Meet the Fockers

Recensent:
Marcel den Haan
04-07-2005

Totaalbeoordeling:

4.1
DVD

Meet the Fockers (DVD)
Samenvatting

Greg Focker (Ben Stiller) en Pam Byrnes (Teri Polo) hebben nu al enige tijd een relatie en ze hebben inmiddels een trouwdatum vastgesteld. Tijd dus voor de ouders van Pam om de ouders van Greg te ontmoeten. Greg is erg zenuwachtig, want zijn schoonvader, Jack Byrnes (Robert De Niro) is niet de meest makkelijke man op aarde. Bovendien zijn de ouders van Greg eigenlijk het tegenovergestelde van de ouders van Pam. Toch gaan ze vol goede moed richting Florida waar de familie Focker woont. Greg\'s vader Bernie (Dustin Hoffman) en zijn moeder Roz (Barbra Streisand) houden er een vrije levenswijze op na en genieten volop van het leven. Greg denkt zelf dat zijn ouders iets te vrij zijn en vraagt dan ook aan zijn ouders of ze zich een beetje willen aanpassen zodat Jack niet gelijk afknapt op de familie Focker. Dit lukt maar met mate en al snel beginnen de eerste irritaties naar boven te komen.

Commentaar

Na het succes van de film Meet the Parents uit 2000 was een vervolg bijna onvermijdelijk. Dit vervolg tapt eigenlijk uit hetzelfde vaatje als het eerste deel. Dezelfde soort humor en dezelfde soort pijnlijke situaties waarin de hoofdpersonen belanden. Helaas werkt dit alles wat minder goed dan in het origineel. Je krijgt te vaak het idee dat je het al gezien hebt en de komische scènes zijn gewoon minder grappig. De kracht van het eerste deel was de relatie tussen de personages van Ben Stiller en Robert De Niro of het gebrek hieraan. De paranoïde houding van Jack Byrnes en zijn methodes om achter de waarheid te komen, leverde veel grappige momenten op. In dit deel gaat de houding van Jack Byrnes al snel op de zenuwen werken en irriteert zijn achterdochtigheid eigenlijk alleen maar, aangezien hij eigenlijk de enige is die niet normaal kan doen. De film wordt nog enigszins gered door de optredens van Dustin Hoffman en Barbra Streisand, die allebei een heerlijke rol neerzetten en duidelijk plezier hadden in het maken van de film. De scènes met hun personages zorgen dan ook voor het meeste vermaak. Vond je het eerste deel niks, dan zal je dit tweede deel waarschijnlijk ook niks vinden. De mensen die het eerste deel wel leuk vonden, zullen waarschijnlijk genoeg plezier beleven aan dit vervolg, maar zo leuk en origineel als het eerste deel wordt het niet.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 110 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 050583021843

Extra's

  • Trailer
  • Deleted Scenes
  • Interviews
  • Audiocommentaar
  • Bloopers
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Meet the Fockers is te bekijken met een anamorfe transfer in het formaat van 1.85:1. Van een recente film zoals deze mogen we best wat verwachten qua beeldkwaliteit en gelukkig stelt de transfer niet teleur. De kleuren ogen mooi natuurlijk en ook scherpte, contrast en zwartniveau zijn voldoende. Af en toe is er wat lichte filmgrain te zien en hier en daar is wat edge enhancement zichtbaar. Dit alles blijft gelukkig beperkt en verdere artefacten zijn niet aanwezig. Een prima beeldkwaliteit dus.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

Er zijn twee Dolby Digital 5.1 track te vinden op de DVD, één in de Franse taal (384 kb/s) en één in de originele Engelse taal (448 kb/s). Uiteraard heeft de originele Engelse track de voorkeur. De film is voornamelijk dialoog gericht dus het mag geen verassing heten dat de track zich concentreert op de voorste kanalen. De achterkanalen worden dus niet tot nauwelijks gebruikt, alleen voor wat lichte muziek tijdens enkele scènes. De dialogen komen netjes uit het centerkanaal en zijn duidelijk verstaanbaar. De voorkanalen worden gebruikt voor de muziek en overige geluiden en ook hier een mooi helder geluid zonder beschadigingen. Net als de achterkanalen heeft ook het LFE kanaal weinig te doen, maar ook dat was te verwachten met dit type film. Een uitstekende track voor een film zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit afbeeldingen uit de film. Het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).
De extra\'s worden weergegeven in het Engels of Nederlands, afhankelijk van de taal die je kiest.

Deleted Scenes (15 min.)
Een reeks verwijderde scènes die achter elkaar voorbij komen. De scènes zijn niet los te bekijken en er is ook geen commentaar of introductie van de regisseur dus waarom de scènes geknipt zijn, is niet bekend.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bloopers (11 min.)
De bekende bloopers die vooral bestaan uit besprekingen. Duidelijk wordt wel dat de acteurs veel lol hadden tijdens de opnames.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

In de Kattenbak: Achter de Schermen met Jinx de Kat (4 min.)
In dit filmpje wordt op grappige manier de bijdrage van Jinx de kat belicht. De kat was zogenaamd erg veeleisend en we zien ook hoe enkele scènes tot stand kwamen waarin de kat zijn kunstjes mocht vertonen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Vaderborst (3 min.)
Een kort filmpje over de vaderborst die Jack Byrnes in de film bedacht heeft. We zien hoe de makers de borst gemaakt hebben en hoe het idee is gebaseerd op een bestaand concept.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Regisseur Jay Roach en producer Jon Poll verzorgen het commentaar tijdens de film. Dit is een redelijke interessante commentaar en de twee betrokkene leveren wat achtergrondinformatie tijdens de scènes en vertellen wat over het maken van de film. Helaas vallen er ook regelmatig wat stiltes.

