Wild Things 2

Recensent:
Arnold van Oostrum
01-06-2005

Totaalbeoordeling:

6.6
DVD

Wild Things 2 (DVD)
Samenvatting

De 17-jarige Brittney Havers (Susan Ward) heeft recent haar moeder verloren, die zelfmoord heeft gepleegd. Ze woont nu in bij haar rijke stiefvader Niles Dunlap (Anthony Joe Denison), die haar niet bepaald vriendelijk behandeld. Op de Blue Bay High School, waar Brittney meedoet in het volleybalteam, gaat alles ook niet zo lekker. Haar enige goede vriendin is Shannon (Katie Stuart). Ze ligt voordurend overhoop met medescholiere Maya King (Leila Arcieri), die afgeeft op Brittney’s rijkdom in de school roddelkrant.
Groot is de klap voor Brittney als haar stiefvader met zijn vliegtuig neerstort en overlijdt. Brittney staat nu een groot fortuin te wachten, maar dan beweert Maya King opeens een dochter van Niles Dunlap te zijn. Als een DNA proef uitwijst dat zij de waarheid vertelt, krijgt Maya King het fortuin van Dunlap. De verzekeringsagent Terence Bridge (Isaiah Washington), die het vliegtuigongeluk onderzoekt in verband met de afgesloten levensverzekering op Dunlap, vertrouwt het zaakje niet en gaat op onderzoek uit. Hij raakt verstrikt in een bizar spel van verleiding en oplichterij.

Commentaar

Wild Things 2 is een niet bijster originele kopie van Wild Things uit 1998. En dan bedoelen we ook echt een kopie. Niet alleen het verhaal, maar ook de verschillende settings zijn namelijk in grote lijnen hetzelfde. Inclusief de erotisch getinte trioscène in de eerste film, die ook in dit vervolg is terug te vinden. Al mist deze film wel, ondanks de subtitel van Sex Crimes 2, een seksmisdaad in het verhaal. Wel doet de regisseur van Wild Things 2 ook zijn best om ons de nodige plotwendingen voor te schotelen, al werkt dit lang niet zo effectief als bij de eerste film. Daardoor mist de film de spanning en het verrassingseffect, zoals de eerste film dit wel had. Dit komt natuurlijk ook omdat je bij het bekijken van deze film er veel meer op gebrand bent dat er onverwachtse plotwendingen zijn. Het slot van de film heeft echter nog wel een aardige verrassing in het verschiet. Evenals bij voorgaande film wordt ook nu tijdens de aftiteling korte scènes getoond die een toelichting vormen op enkele plotwendingen in de film.
Behalve dat de film zich ook afspeelt in de ‘Glades’ van Florida en de Blue Bay High School als achtergrond setting heeft, is er verder geen overeenkomst met de eerste film. De complete cast van de film is bij Wild Things 2 anders. Het merendeel van de cast is onbekend en heeft vooral geacteerd in Amerikaanse televisieproducties.

Naast Wild Things 2 is er nog een derde direct-to-video vervolg verschenen op het origineel Wild Things, genaamd Wild Things 3: Diamonds in the Rough. Ter gelegenheid van de release van deze laatste film heeft Sony Pictures Home Entertainment nu alle drie Wild Things speelfilms in een boxset uitgebracht.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Erotiek, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 90 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
  • Dolby Digital 5.1 - Russisch
  • Dolby Digital 5.1 - Tsjechisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Russisch, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609055856

