Prince & Me, The

Recensent:
Arnold van Oostrum
24-03-2005

Totaalbeoordeling:

4.1
DVD

Prince & Me, The (DVD)
Samenvatting

Paige Morgan (Julia Stiles) is student op de universiteit van Wisconsin. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen, ze wil later dokter worden bij Artsen Zonder Grenzen. Ze is erg gericht op haar studie en wil zich door niemand laten afleiden.
Prins Edvard Williams (Luke Mably) is de kroonprins van Denemarken. Maar in plaats van zich bezig te houden met de staatszaken, hangt hij de verwende prins uit die zorgt voor menig schandaal. Zijn passie is racen, wat hij verder wil met het leven is hem nog niet duidelijk. Dit tot groot verdriet van zijn ouders koning Haraald (James Fox) en koningin Rosalind (Miranda Richardson).
Als Edvard op televisie een programma ziet over de talrijke meisjes in Wisconsin, Amerika die heel gemakkelijk hun borsten laten zien, wil Edvard naar Wisconsin. Tegen zijn ouders gebruikt hij natuurlijk nobelere argumenten voor zijn reis. De bediende Soren (Ben Miller) moet hem op zijn reis begeleiden.
Eenmaal aangekomen in Wisconsin wil prins Edvard incognito als Eddie door het leven gaan. Bij de scheikunde les wordt hij voor de praktijkopdrachten gekoppeld aan Paige. Paige ziet in Eddie een vervelende jongen die een gevaar is voor haar succes. Maar als Paige ontdekt dat Eddie meer weet van Shakespeare, waar zij wel wat hulp bij kan gebruiken, vraagt hij hem haar te helpen. Uiteraard ontstaan daarbij ook de gevoelens van liefde. Alles gaat goed, totdat een tijdje later Paige er pijnlijk achter komt dat Eddie eigenlijk prins Edvard is.

Commentaar

The Prince & Me kunnen we scharen in wederom een nieuwe, moderne variatie van Hollywood op het Assepoester sprookje. Want dit verhaal, of in ieder geval soortgelijk verhaal, hebben we natuurlijk al vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan Pretty Woman met Julia Roberts en Richard Gere, Sabrina dat al twee keer verfilmd is en het iets mindere The Beautician and the Beast.
Bij al deze verhalen staat de liefde tussen twee personen uit verschillende milieus centraal. Wat wel typisch rolbevestigend is, is het feit dat de man altijd de hogere sociale status bekleedt en de vrouw hem juist op emotioneel of intellectueel vlak overtroeft. En wat dat betreft verschilt The Prince & Me ook weer in niets van de rest. Waarin dan wel? De meest in het oog springende naam op de castlijst is natuurlijk de nog jonge Julia Stiles, die op dit moment een veel gevraagd actrice is in Hollywood. Recentelijk zagen we haar nog in Mona Lisa Smile, The Bourne Identity en The Bourne Supremacy en eerder in Save the Last Dance.
De acteur Ben Miller, die de rol van de bediende Soren speelt, zorgt in de film voor het kleine beetje broodnodige humor.
Alles bij elkaar levert regisseur Martha Coolidge een aardige film op, die vooral de (vrouwelijke) tienerjeugd zal aanspreken. Zij zullen bij dit verhaal denken: “waarom overkomt mij dit nou niet?”.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 106 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045206697

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeldformaat van de film is nagenoeg gelijk het originele bioscoopformaat 1.85:1, waarbij het beeldformaat van de DVD 1.78:1 anamorf is. De kwaliteit van het beeld is redelijk goed, waarbij alles er heel natuurlijk uitziet. Goed verzadigde kleuren met een prima contrast. Scherpte en detaillering zijn beide redelijk goed. Er is slechts een lichte mate van filmgrain zichtbaar en een licht gebruik van edge enhancement zichtbaar. Het beeld van deze nieuwe film is verder vrij van ongerechtigheden.
De film is verdeeld in slechts 10 chapterstops. De DVD is van het type DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele Nederlandse ondertiteling is wit, goed leesbaar en netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De soundtrack op deze DVD uitgave is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s). Bij een recente film als dit verwacht je natuurlijk een echte Dolby Digital 5.1 soundtrack. Die is er ook, maar niet op deze release dus. Natuurlijk is het jammer dat RCV ons het genot van een DD 5.1 bij de film ontneemt. En normaal zouden we daar ook een pittige opmerking over plaatsen. Maar bij deze film blijkt het gevoel van gemis wel mee te vallen. De film heeft een rustig soundtrack, waar dialoog en muziek de belangrijkste elementen van zijn. Je zou verwachten dat de racescènes in de film, eerst met auto’s later nog eens met grasmaaiers, juist optimaal gebruik zullen maken van de 5.1 mogelijkheden.. Maar recensies van de buitenlandse release van de film, die wel een DD5.1 track heeft, leert ons dat de DD5.1 zich nauwelijks onderscheidt van de DD2.0 track.
De DD2.0 track heeft een bitrate van 224 kb/s. Het is een weinig spectaculaire soundtrack, waarbij de muziek een goed stereobeeld heeft. Ook de filmgeluiden hebben een duidelijk stereokarakter. De dialogen zijn altijd goed te volgen.
Schakel je de Dolby ProLogic II(x) decoder in, dan voegt dat weinig toe aan het geluidsbeeld. Alleen de muziek krijgt een iets ruimer geluidsbeeld. Maar verder is duidelijk dat de soundtrack niet surround gecodeerd is.