Familieportret van de Fockers (5 min.)
De familie Focker wordt wat nader bekeken en de acteurs vertellen iets over hun karakter en hoe het was om de rol te spelen.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De Avonturen van een Babytrainster (5 min.)
In de film zien we het kleinkind van Jack Byrnes, genaamd Little Jack. In de film wordt de rol gespeeld door een tweeling en hier zien we hoe de kinderen op hun rol voorbereid worden en wat er bij komt kijken op baby\'s bepaalde dingen aan te leren.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Een Interview met de Fockers (7 min.)
Alle hoofdrolspelers uit de film zitten in de huiskamer van de Focker\'s uit de film en worden geïnterviewd De nadruk ligt vooral op Dustin Hoffman en Barbra Streisand, dus daarom waarschijnlijk de titel van deze extra.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Lemony Snicket’s A Serie Of Unfortunate Events Trailer (1 min.)
Een trailer van deze film. Het beeld is 1.85:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Greg en Pam gaan eindelijk trouwen en daarom is het tijd dat hun beide ouders elkaar ontmoeten. Greg is nogal gespannen, want zijn ouders zijn heel anders dan de ouders van Pam. Dit is een redelijk vermakelijk vervolg op de film Meet the Parents en als je dit eerste deel leuk vond, dan zal je ook met deze film wat lol kunnen beleven. De grappen komen wat minder goed uit de verf, maar het optreden van Dustin Hoffman en Barbra Streisand maakt een hoop goed. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit en er zijn enkele redelijk vermakelijke extra\'s toegevoegd.

Laatste reacties

starbuck  |  30-09-2006

eindelijk dan bekeken en ook ik begrijp niet helemaal waar het cijfer 1.94 vandaan komt. Het is geen hoge school komedie, maar zeker grappig genoeg voor een ...
Lees meer >

Filmfan  |  15-07-2005

Geweldig leuke film, vooral Barbra en Dustin zijn prachtig om te zien! En dan vind ik Barbra het allerleukste :D het verhaal heeft niet zo heel veel om h...
Lees meer >

Swanski  |  14-07-2005

best grappig en zeker het kijken voor een keer waard vind ook dat Hoffman en Streisand het beste uit de verf komen in deel 2, de rest is een beetje naar de a...
Lees meer >

Alexander D  |  08-07-2005

Deel1 is eigenlijk een betere film alleen werd ik onwijs nerveus van die film, ik had zo'n meedelijden met Ben Stiller! Deze was makkelijker kijken en gewoon l...
Lees meer >

druppelstop  |  08-07-2005

Deel1 is eigenlijk een betere film alleen werd ik onwijs nerveus van die film, ik had zo'n meedelijden met Ben Stiller! Deze was makkelijker kijken en gewoon l...
Lees meer >

Jan van Roshum  |  07-07-2005

Leuke film. Ik heb me kostelijk vermaakt, vooral de rollen van Streisand en Hoffman waren bijzonder komisch. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe verschil...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  06-07-2005

Ik vond deel twee juist beter, omdat Barbara Streisand en Dustin Hoffman zo ontzettend leuk bezig waren.
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  06-07-2005

Na de toch wel negatieve reacties hierboven heb ik de film gisterenavond gekeken. Hoewel het geen top-comedy is moet ik zeggen dat ik jullie wel érg negatief vi...
Lees meer >

Maick Werner  |  06-07-2005

Ben Stiller is gewoon niet grappig. Jaah, dat heb ik toch ook een beetje hoor... jullie gelukkig wel, fockers is de hitkomedie van het jaar Er zijn bli...
Lees meer >

mark9534  |  05-07-2005

De film is goed te kijken maar vond deel 1 toch wel grappiger. Het is wel al lang geleden dat ik een echte goede komedie film gezien heb. :(
Lees meer >

expo  |  04-07-2005

Net als je dacht dat het niveau niet nog kon zakken..... Tja...ze zijn nog niet beneden precies
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  04-07-2005

Staat al in bestellen,dusk omt in me collectie.Leuk vervolg.
Lees meer >

Surya  |  04-07-2005

Dustin Hoffman en Barbra Streisand amuseren zich duidelijk kostelijk. Daarmee is het enige positieve over deze film dan ook gezegd. Enorm flauw!
Lees meer >

René Veentjer  |  04-07-2005

Over het eerste deel kan ik helaas nog niet over oordelen, maar het tweede deel vondt ik er geslaagt. Vooral Barbra Streisand en Dustin Hoffman waren en geweldi...
Lees meer >

scheur  |  04-07-2005

Robert De Niro de man die ooit Travis Bickle en Jake LaMotta neerzette en Dustin Hoffman de man van Marathon man en andere Prachtfilms komen elkaar voor het eer...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 154
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.