Extra's

  • Making Of
  • Promotietrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.85:1 anamorf op de DVD. Ondanks het feit dat dit een direct-to-video vervolg is, is de kwaliteit van het beeld zeer goed. De kleuren zien er goed verzadigd en zeer kleurrijk en ook natuurlijk uit. Scherpte en detaillering van het beeld zijn ook prima in orde. Om het gevoel van scherpte te verhogen is wel edge enhancement toegepast. Filmgrain is slechts minimaal aanwezig, bij enkele scènes is filmgrain in de luchtpartijen meer nadrukkelijk aanwezig. Af en toe is aliasing en moiré te zien.
De film is netjes opgedeeld in 28 chapterstops. De DVD is dubbellaags (DVD-9), de laagwisseling in de film is niet merkbaar geplaatst. De optionele Nederlandse ondertiteling staat goed geplaatst in beeld met een goed leesbaar lettertype.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is als een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 448 kb/s) op DVD gezet. Evenals de beeldkwaliteit, is ook op technisch vlak weinig op de soundtrack aan te merken. Het is een moderne soundtrack die effectief gebruik maakt van alle kanalen. Als totaal geeft dit een zeer goed klinkende ruimtelijke soundtrack. De muziek heeft een breed stereobeeld en klinkt dankzij de surrounds ook mooi ruimtelijk. Bij de diverse film- en ambiancegeluiden worden ook de surrounds gebruikt. De dynamiek van de soundtrack is goed. Het aanwezige LFE kanaal wordt af en toe aangesproken voor het diepste laag. Dialogen zijn prima te volgen en komen zoals gebruikelijk via de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statisch zonder achtergrondgeluid.

Making The Glades (22 min)
Een aardige achter de schermen documentaire over de productie van de film. De film blijkt in slechts 21 dagen gefilmd te zijn. Beeldformaat is 1.33:1 standaard. Nederlands ondertiteld.

Trailers, met keuze uit de trailer voor Wild Things 2 en Ride or Die.

Bij de DVD zit nog een inlay met de tracklisting.

Conclusie

In de erotisch getinte thriller Wild Things 2 wordt de originele film Wild Things uit 1998 nog eens dunnetjes overgedaan. En wel letterlijk overgedaan. Alhoewel het verhaal anders is, is de wijze waarop het verhaal verloopt, de verschillend settings en de licht erotische ondertoon gelijk aan het origineel. In dit verhaal draait de misdaad en de erotiek rond een miljoenenerfenis, waarop twee meisjes menen recht te hebben als de stiefvader van een van beide bij een vliegtuigongeluk om het leven komt. Een verzekeringsinspecteur die de miljoenenclaim voor de levensverzekering onderzoekt, vertrouwt het zaakje niet. Evenals het origineel kent ook deze film een groot aantal plotwendingen tot en met de laatste scène aan toe. Ook nu weer enkele licht erotisch getinte scènes, inclusief een kopie van de ‘trioscène’ die in het origineel zat.
Op het technische vlak is weinig op de DVD aan te merken. De kwaliteit van beeld en geluid is dik in orde. Als extra een korte making of documentaire en een korte trailer. Voor de liefhebbers.

Ter gelegenheid van de release van Wild Things 3: Diamonds in the Rough heeft Sony Pictures Home Entertainment nu alle drie Wild Things speelfilms in een boxset uitgebracht.

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  06-11-2006

Gisteren toch maar eens gehuurd, en geheel tegen m'n verwachtingen in vond ik dit toch best een grappig filmpje. Moet ook eerlijk bekennen dat ik een heel klein...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  15-06-2005

Tegen mijn verwachting in vond ik dit een ERRUG leuke film. Ok, veel gekopieerd van het origineel (vol plotwendingen en natuurlijk het triootje) maar zoooo leuk...
Lees meer >

Arjen Inferno  |  15-06-2005

Tegen mijn verwachting in vond ik dit een ERRUG leuke film. Ok, veel gekopieerd van het origineel (vol plotwendingen en natuurlijk het triootje) maar zoooo leuk...
Lees meer >

SuperDre  |  03-06-2005

De subtitel Sex crimes 2 is omdat de eerste film in sommige landen onder de naam Sex crimes was uitgebracht, en is dus een subtitel specifiek van deze film. Ben...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  03-06-2005

Ben benieuwd naar de making-off. Is wel leuk om 'ns een keertje te zien. Erg grappig om een regisseur te horen vertellen over zijn eigen film alsof het echt ...
Lees meer >

Leijo  |  03-06-2005

Ben benieuwd naar de making-off. Is wel leuk om 'ns een keertje te zien. Erg grappig om een regisseur te horen vertellen over zijn eigen film alsof het echt ...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  01-06-2005

Ben benieuwd naar de making-off.
Lees meer >

Frenkovic  |  01-06-2005

knap waardeloos in mijn ogen... deel 1 was wel te doen deel 3 zal ik nooit in mijn dvdspeler toelaten :)
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  01-06-2005

De reactie die bij deel 3 van me staat geld ook voor dit deel.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:3
8.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 57
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.