Girl Interrupted

Totaalbeoordeling:

7.5
DVD

Girl Interrupted (DVD)
Samenvatting

Ik had eigenlijk geen idee wat ik van deze film moest gaan verwachten. Het verhaal was een beetje vaag, dus ik begon de film aarzelend te bekijken. Mijn aarzelingen werden na de eerste 10 minuten weggevaagd en ik wist toen direct dat ik een speciale film aan het bekijken was. Girl Interrupted speelt zich af in 1967 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin Susanne (Winona Ryder) een doosje aspirine slikt en daarna door haar psychiater naar een psychiatrische instelling wordt gestuurd. Eenmaal aangekomen begint de film, waarin Susanna vriendinnen wordt met de \"bewoners\" van de inrichting.

Commentaar

Er gebeuren geen echte schokkende dingen in de film maar het script en de acteer prestaties zijn zo goed dat je de film blijft volgen van begin tot het einde.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 1999
Speelduur: 123 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, En vele andere
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609072815

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Audio Commentaar
  • Making Of
  • filmographies

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is anamorphic en ziet er goed uit, wat je ook wel kan verwachten omdat de film nog geen jaar oud is. De film heeft ook een paar donkere scenes en ook in deze scenes is de beeldkwaliteit goed, en alles blijft overzichtelijk.

Geluidskwaliteit

Dit is niet het soort film die je boxen uit hun voegen zal laten springen, maar toch klinkt alles helder, vooral de stemmen wat toch wel belangrijk is in een drama film. De surround boxen mogen ook vaak meedoen als de muziek klink en soms hoor je ook nog wat geluidseffecten uit de achter speakers. Omdat er geen grote actie scenes in deze film zitten houd de subwoofer zich ook verdacht stil.

Extra's

Tot mijn verbazing stonden er aardig wat extra\'s op deze dvd. Laten we beginnen met The Making of. In deze featurette kun je zien hoe de film werd gemaakt, deze extra duurt ongeveer 18 minuten. Verder zijn er de deleted scènes, met een commentary van de regisseur die uitlegt waarom de scene\'s verwijderd zijn. Heel interessant, en duurt een leuke 18 minuten. Dan is er de audio commentaar met de regisseur: James Mangold, die hele interessante verhalen over de film weet te vertellen. Het luisteren waard. Verder is er ook een optie waarbij je naar de muziek kunt luisteren zonder de geluidseffecten. Omdat de film aardig wat muziek bevat is
dit een leuke optie voor alle muziek liefhebbers. Verder is er de standaard trailer en de filmographies.
Wat ook leuk is, is dat bijna alle extra\'s Nederlandse ondertitelingen hebben. Zelfs de director\'s commentary heeft een Nederlandse ondertiteling meegekregen. Dit is dus al op zich een leuke extra.

Conclusie

Ik had het niet verwacht maar ik vond Girl interrupted een hele leuke en interessante film. Je hoeft ook geen drama fan te zijn om deze film goed te vinden, Girl interrupted is een uitstekende film om eens te bekijken op een regenachtige vrijdagavond.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Wizz-Art  |  21-09-2004

Indrukwekkende drama film, met een Angelina Jolie die top acteerd en eigenlijk zou ze dat veel vaker mogen doen!
Lees meer >

Rochan  |  15-09-2002

Dank je wel voor het oprakelen van de deze thread Art. had hem nog niet gezien. Heb de film eerst op huur gekeken en was behoorlijk onder de indruk van de film:...
Lees meer >

Art  |  15-09-2002

Dit is een zeer aangename film met een sublieme Angelina Jolie. De recensie van Eric is prima dus trek hier je conclusie maar uit. Ik vind het persoonlijk een p...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
?

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:-
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
7.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 120
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.