Angel: Gunn

Recensent:
Koen Koene
29-07-2005

Totaalbeoordeling:

4.7
DVD

Angel: Gunn (DVD)
Samenvatting

Op deze DVD vind je de volgende vier afleveringen van Angel:

War Zone (Seizoen 1, Aflevering 20): In de achterwijken van LA is het een kwestie van vechten om te overleven. Helemaal nu de buurten overspoelt worden door vampiers. Bendeleider Gunn (J. August Richards) en zijn maatjes hebben er al de nodige gevechten opzitten. Maar dan ontmoeten ze Angel (David Boreanaz)…

First Impressions (Seizoen 2, Aflevering 3): In een visioen ziet Cordelia (Charisma Carpenter) dat Gunn in gevaar is. Het gevaar is misschien zelfs wel dichterbij dan hij kan vermoeden. Cordelia schiet te hulp, maar of ze op tijd is?

That Old Gang of Mine (Seizoen 3, Aflevering 3): Er vinden een stel brute moorden op demonen plaats. Nu zijn Angel en Co. daar zelf ook wel eens schuld aan, maar deze keer betreft het monsters die totaal geen kwaad in de zin hadden. In de zoektocht naar de daders wordt Gunn geconfronteerd met zijn verleden.

Double or Nothing (Seizoen 3, Aflevering 18): Wanneer Gunn zich op liefdespad begeeft komt naar voren dat hij lang geleden zijn ziel heeft verkocht aan een demon. Maar waarom? En hoe krijgt hij die terug?

Commentaar

Nadat het eerder de beurt was aan Wesley en Fred wordt in deze Angel-compilatie-DVD het personage Gunn belicht. Kijken we naar het karakter van de door J. August Richards gespeelde Gunn, dan valt op dat luchtigheid daarin niet bepaald sterk naar voren komt. Gedreven door zijn haat voor demonen en vampiers lijkt hij geen logische kandidaat om aan de zijde van een vampier te strijden (weliswaar een goedaardige, maar toch). De weg naar het lidmaatschap van Angel’s crew verliep dan ook met de nodige zware hindernissen. Dit betekent onder meer dat Gunn’s verhaallijn tamelijk duister en deprimerend is. En dus is het niet zo vreemd dat de rond hem gecentreerde afleveringen niet overlopen van die typische donkere humor zoals de vaste Angel-fans die kennen. Dat neemt niet weg dat de groei en drijfveer van het personage in de vier afleveringen op deze DVD prima naar voren komen. We kunnen dan ook concluderen dat van de inmiddels gerecenseerde Angel-uitgaven de DVD van Gunn het dichtst in de buurt komt van een beknopte ‘levensloop’. Tot op zekere hoogte, want de meest recente aflevering op deze schijf stamt uit het derde seizoen, zodat je nog twee jaar aan Gunn-gerelateerde ontwikkelingen tegoed hebt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 164 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626016823

Extra's

  • Trailer
  • Character Featurette

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

In eerste instantie lijkt het misschien raar: waarom zijn twee Angel-afleveringen op deze DVD in breedbeeld, terwijl de andere gewoon in standaard 1.33:1 zijn? Dit is echter eenvoudig te verklaren als je weet dat Angel pas vanaf het derde seizoen opgenomen werd met het oog op widescreen-weergave. En dus zijn de recentere afleveringen in breedbeeld en de overige niet. De kwaliteit van de transfers is goed, met als (welbekende) uitzondering dat bij de aflevering uit seizoen 2 ontzettend veel edge enhancement zichtbaar is. Gelukkig speelt dit probleem bij de andere drie afleveringen in mindere mate. Verder is bij de breedbeeld-afleveringen de ondertiteling nogal hoog geplaatst. Desalniettemin verdient het beeld zeker een ruime voldoende.

Geluidskwaliteit

Op audiogebied geen grote verrassingen, want zoals we inmiddels gewend zijn heeft het geluid van Angel bij de stap naar DVD het oorspronkelijke stereoformaat behouden. Met de opmerking dat de Dolby Digital 2.0-sporen (192kbit/s) als ‘surround’ geflagd zijn en dus een een matrix-achterkanaal bevatten. Dit betekent dat middels de ProLogic-stand op de versterker een aardige surroundbeleving ontstaat. Ook op de overige fronten valt er weinig te klagen, met een klank en dynamiek die dik in orde zijn. Al zullen sommige kijkers het incidentele gevalletje van vervorming wellicht hinderlijk vinden. Maar dat is slechts een kleine kanttekening bij de verder prima geluidskwaliteit.

Extra's

Op deze schijf tref je de volgende twee extra’s aan:

Gunn Character Profile (13 min)
Eenzelfde soort featurette zoals we die op de andere compilatie-uitgaven aantreffen. Dat wil zeggen dat in vogelvlucht het betreffende personage – in dit geval Gunn – belicht wordt in interviews met cast en crew, afgewisseld met fragmentjes uit de afleveringen op deze DVD. De featurette is Nederlands ondertiteld.

Trailer
Een promospot voor de DVD’s van Angel en Buffy the Vampire Slayer.

Conclusie

Deze DVD bevat vier Angel-afleveringen rond het personage Gunn, die ondanks zijn aanvankelijke haat jegens demonen en vampiers toch aan de zijde van vampier Angel gaat vechten. De vier episodes, die met een nette beeld- en geluidskwaliteit op DVD staan, geven een prima overview van de groei en drijfveren van Gunn. Als zodanig is de uitgave wel geslaagd. Qua extra’s had men echter wel wat meer moeite mogen doen. Uiteraard is het vooral een interessante uitgave voor nieuwkomers die eens kennis willen maken met de serie. Fans die de seizoensboxen al bezitten kunnen het geld beter in hun zak houden.

Laatste reacties

Werner  |  15-08-2005

Nogmaals: van waar de gewijzigde houding t.o.v. releases van Fox?
Lees meer >

Richard B.  |  30-07-2005

dat zou dom zijn want fox brengt toch nog goede films/dvd's uit! Zie http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=31112 Het heeft dus niets te maken met de dv...
Lees meer >

deweb  |  30-07-2005

Wanneer komt de Angel dvd in deze serie uit :P . Maar voor de fans of nieuwkomers zullen deze dvd's vast leuk zijn, al zul je ze niet bij mij in de collecti...
Lees meer >

shihuandgi  |  30-07-2005

dat zou dom zijn want fox brengt toch nog goede films/dvd's uit! de serie heb ik maar 3 keer gezien,meer gericht op actie zoals blade II.
Lees meer >

Werner  |  29-07-2005

Heb ik hier iets gemist? Ik dacht dat jullie gestopt waren met het reviewen van Fox-titels...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
2.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 16
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.