, Sam en Nicky om de gunsten van Ryan. Op oudejaarsavond is Nicky in dubio: moet ze kiezen voor Eef, voor Erik, voor Ryan of Sam en Max? Ze maakt uiteindelijk een keuze, maar is dat wel de juiste…?

Commentaar

Na Costa en Volle Maan besloot producent Johan Nijenhuis de sneeuw op te zoeken om op de besneeuwde Tiroler bergtoppen voor zijn doelgroep Snowfever te schieten. De regie is in handen van Pim van Hoeve. Van Hoeve leverde in 2003 het luchtige en vermakelijke Liever Verliefd af. Dat gegeven gaf me vooraf enige hoop dat het wellicht misschien wel eens geen typische ‘Nijenhuis’-film zou worden. IJdele hoop zo blijkt. Waarom tornen aan een succesformule zal men gedacht hebben? Ze pretenderen ook geen kwaliteitsfilm neer gezet te hebben. Puur entertainment voor een bepaalde doelgroep. En zakelijk gezien geef ik ze eigenlijk geen ongelijk. De film is daarbij overduidelijk mede mogelijk gemaakt door de nodige sponsors. Zo zijn de merken Mars, waardoor de verschijning van Jim Bakkum te verklaren valt, en InterSport als onvervalste sluikreclameblokken niet te missen. Kortom, onder de streep zal het ongetwijfeld een positief banksaldo op gaan leveren.
Zouden Pim van Hoeve en Johan Nijenhuis trouwens fan geweest zijn van LucasArts’ klassieke PC game Sam & Max (Hit the Road)?
Hanna Verboom komt als lelijk eendje niet uit de verf. En dat bedoel ik eigenlijk positief. Met bril en ‘shabby’ kleding is het nog steeds een mooie zwaan. Egbert-Jan Weeber is een prima acteur en doet er goed aan om voortaan iets selectiever om te gaan met het uitzoeken van filmprojecten. Persoonlijk begrijp ik nog steeds niet waarom Daan Schuurmans toch steeds wordt gecast als ‘hunk’. Maar goed, ik heb daar misschien niet helemaal de juiste kijk op.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 95 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • DTS 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
Ondertiteling: Engels, Frans
Uitgever: A-Film Home Entertainment
EAN: 8716777049983

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deze DVD van A-Film is anamorfisch uitgevoerd met een aspect ratio van 1.85:1. Een grote rol in Snowfever is natuurlijk weggelegd voor…de sneeuw, jawel. Het beeld is in een aantal scènes dankzij de aanwezigheid van sneeuw behoorlijk fel, vol van kleur en contrastrijk. Maar zoals eenieder, die wel eens op de lange latten heeft gestaan, weet is dit redelijk conform de werkelijkheid. Beeldruis en ‘filmgrain’ zijn in verschillende mate aanwezig in een aantal scènes. Weliswaar niet van storend niveau, maar het zou minder kunnen. Het zwartniveau is gedurende de film redelijk diep en solide. Hier en daar is in lichte mate ‘edge enhancement’ toegepast. De scherpte van het beeld is over het algemeen meer dan voldoende, al wil het op bepaalde momenten nog wel eens wat soft ogen. De actiescènes (lees: de snowboardactie) vertonen wel eens onscherpte.
De film is onderverdeeld in een overzichtelijke 12 chapterstops. De ondertiteling, zowel Engels- als Franstalig, is keurig onderin het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Snowfever bevat twee Nederlandstalige 5.1 kanaals geluidssporen. Zowel de aanwezige Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s) als de DTS 5.1 (754 kbit/s) track verrichten hun werk naar behoren. Beiden hebben een ruimtelijk karakter dankzij een ‘open’ geluidsbeeld. De surroundkanalen vullen het geluidsbeeld waar nodig aan met subtiele geluidseffecten zodat er een redelijk gevoel van ruimtelijkheid wordt gecreëerd. Het LFE-kanaal zorgt dankzij een gecontroleerde aansturing voor de nodige extra impact.
Dialogen zijn over het algemeen goed te volgen. De Duits- en Engelstalige uitspraken zijn keurig netjes voorzien van ondertiteling. Zoals gezegd presteren beide tracks naar tevredenheid. Een specifieke voorkeur voor één van de twee tracks is wat mij betreft niet aan de orde.

Extra's

De DVD is op wat promotionele trailers (zie onder) na compleet verstoken van bonusmateriaal. Men heeft ervoor gekozen om de extra’s, tegen een kleine vergoeding, via internet aan te bieden om zodoende de prijs laag te houden van de DVD. Onderstaande extra’s zijn tegen een vergoeding (€2,45) een jaar lang te bekijken via de Tiscali Videoclub. Het bonusmateriaal bestaat onder andere uit een videodagboek van Egbert-Jan Weeber (het zgn. \"The Eggie Egg-report\"), \"The Stories Behind Snowfever\" waarin acteurs vertellen over hun persoonlijke ervaringen tijdens de opnames, een ‘Making Of’ en ‘Behind the Soaps’, met vijf fragmenten inzake de casting voor Snowfever.