Extra's

De DVD start met drie verplicht te kijken promotietrailers van andere RCV uitgaven. Daarna start de film direct. Na de film stopt de DVD weer vanzelf. Een menuscherm is niet aanwezig.

Is het gevoel van gemis bij de soundtrack niet zo heel groot, bij de extra’s is dat wel anders. Want hier laat RCV ons echt in de steek. De buitenlandse releases van de film zin op dit gebied veel betere toegerust met een audiocommentaar van regisseur Matha Coolidge, een drietal featurettes en een verzameling van verwijderde scènes. Maar dat moeten we hier dus missen.

Conclusie

The Prince & Me is een Hollywood variatie op het Assepoester sprookje. De film van regisseur Martha Coolidge gaat over een studente die bij haar studie in contact komt met een medestudent. Waar zij eerst niets van hem moet weten, ontstaat langzaam het liefdesgevoel. Totdat ze er achter komt dat hij eigenlijk een de kroonprins van Denemarken is. In de hoofdrol speelt Julia Stiles. Een film die met name de vrouwelijke tienerjeugd zal aanspreken.
Deze uitgave van RCV heeft een redelijk goede beeldkwaliteit. Het geluid is een DD2.0 stereotrack. Alhoewel de buitenlandse releases een DD5.1 track hebben, lijkt het gemis van deze track niet zo heel groot te zijn. Extra’s heeft de RCV uitgave niet, zelfs niet een menuscherm. We missen de extra’s als audiocommentaar, featurettes en verwijderde scènes die wel op de buitenlandse releases staan. Alhoewel geen sterke film is het toch jammer dat RCV de film een wat magere release geeft.

Laatste reacties

X-MenFan  |  28-03-2005

Het gebrek aan extra's en een menu is nog te pruimen als de release niet te duur is. Maar wat echt niet kan, en dan bedoel ik ECHT niet: Verplichte trailers. Ik...
Lees meer >

TheGodfather  |  27-03-2005

Idd kunnen we t maar beter niet meer hebben over de releases die RCV uitbrengt. heb t al zo vaak gezegd: geen extra`s is jammer maar nog een beetje mee te leven...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  25-03-2005

M'n vriendin wil graag deze dvd Ze heeft hem dus gisteravond gekocht (3 voor 33) en we hebben hem ook al gekeken. Ok, de RCV uitgave is niet echt netjes op he...
Lees meer >

Nandor  |  24-03-2005

Een videoband op een schijfje... Foei, RCV. Stout.
Lees meer >

Sander Haarmans  |  24-03-2005

M'n vriendin wil graag deze dvd dus ik hoop dat ie snel in de grabbelbakken komt dan geef ik hem wel kado :wink: Hij zit wel al in de 3 voor 33 actie bij de ...
Lees meer >

Menno Hagendoorn  |  24-03-2005

Heb ook al sinds oktober de US versie,( mijn vriendin vond deze film geweldig!! :cry:) , en die versie (overigens van Paramount) is echt veel beter.
Lees meer >

Surya  |  24-03-2005

Stiles is altijd leuk om te zien, jammer dat ze niet vaker in boeiende films speelt :( Over dat deze release alweer ZWAAR suckt ga ik me niet storen, ik heb ...
Lees meer >

Aronofsky  |  24-03-2005

Mee eens, we boycotten die releases gewoon, importeren de UK of US-versies, ik zie t probleem niet. :twisted:Voor mij (en blijkbaar ook voor jou) geen probleem ...
Lees meer >

Ron kars  |  24-03-2005

Ik weet dat het natuurlijk weer erg gemakkelijk is om af te geven op RCV maar dit is waarschijnlijk een voorloper van een aantal nog veel ergere zaken die ons g...
Lees meer >

Aronofsky  |  24-03-2005

Ik weet dat het natuurlijk weer erg gemakkelijk is om af te geven op RCV maar dit is waarschijnlijk een voorloper van een aantal nog veel ergere zaken die ons g...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.