Trailers
- Snowfever (1:03 min)
- Phileine Zegt Sorry (2:08 min)
- Vet Hard (0:44 min)
- Bride & Prejudice, (2:04 min)

Conclusie

Johan Nijenhuis’ Snowfever is wat je noemt niet het hoogtepunt uit de vaderlandse filmgeschiedenis. Het liefdesverhaal, met als achtergrond de wintersport in Oostenrijk, en de moraal zijn zo cliché als de neten en de film heeft daarbij bovengemiddeld te maken met sluikreclame. De film wist desondanks, dankzij de beproefde Nijenhuis-formule, redelijk succes te oogsten bij de doelgroep. Eén van de lichtpuntjes in het geheel is actrice Hanna Verboom. Van deze dame krijgen we hopelijk op filmgebied nog meer (en beter) te horen.
De DVD van A-Film is technisch gezien zeer behoorlijk. Zowel beeld en geluid zijn voldoende tot goed te noemen. Het tegen betaling ontsluiten van de extra’s via een website - met als argument om de kosten van de DVD te drukken - is hopelijk geen fenomeen dat een structureel karakter gaat krijgen.
Liefhebbers van Costa en Volle Maan zullen zich aan Snowfever geen buil vallen (in de sneeuw), maar een ieder ander doet er goed aan om uit de buurt te blijven van deze productie.

Laatste reacties

Rob Eric Blank  |  16-03-2005

Ja ik heb deze film gezien en wist ook al dat het prut was. Helaas is mijn nichtje Costa fan en wilde deze DVD kijken (waar ik dus ook bij was.....)
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  16-03-2005

PRUT....... Ik hoop dat jullie binnenkort wat betere Nederlandse films zullen recenseren, zoals Simon en De Dominee. Heb jij hem gezien dan?Ik niet,maar wis...
Lees meer >

Rob Eric Blank  |  16-03-2005

PRUT....... Ik hoop dat jullie binnenkort wat betere Nederlandse films zullen recenseren, zoals Simon en De Dominee.
Lees meer >

Berlips  |  07-03-2005

Ik ben PRO nederlandse film maar niet PRO nederlandse zooi, dus ik zal 'm nooit kopen!
Lees meer >

Fafa  |  06-03-2005

Snowfever......mja.....ik vraag me toch af of Nijenhuis zichzelf nou echt serieus neemt als filmmaker? Het ergste van het hele verhaal is dat dit soort film...
Lees meer >

Pierre  |  06-03-2005

Mag ik hier ook een onderzetter van maken, snel een glas erop, dat is nog wel nuttig voor deze film. Mensen wat een %$# film, al krijg ik hem voor niets no than...
Lees meer >

rhpmjanssen  |  05-03-2005

Ik zag hem van de week voor 4,99 bij de Albert Heijn. Meegenomen en gisteren gekeken. Tsja. Ik vond 4,99 in de winkel best goedkoop en de trailer sprak me...
Lees meer >

Marco  |  04-03-2005

Daarentegen is Hanna Verboom wel erg cute 8)Beste special effect van de film :) Helaas heeft de film weinig diepgang. De film wordt gemaakt voor jongeren...
Lees meer >

nlamste3  |  03-03-2005

Hoop niet dat het de trend wordt om extra's via internet te moeten kijken, en dan ook nog gelimiteerd. BELACHELIJK Zet dan de film ook op internet.
Lees meer >

TheGodfather  |  03-03-2005

Wat een totale bagger film :shock: heb m een paar maanden geleden in de sneak gezien en daar werd ik niet vrolijk van (understatement). Zoals in de recensie ...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  03-03-2005

Hebben jullie met deze recentie ook werkelijk gewacht tot er sneeuw lag :?: :P :P :twisted: Zoiets. Liever gezegd, er was - vanwege het weer - een goede re...
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  03-03-2005

pure bagger....vraag me af wat een acteur als EJ Weber met een produktie als deze te maken wilt hebben :? Als je kritisch bent op de website -van de film- kr...
Lees meer >

chris tervoort  |  03-03-2005

ik heb hem gekogt omdat ik nederlanse films spaar maar vint dit een matige film
Lees meer >

detulp050  |  03-03-2005

Ik zag hem van de week voor 4,99 bij de Albert Heijn. Meegenomen en gisteren gekeken. Tsja. Ik vond 4,99 in de winkel best goedkoop en de trailer sprak me...
Lees meer >

Quinten Duyst  |  03-03-2005

Hebben jullie met deze recentie ook werkelijk gewacht tot er sneeuw lag :?: :P :P :twisted:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 36
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.